Praktisch Leidinggeven

Leidinggeven vanuit een praktijkgerichte benadering
Duur 3 Dagen
Vorm Deeltijd
Opleidingsniveau Training
Studievorm Avond en Dag

Praktisch Leidinggeven

Leidinggeven vanuit een praktijkgerichte benadering
Duur 3 Dagen
Vorm Deeltijd
Opleidingsniveau Training
Studievorm Dag en Avond
PDF downloadenKostenoverzicht aanvragenInschrijven

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige situatie en doelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat je gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen terug.
Vraag een opleidingsadvies aan

In deze training Praktisch Leidinggeven ontwikkel je een eigen overtuigende stijl van leidinggeven. Je leert op verschillende niveaus communiceren, motiveren en delegeren. De trainers gaan in op problemen die jij tegenkomt in je rol als leidinggevende in jouw organisatie. Door deze persoonsgerichte aanpak verbeter je doelgericht je persoonlijke stijl van leidinggeven. De praktische training wordt gegeven door ervaren en enthousiaste toptrainers, die het beste uit je halen.

Doelgroep

Deze training is speciaal bedoeld voor leidinggevenden die hun managementvaardigheden in een kort programma stevig willen aanscherpen. Deze training is speciaal ontwikkeld voor niveau HBO/WO.

Aanpak

Tijdens de trainingsdagen is het concreet aanpakken en leren door te doen. Kortom, vooral zelf bezig zijn onder deskundige begeleiding van de trainer. Denk bijvoorbeeld aan: Hoe kom je over op je medewerkers? Hoe voer je een gesprek? Hoe geef jij een compliment of hoe corrigeer je? Wat heb je zelf als leerdoel? Probeer dat eens toe te passen. Wat gebeurt er? Door samen heel concreet te oefenen en te reflecteren ontwikkel je jouw managementvaardigheden snel en effectief. Je werkt tijdens de training aan een persoonlijk trainingsplan. Dit plan biedt houvast om heel doelgericht aan jouw leerdoelen te werken, ook na de training.

Opzet van de training

Deze training bestaat uit 3 trainingsdagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Je resultaat

Na deze praktische training ken je je sterke en zwakke punten als leidinggevende. Je weet welke stijl van leidinggeven het best bij een bepaalde situatie past. Daarnaast ben je meer gericht op het behalen van concrete resultaten en beschik je over de juiste communicatieve vaardigheden om deze doelen te bereiken. Ook ben je goed voorbereid op gesprekken die een beroep doen op jouw managementkwaliteiten, zoals beoordelings- en functioneringsgesprekken.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Persoonlijke intake

 • Persoonlijke leerdoelen
 • Jouw ontwikkelvraag

Inzicht in jezelf als leidinggevende

 • Hoe kom je over?
 • Wat zijn je leidinggevende kwaliteiten en leerpunten?

Effectief leidinggeven

 • Oefenen met verschillende stijlen
 • Situationeel leidinggeven
 • Effectief omgaan met de taak/bekwaamheid van medewerkers
 • Leidinggeven bij verandering
 • Oefenen met praktijksituaties rondom leidinggeven

Resultaatgerichtheid

 • Vergroten van je resultaat- en doelgerichtheid
 • Je medewerkers coachen en motiveren voor optimale resultaten
 • Effectieve gesprekstechnieken

Communicatie

 • Voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken
 • Effectief voeren van slechtnieuwsgesprekken
 • Daadkrachtig leiden van werkoverleggen en vergaderingen

Officieel certificaat

Je ontvangt na afronding van deze training het certificaat ‘Praktisch Leidinggeven’.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster

Kostenoverzicht

Trainingskosten: € 1.790,-
Trainingsmateriaal: € 30,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting

Locatie- en arrangementskosten 
Schoevers regelt voor jou een arrangement dat bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). 

Reprorechten en hand-outs 
Voor opleidingen van onze businesspartners worden kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw 
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 3 of 4, HBO Associate degree of HBO Bachelor dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Onze website maakt gebruik van cookies.