Opleidingen Juridisch Secretaresse

Als juridisch secretaresse heb je een uitdagende baan in een dynamische werkomgeving. Op zoek naar een opleiding of cursus tot juridisch secretaresse? Dan zit je goed bij Schoevers. Wij...

Lees meer

Als juridisch secretaresse heb je een uitdagende baan in een dynamische werkomgeving. Op zoek naar een opleiding of cursus tot juridisch secretaresse? Dan zit je goed bij Schoevers. Wij...

Lees meer

Als juridisch secretaresse heb je een uitdagende baan in een dynamische werkomgeving. Op zoek naar een opleiding of cursus tot juridisch secretaresse? Dan zit je goed bij Schoevers. Wij...

Lees meer
  • De opleider voor supportprofessionals
  • Meer dan 100 jaar bewezen succesvol
  • Werkgevers vragen om één van Schoevers

Opleidingen Juridisch Secretaresse: 4 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Prijs
Filters

Vakopleiding (4)

Als juridisch secretaresse heb je een uitdagende baan in een dynamische werkomgeving. Op zoek naar een opleiding of cursus tot juridisch secretaresse? Dan zit je goed bij Schoevers. Wij hebben op MBO-niveau verschillende opleidingen tot juridisch secretaresse: of je nu al secretaresse bent en je je verder wilt specialiseren, of dat je nog geen enkele ervaring hebt als managementondersteuner.

Waarom een opleiding tot juridisch secretaresse volgen?

De juridische wereld spreekt tot de verbeelding. Veel mensen zijn al van jongs af aan gefascineerd door dit werkveld en dromen van een baan bij een advocatenkantoor of rechtbank. Maar je komt niet zomaar aan een baan als juridisch secretaresse.

Ten eerste moet je natuurlijk een basis als secretaresse hebben, maar je moet ook een juridische achtergrond hebben. Zo moet je alle juridische termen kennen (van alternatieve sanctie tot zekerheidsstelling en van appel tot wraking), maar je moet ook de specifieke werkzaamheden voor deze branche onder de knie hebben. Hoe schrijf je een juridische brief? Hoe onderhoud je een juridisch dossier? Deze termen en werkzaamheden leer je allemaal in je opleiding.

Met je Schoevers-diploma bewijs je dat je kennis van zaken hebt. Na je opleiding ben je klaar om aan de slag te gaan als juridisch secretaresse op een advocatenkantoor of rechtbank, maar ook op een notariskantoor, bij een gerechtsdeurwaarder of op een juridische afdeling van een groter bedrijf.

Wat leer je in een opleiding tot juridisch secretaresse?

Bij Schoevers kun je kiezen uit twee verschillende van deze opleidingen op MBO-niveau: de opleiding Juridisch Secretaresse (een jaar of twee jaar) of de opleiding Werken als Juridisch Secretaresse. Welke van deze opleidingen je kiest, hangt af van je achtergrond.

Je specialiseren tot juridisch secretaresse

Heb je al eerder een opleiding tot managementondersteuner gedaan, zoals (directie)secretaresse of managementassistent? Dan hoef je alleen nog maar de dingen te leren die specifiek zijn voor de juridische wereld. Denk hierbij aan juridische begrippen, de werking van het Nederlands recht en de verschillende rollen in de juridische wereld, maar ook aan de kenmerken van een juridische brief en veelvoorkomende verweren. Ook leer je alles over dossiervorming en vertrouwelijk omgaan met documenten. 

Beroepsopleiding tot juridisch secretaresse volgen

Heb je nog niet eerder een opleiding tot managementondersteuner gedaan? Ook dan leer je al het bovenstaande. Maar daarnaast leer je ook nog eens het secretaressevak in het algemeen uitvoeren. Je leert plannen en organiseren, professioneel communiceren, notuleren en correct Nederlands. Met al deze kennis en vaardigheden ben jij helemaal klaar om aan de slag te gaan als juridisch secretaresse.

De voordelen van Schoevers:

  • Al meer dan 100 jaar een bewezen succesvolle aanpak
  • De beste docenten uit de praktijk
  • Uitstekende locaties door heel Nederland
  • Officieel erkende opleidingen
  • De mogelijkheid tot kort en intensief studeren
  • Al tijdens je studie een interessante baan
  • Baangarantie

Ontwikkel je tot onmisbare supportprofessional en schrijf je in voor een opleiding tot juridisch secretaresse. Heb je nog vragen? Bel ons op 035 - 7 506 140 of stel ze online. Onze opleidingsadviseurs vertellen je graag meer.