Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Vanaf september 2017 kun je als je jonger bent dan 56 jaar tegen heel gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid om een opleiding te financieren. Volg je bij Schoevers een overheidserkende opleiding op HBO-niveau, dan kun je gebruikmaken van deze vorm van studiefinanciering.

Voorwaarden

We hebben de belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen voor het levenlanglerenkrediet voor je samengevat. De volledige voorwaarden kun je lezen op www.duo.nl.

  • Je neemt deel aan een wettelijk erkende HBO Bachelor- of Associate degree-opleiding of aan een deelprogramma van één van deze opleidingen.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit of een verblijfsvergunning type II, III of IV.
  • Je hebt geen recht (meer) op studiefinanciering.
  • Je bent op het moment van aanvragen jonger dan 56 jaar.
  • Je collegegeld of lesgeld wordt niet betaald of vergoed door een andere instantie, bijvoorbeeld door je werkgever.
  • Je bent toelaatbaar tot HBO-onderwijs (Minimaal diploma Havo of MBO 4, of 21+toets)

Aanvragen

Je kunt het levenlanglerenkrediet aanvragen via Mijn DUO. Let op: de verwerking van de aanvraag duurt minimaal 2 maanden. Vraag het krediet aan voordat de opleiding start. Anders loop je geld mis. Je krijgt namelijk geen krediet over verstreken maanden.

Hoelang lenen

Als student van een (deeltraject van de) HBO Bachelor deeltijdopleiding mag je in totaal 5 jaar geld lenen.

Hoeveel lenen

Je kunt per jaar een krediet krijgen ter hoogte van je studiekosten. Je kunt nooit meer levenlanglerenkrediet krijgen dan je aan studiekosten moet betalen. Voor de onderwijskosten die als ‘studiekosten’ vermeld staan op je factuur kun je geld lenen. Studieboeken, arrangementskosten en reprorechten vallen niet onder deze regeling.

Terugbetalen

De aflossing start op 1 januari na het afronden van je opleiding. Je hebt dan 15 jaar de tijd om je lening terug te betalen, inclusief rente. Hoeveel je per maand moet aflossen, is afhankelijk van je inkomen.
Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend

Levenlanglerenkrediet Opleidingsoverzicht

Bij onderstaande Schoevers Deeltijd opleidingen is het mogelijk om in studiejaar 2022-2023 aanmerking te komen voor het Levenlanglerenkrediet: