Menu

Opleidingen Officemanagement

Opleidingen Officemanagement

Binnen het vakgebied managementsupport neemt officemanagement een bijzondere plek in. Een opleiding officemanagement leidt op tot breed inzetbare alleskunners, die complete afdelingen of...

Lees meer

Binnen het vakgebied managementsupport neemt officemanagement een bijzondere plek in. Een opleiding officemanagement leidt op tot breed inzetbare alleskunners, die complete afdelingen of...

Lees meer

Binnen het vakgebied managementsupport neemt officemanagement een bijzondere plek in. Een opleiding officemanagement leidt op tot breed inzetbare alleskunners, die complete afdelingen of...

Lees meer

Opleidingen Officemanagement: 16 opleidingen

Masteropleiding (1) Masteropleiding

HBO Bachelor (1) Schoevers is door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap officieel bevoegd om Bachelorgraden te verstrekken. Onze HBO Bacheloropleidingen zijn officieel geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) en voldoen dan ook aan hele strenge eisen. Je doorloopt een uitgebreid aanbod aan modules en schrijft een afstudeerscriptie, waarmee je de internationale Bachelorgraad behaalt.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bachelor NVAO-geaccrediteerd

HBO Associate degree (4) De HBO Associate degree is een wettelijk erkende opleiding op HBO-niveau en duurt 2 jaar. Deze opleidingen zijn officieel geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) en voldoen dan ook aan hele strenge eisen. Je behaalt het officiële getuigschrift Associate degree zoals vastgelegd in de Wet op het Hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). Heb je je Associate degree behaald, dan kun je van daaruit soepel doorstomen in een HBO Bacheloropleiding.

HBO-programma (8) Dit zijn korte programma's op HBO-niveau. Het verschil met een HBO Bacheloropleiding is dat je alleen modules volgt die gekoppeld zijn aan een specifiek onderwerp. Je bent dus veel sneller klaar.

MBO-programma (2) Dit zijn korte programma’s waarmee je in korte tijd de basis van het secretaressevak onder de knie krijgt. Als je wilt, kun je daarna – mogelijk met vrijstelling – doorstromen naar een volledige erkende MBO-opleiding.

Meest bekeken Opleidingen Officemanagement

Alle deeltijdopleidingen in één overzicht

Wil jij op je gemak al onze opleidingen bekijken? Vraag dan hier onze studiegids aan. Je kunt kiezen voor een studiegids van onze deeltijdopleidingen.

Wij helpen je graag met een persoonlijk opleidingsadvies!

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 uur tot 18:00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via Whatsapp, van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur.

 ​     035 - 7 506 140
      06 - 10 454 608
      Stuur ons een bericht

Binnen het vakgebied managementsupport neemt officemanagement een bijzondere plek in. Een opleiding officemanagement leidt op tot breed inzetbare alleskunners, die complete afdelingen of organisaties ontzorgen. Met onze erkende opleidingen HBO Officemanagement ben je klaar voor een faciliterende functie met secretariële, organiserende en soms leidinggevende taken. Zoek je een opleiding richting Officemanagement op MBO-niveau? Dan is Office Assistant (niveau 3) of Management Assistant (niveau 4) iets voor jou.

Wil jij bij Schoevers Officemanagement studeren?

Dan heb je verschillende mogelijkheden. Onze beroepsopleidingen zijn zeer geschikt als je een starter bent in het vak officemanager of wanneer je al ervaring hebt, maar nog niet het juiste diploma bezit. Je kunt bij Schoevers Officemanagement studeren op MBO- of HBO-niveau.

NVAO-erkende beroepsopleidingen HBO Officemanagement

Er is steeds meer vraag naar supportprofessionals met HBO-werk- en -denkniveau. Daarom vind je bij Schoevers NVAO-erkende beroepsopleidingen op HBO-niveau. Deze opleidingen voldoen aan alle kwaliteitseisen, sluiten perfect aan bij de arbeidsmarkt en zijn internationaal erkend.

 • Erkende HBO Bachelor Executive Officemanagement – 4 jaar
  De opleiding HBO Bachelor Executive Officemanagement is speciaal voor ambitieuze supportprofessionals die zich willen ontwikkelen tot topdirectiesecretaresse, managementassistent of executive officemanager. In 4 jaar tijd haal je je officiële HBO Bachelorgetuigschrift.
   
 • Erkende HBO Associate degree Officemanagement – 2 jaar
  De HBO Associate degree Officemanagement is korter: deze opleiding rond je in 2 jaar af en bestaat uit fase 1 en 2 van de HBO Bachelor. Ideaal als je praktisch ingesteld bent en je in korte tijd wilt aantonen dat je over HBO- werk- en -denkniveau beschikt. Wil je later verder studeren? Dan kun je alsnog je Bachelorgetuigschrift behalen.

Beide opleidingen worden zowel in deeltijd als voltijd aangeboden. Ben jij op zoek naar een voltijdopleiding na je middelbare school? Bekijk dan de voltijdopleidingen HBO Officemanagement.

Praktische HBO-opleidingen Officemanagement

Schoevers biedt ook praktische HBO-opleidingen Officemanagement van enkele maanden tot 1 of 2 jaar aan. Hiermee verbreed en verdiep je je kennis en ontwikkel je jezelf op hoog niveau met erkende modules. Zo kun je je bijvoorbeeld nu focussen op je werk en/of privéleven en kun je later verder leren. Na afloop krijg je een diploma voor het afgeronde programma. Wil je later doorstuderen voor een landelijk erkende HBO Associate degree of HBO Bachelor? Dan kun je gebruikmaken van vrijstellingen.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze HBO-opleidingen Officemanagement? Vraag dan hier onze studiegids aan. In de afbeelding hieronder zie je de samenhang van onze erkende opleidingen.

MBO Officemanagement

Heb je MBO-niveau? En wil je je plannings- en organisatievaardigheden inzetten om een team of afdeling te ondersteunen? Dan is de opleiding MBO Office Assistant niveau 3 of onze MBO Vakopleiding Office Assistant een goede keuze. Voor een MBO niveau 4-opleiding kun je kiezen voor MBO Management Assistant niveau 4. In de rol van management assistant neem je de directie veel werk uit handen. Deze MBO-opleidingen vormen bovendien een goede opstap voor wie later HBO Officemanagement wil volgen.

Baangarantie

Wij zijn zo overtuigd van de kwaliteit van onze landelijk erkende opleidingen dat je van ons een heuse baangarantie krijgt. Ideaal als je nieuw bent in het vakgebied of gebruik wilt maken van ons enorme netwerk van mooie bedrijven. Onze opleidingsadviseurs vertellen je graag meer over de mogelijkheden en de voorwaarden.

Levenlanglerenkrediet

Volg jij een van deze landelijk erkende opleidingen en ben je niet ouder dan 55 jaar? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet.
Dat is een voordelige studielening bij de overheid. Onze opleidingsadviseurs kunnen je hierover informeren.

Word er een van Schoevers

Schoevers is meer dan een opleiding: Schoevers is een mentaliteit. Bij Schoevers leer je aanpakken op hoog niveau. En werkgevers weten dat. Als jij er een van Schoevers bent, heb je direct een streepje voor bij sollicitaties en salarisonderhandelingen.

De voordelen van Schoevers:

 • al meer dan 100 jaar een bewezen succesvolle aanpak;
 • beste docenten uit de praktijk;
 • uitstekende locaties door heel Nederland;
 • officieel erkende opleidingen;
 • de mogelijkheid tot kort en intensief studeren;
 • al tijdens je studie een interessante baan;
 • baangarantie.

Ontwikkel jezelf tot onmisbare supportprofessional en schrijf je in voor een opleiding tot office assistant. Heb je nog vragen? Bel ons op 035 - 7 506 140 of stel ze online. Onze opleidingsadviseurs vertellen je graag meer.