Menu
Opleidingsadvies

Opleidingen Officemanagement

Binnen het vakgebied managementsupport neemt officemanagement een bijzondere plek in. Een opleiding officemanagement leidt op tot breed inzetbare alleskunners, die complete afdelingen of...

Lees meer

Binnen het vakgebied managementsupport neemt officemanagement een bijzondere plek in. Een opleiding officemanagement leidt op tot breed inzetbare alleskunners, die complete afdelingen of...

Lees meer

Binnen het vakgebied managementsupport neemt officemanagement een bijzondere plek in. Een opleiding officemanagement leidt op tot breed inzetbare alleskunners, die complete afdelingen of...

Lees meer

Alle opleidingen: 15 opleidingen

HBO Associate degree (4) Een HBO Associate degree is een wettelijk geaccrediteerde opleiding. Met een HBO Associate degree kun je in 2 jaar een volledig HBO-programma volgen met de graad Associate degree (Ad). Na afronding van deze opleiding kun je mogelijk vrijstellingen ontvangen binnen een HBO Bacheloropleiding.

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding waarmee je een officiële Bachelorgraad behaalt. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

HBO-deelprogramma (3) Een HBO-deelprogramma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-deelprogramma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk een of meerdere vrijstellingen ontvangen binnen een volledige, erkende HBO-opleiding.

MBO-opleiding niveau 3 (1) Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. De MBO 3-opleidingen van Schoevers zijn officieel erkend. Na deze opleiding mag je geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.

Vakopleiding (5) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk. Met deze opleiding ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om je (gewenste) beroep of vak zelfstandig te kunnen uitoefenen.

Training (1) Tijdens een training werk je in een of enkele dagen aan specifieke vaardigheden. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kun je direct in je eigen werkomgeving toepassen.

Binnen het vakgebied managementsupport neemt officemanagement een bijzondere plek in. Een opleiding officemanagement leidt op tot breed inzetbare alleskunners, die complete afdelingen of organisaties ontzorgen. Met onze erkende opleidingen HBO Officemanagement ben je klaar voor een faciliterende functie met secretariële, organiserende en soms leidinggevende taken. Zoek je een opleiding richting Officemanagement op MBO-niveau? Dan is Office Assistant (niveau 3) of Management Assistant (niveau 4) iets voor jou.

Wil jij bij Schoevers Officemanagement studeren?

Dan heb je verschillende mogelijkheden. Onze beroepsopleidingen zijn zeer geschikt als je een starter bent in het vak officemanager of wanneer je al ervaring hebt, maar nog niet het juiste diploma bezit. Je kunt bij Schoevers Officemanagement studeren op MBO- of HBO-niveau.

NVAO-erkende beroepsopleidingen HBO Officemanagement

Er is steeds meer vraag naar supportprofessionals met HBO-werk- en -denkniveau. Daarom vind je bij Schoevers NVAO-erkende beroepsopleidingen op HBO-niveau. Deze opleidingen voldoen aan alle kwaliteitseisen, sluiten perfect aan bij de arbeidsmarkt en zijn internationaal erkend.

 • Erkende HBO Bachelor Executive Officemanagement – 4 jaar
  De opleiding HBO Bachelor Executive Officemanagement is speciaal voor ambitieuze supportprofessionals die zich willen ontwikkelen tot topdirectiesecretaresse, managementassistent of executive officemanager. In 4 jaar tijd haal je je officiële HBO Bachelorgetuigschrift.
   
 • Erkende HBO Associate degree Officemanagement – 2 jaar
  De HBO Associate degree Officemanagement is korter: deze opleiding rond je in 2 jaar af en bestaat uit fase 1 en 2 van de HBO Bachelor. Ideaal als je praktisch ingesteld bent en je in korte tijd wilt aantonen dat je over HBO- werk- en -denkniveau beschikt. Wil je later verder studeren? Dan kun je alsnog je Bachelorgetuigschrift behalen.

Beide opleidingen worden zowel in deeltijd als voltijd aangeboden. Ben jij op zoek naar een voltijdopleiding na je middelbare school? Bekijk dan de voltijdopleidingen HBO Officemanagement.

Praktische opleidingen Officemanagement op HBO-niveau

Schoevers biedt ook praktische opleidingen Officemanagement aan. Deze opleidingen op HBO-niveau duren van enkele maanden tot een of twee jaar. Hiermee verbreed en verdiep je je kennis en ontwikkel je jezelf op hoog niveau met erkende modules. Zo kun je je bijvoorbeeld nu focussen op je werk en/of privéleven en kun je later verder leren. Na afloop krijg je een diploma voor het afgeronde programma. Wil je later doorstuderen voor een landelijk erkende HBO Associate degree of HBO Bachelor? Dan kun je gebruikmaken van vrijstellingen.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze opleidingen Officemanagement op HBO-niveau? Vraag dan hier onze studiegids aan. In de afbeelding hieronder zie je de samenhang van onze erkende opleidingen.

Officemanagement op MBO-niveau

Werk je op MBO-niveau? En wil je je plannings- en organisatievaardigheden inzetten om een team of afdeling te ondersteunen? Dan is de opleiding MBO Office Assistant niveau 3 of onze MBO Vakopleiding Office Assistant een goede keuze. Voor een MBO-opleiding niveau 4 kun je kiezen voor MBO Management Assistant niveau 4. In de rol van managementassistent neem je de directie veel werk uit handen. Deze opleidingen vormen bovendien een goede opstap voor wie later de HBO Officemanagement wil volgen.

Baangarantie

Wij zijn zo overtuigd van de kwaliteit van onze landelijk erkende opleidingen dat je van ons een heuse baangarantie krijgt. Ideaal als je nieuw bent in het vakgebied of gebruik wilt maken van ons enorme netwerk van mooie bedrijven. Onze opleidingsadviseurs vertellen je graag meer over de mogelijkheden en de voorwaarden.

Levenlanglerenkrediet

Volg jij een van deze landelijk erkende opleidingen en ben je niet ouder dan 55 jaar? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet.
Dat is een voordelige studielening bij de overheid. Onze opleidingsadviseurs kunnen je hierover informeren.

Word er een van Schoevers

Schoevers is meer dan een opleiding: Schoevers is een mentaliteit. Bij Schoevers leer je aanpakken op hoog niveau. En werkgevers weten dat. Als jij er een van Schoevers bent, heb je direct een streepje voor bij sollicitaties en salarisonderhandelingen.

De voordelen van Schoevers:

 • al meer dan 100 jaar een bewezen succesvolle aanpak;
 • beste docenten uit de praktijk;
 • uitstekende locaties door heel Nederland;
 • officieel erkende opleidingen;
 • de mogelijkheid tot kort en intensief studeren;
 • al tijdens je studie een interessante baan;
 • baangarantie.

Ontwikkel jezelf tot onmisbare supportprofessional en schrijf je in voor een opleiding tot office assistant. Heb je nog vragen? Bel ons op 035 - 7 506 140 of stel ze online. Onze opleidingsadviseurs vertellen je graag meer.