Privacy- en cookieverklaring

Privacy

Schoevers begrijpt dat je je persoons- en studiegegevens niet met iedereen wilt delen. Daarom gaat Schoevers zorgvuldig om met deze informatie. Schoevers houdt zich aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Schoevers heeft jouw gegevens wel nodig om je goed te kunnen helpen. In deze verklaring legt Schoevers uit welke gegevens Schoevers van jou nodig heeft en waarvoor Schoevers ze gebruikt.

Opslag van jouw gegevens

Schoevers slaat de persoonsgegevens die Schoevers van jou of van jouw werkgever ontvangt op. Het gaat bijvoorbeeld om gegevens die Schoevers ontvangt, tijdens het inschrijfproces voor een opleiding (ook wanneer het proces wordt afgebroken), aanvraag van een brochure, bij aanmelding voor een nieuwsbrief of als je telefonisch of per e-mail contact met Schoevers opneemt. Wij verzamelen en bewaren onder andere de volgende persoonsgegevens:

  • Naam (voor- en achternaam), adres en overige contactgegevens.
  • Gegevens met betrekking tot de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld, inclusief betalingsgegevens.
  • Jouw feedback over de opleiding en overige informatie die je geeft.
  • Persoonsgegevens in het kader van je opleiding, zoals je aanwezigheid, eventuele resultaten en of je de opleiding (met goed gevolg) hebt afgerond.

Gebruik van jouw gegevens

Schoevers gebruikt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Registratie en administratieve afhandeling van je deelname aan de door jou gekozen opleiding.
  • Verzorging van de door jou gekozen opleiding.
  • Analyses uitvoeren zodat Schoevers zijn dienstverlening kan verbeteren.
  • Advies geven over een te volgen opleiding.
  • Jou op de hoogte te houden van al onze diensten en producten.
  • Jou de door jou gevraagde documenten/inlichtingen te sturen en op je vragen te reageren.
  • Voldoen aan de voor ons geldende wet- en regelgeving op onderwijs zoals voorgeschreven door de (Rijks)overheid.

Verdere toelichting

  • Schoevers anonimiseert de persoonsgegevens die Schoevers gebruikt voor analyses. In onze analyses ben jij daardoor onherkenbaar.
  • Schoevers kan jouw persoonsgegevens beschikbaar stellen aan zijn accreditatieorganisaties. In verband met het verkrijgen en behouden van een accreditatie voor een opleiding is Schoevers wettelijk verplicht de commissies die verantwoordelijk zijn voor de accreditatie soms inzage te geven in persoonsgegevens. Dit beperkt Schoevers tot een minimum.
  • In sommige gevallen werkt Schoevers samen met externe dienstverleners, zoals docenten en examenbureaus. Zij mogen jouw gegevens alleen gebruiken voor de uitvoering van die diensten die in het belang zijn van jouw opleiding. Zij mogen jou niet voor andere doelen benaderen of je gegevens doorgeven aan andere partijen.
  • Tot slot, het kan zijn dat Schoevers door overheidsinstanties of andere partijen wettelijk wordt verplicht om jouw gegevens te delen. Schoevers deelt dan alleen de strikt noodzakelijke gegevens.

Nieuwsbrief en abonneebestand

Met onze nieuwsbrief informeren wij geïnteresseerden over nieuws op het gebied van onze diensten en alles wat daarmee te maken heeft. Jouw e-mailadres voegt Schoevers alleen toe aan zijn lijst met abonnees als jij hier toestemming voor geeft. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee je je kunt afmelden en/of jouw voorkeuren kunt aanpassen.

E-Connect en jouw gegevens

E-Connect is jouw persoonlijke online leeromgeving. Binnen deze omgeving zie je details van je opleiding, zoals het programma, data en locaties, aanvullende opdrachten en links naar bronnen op internet, boeken en artikelen. Ook kun je binnen e-Connect contact leggen met je docent, medestudenten en Schoevers. Schoevers legt graag uit hoe wordt omgegaan met jouw gegevens in deze omgeving.

Beveiliging en bewaartermijn van jouw gegevens

Schoevers beschermt jouw persoonsgegevens tegen misbruik en toegang door ongeautoriseerde personen via de technieken die daarvoor beschikbaar zijn op dit moment. Schoevers bewaart jouw persoonsgegevens zo lang als dit wettelijk verplicht is. In het belang van het verbeteren van zijn diensten kan Schoevers jouw gegevens langer bewaren, maar in dat geval zal Schoevers de gegevens altijd anonimiseren.

Jouw gegevens inzien, verbeteren, bijwerken en verwijderen

Je mag altijd jouw persoonsgegevens inzien en/of verbeteren of bijwerken. Als je bij Schoevers studeert, kun je op jouw e-Connectpagina de belangrijkste gegevens inzien en aanpassen. Je kunt ook aangeven welke gegevens medestudenten mogen zien. Als je niet bij Schoevers studeert, kun je vanuit een link in iedere e-mail op jouw profielpagina zien welke persoonlijke gegevens bij Schoevers bekend zijn en deze aanpassen als jij dat wilt.

Daarnaast kun je Schoevers vragen jouw gegevens te wissen en niet meer te gebruiken. In een aantal gevallen kun je aangeven dat je wilt dat Schoevers jouw gegevens beperkt gebruikt. Schoevers kan digitale gegevens, zoals een inschrijvingsbevestiging of studieovereenkomst, ook voor je omzetten in een document dat je kunt afdrukken.

Wil je een van bovenstaande acties uitvoeren? Neem dan telefonisch contact met ons op. Schoevers reageert zo snel mogelijk, maar in elk geval binnen 4 weken, op jouw verzoek. Als je je gegevens wilt laten verwijderen, controleert Schoevers eerst of dit wettelijk (al) is toegestaan. Wanneer Schoevers volgens de wet jouw gegevens (nog) niet mag verwijderen, zal Schoevers jou dit laten weten en aangeven op welk eerstvolgende moment Schoevers jouw gegevens wel kan verwijderen.

Klacht

Als u het niet eens bent met de manier waarop wij omgaan met uw gegevens, kunt u bij ons een klacht indienen (klik hier voor onze contactgegevens).

U kunt ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Gebruik en werking van cookies

Schoevers maakt op zijn website gebruik van cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die automatisch op jouw computer komen te staan wanneer je internet gebruikt. Een cookie legt bijvoorbeeld vast welke webpagina's jij bekijkt en welke opties jij gebruikt. Schoevers gebruikt deze gegevens onder andere om zijn website gebruiksvriendelijker te maken.

Naast cookies die ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld gegevens maar één keer hoeft in te vullen, maakt Schoevers gebruik van functionele, analytische en advertentiecookies.

Cookie-instellingen aanpassen

Je kunt je browser zo instellen dat je een waarschuwing krijgt als de website cookies gebruikt en deze op jouw computer wil plaatsen. Ook kun je cookies volledig blokkeren. Hoe je dit doet, staat in deze uitleg door de Consumentenbond. Als je cookies blokkeert, kan het wel zijn dat de website niet optimaal werkt. Let er bij het uitschakelen van advertising cookies wel op, dat deze opt-out (uitschakeling) in een cookie wordt opgeslagen op jouw computer. Zodra je via je browser alle opgeslagen cookies verwijdert, kan Schoevers niet controleren of je je hebt afgemeld. Bekijk of wijzig hier jouw cookie-instellingen.
Werking functionele cookiesSchoevers gebruikt functionele cookies voor een goede werking van de website. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat Schoevers snel de juiste informatie toont wanneer je op zijn website bent. Functionele cookies komen altijd op jouw computer te staan. Je krijgt hiervoor geen melding om toestemming te geven.

Functionele cookies die Schoevers gebruikt

  • Cookiemelding-cookie

Het Cookiemelding-cookie onthoudt of jouw computer advertising cookies wel of niet accepteert, zodat Schoevers hierop zijn advertenties kan aanpassen en deze melding niet meerdere keren verschijnt.

  • Inloggen-cookie
Dankzij het Inloggen-cookie kun je inloggen op e-Connect.
  • Tawk.to-cookie 

Het Tawk.to-cookie houdt bij op welke pagina jij je bevindt, zodat een opleidingsadviseur jou via live chat kan helpen bij vragen. De inhoud van dit gesprek is beschermd. Hoe Schoevers ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven staat in het Tawk.to Privacy Statement.

Werking analytische cookies

Analytische cookies gebruikt Schoevers om te analyseren hoe bezoekers zijn website gebruiken, bijvoorbeeld hoe vaak zijn website wordt bezocht, op welke pagina zij aankomen op zijn website en op welke pagina’s het meest wordt geklikt. Deze informatie gebruikt Schoevers om de website te verbeteren. Ook analytische cookies komen altijd op jouw computer te staan. Je krijgt hiervoor geen melding om toestemming te geven.

Analytische cookies die Schoevers gebruikt

  • Act-On-cookie

Het Act-On-cookie houdt bij welke pagina’s je bezoekt. Hierdoor kan Schoevers relevante informatie delen via bijvoorbeeld e-mail als je deze gegevens hebt achtergelaten voor het downloaden of de aanschaf van een product op zijn website. Lees in het Act-On Privacy Statement hoe Schoevers ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.

  • Google AdWords-cookie

Het Google AdWords-cookie meet via welke advertentie je binnenkomt op onze website. Lees in het Google Privacy Statement hoe Schoevers ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.

  • Hotjar-cookie

Het Hotjar-cookie houdt bij waar je klikt op de website. Hierdoor kan Schoevers de website-ervaring verbeteren. Lees in het Hotjar Privacy Statement hoe Schoevers ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.

  • Visual Website Optimizer-cookie

Het Visual Website Optimizer-cookie houdt bij waar je klikt op de website. Hierdoor kan Schoevers de website-ervaring verbeteren. Lees in het Visual Website Optimizer Privacy Statement hoe Schoevers ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.

Werking advertentiecookies

Voor advertentiecookies krijg je een melding. Hierin kun je toestemming geven om deze cookies te plaatsen. Na jouw toestemming geeft Schoevers derde partijen de mogelijkheid om advertentiecookies op zijn website te plaatsen. Ook plaatst Schoevers advertentiecookies op websites van derden. De informatie uit deze advertentiecookies kan Schoevers met elkaar combineren. Dit doet Schoevers zodat we jou, aan de hand van wat je online doet, advertenties kunnen tonen waar je iets aan kunt hebben. Schoevers doet dit op zijn eigen site en op sites van andere partijen.

Advertentiecookies die Schoevers gebruikt

  • Doubleclick-cookie

Het Doubleclick-cookie ziet welke pagina’s je bekijkt op onze website, zodat (na acceptatie van advertentiecookies) Schoevers en andere partijen advertenties op zijn (partner)websites kan tonen waar jij iets aan kunt hebben, zoals een persoonlijke aanbieding. Lees in het Doubleclick Privacy Statement hoe Schoevers ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.

  • Facebook-cookie

Het Facebook-cookie houdt bij welke pagina’s je op onze website bezoekt, zodat Schoevers (na acceptatie van advertentiecookies) jou op Facebook advertenties kan tonen waar je iets aan kunt hebben, zoals een persoonlijke aanbieding. Ook kan Schoevers hiermee zien dat je via een Facebook-advertentie op zijn website bent gekomen. Lees in het Facebook Privacy Statement hoe Schoevers ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.

  • Google Analytics-cookie

Het Google Analytics-cookie houdt bij hoe je de website gebruikt. Deze informatie gebruikt Schoevers voor rapporten over internetgebruik. Na acceptatie van advertentiecookies worden Google Analytics-doelgroepen ook gedeeld met Google AdWords om advertenties waar je iets aan kunt hebben te tonen op partnersites van Google. Lees in het Google Privacy Statement hoe Schoevers ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.

  • LinkedIn-cookie

Het LinkedIn-cookie houdt bij welke pagina’s je bezoekt, zodat Schoevers (na acceptatie van advertentiecookies) jou op LinkedIn advertenties kan tonen waar je iets aan kunt hebben, zoals een persoonlijke aanbieding. Ook kan Schoevers hiermee zien dat je via een LinkedIn-advertentie op zijn website bent gekomen. Lees in het LinkedIn Privacy Statement hoe Schoevers ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.

  • Relay42-cookie

Het Relay42-cookie houdt bij welke pagina’s je bezoekt, zodat Schoevers je voor jou interessante zaken op zijn eigen website kan tonen en (na acceptatie van advertentiecookies) ook advertenties op externe websites kan tonen waar je iets aan kunt hebben, zoals een persoonlijke aanbieding. Lees in het Relay42 Privacy Statement hoe Schoevers ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.

Functionaris gegevesbescherming 

Schoevers heeft een functionaris voor de gegevensbescherming. De functionaris houdt toezicht op de toepassing en de naleving van de privacy regelgeving.

Wijzigingen Privacy- en cookieverklaring

Schoevers kan deze Privacy- en cookieverklaring wijzigen. Als je graag wilt weten hoe Schoevers jouw gegevens beschermt en gebruikt en welke cookies Schoevers gebruikt voor welke doelen, raden we je aan deze Privacy- en cookieverklaring regelmatig te lezen. Schoevers heeft deze Privacy- en cookieverklaring voor het laatst gewijzigd op 24 mei 2018.

https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/schoevers/schoevers/teasers/teaser_brochure_deeltijd1_desktop_800350.jpg?ext=.jpg

Brochure deeltijdopleidingen

Op je gemak alle deeltijdopleidingen bekijken? Vraag dan onze brochure aan.
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/schoevers/schoevers/teasers/teaser-contact-tablet.jpg?ext=.jpg

Heb je vragen of wil je graag persoonlijk opleidingsadvies?

Neem dan contact met ons op

 ​     035-7506140
      06-10454608
     Neem contact op