Vakopleiding

Een vakopleiding is bij uitstek geschikt wanneer je al een duidelijk beeld hebt van het vak dat je wilt gaan uitoefenen – je wordt ten slotte opgeleid in één specifiek beroep, bijvoorbeeld...

Lees meer

Een vakopleiding is bij uitstek geschikt wanneer je al een duidelijk beeld hebt van het vak dat je wilt gaan uitoefenen – je wordt ten slotte opgeleid in één specifiek beroep, bijvoorbeeld...

Lees meer

Een vakopleiding is bij uitstek geschikt wanneer je al een duidelijk beeld hebt van het vak dat je wilt gaan uitoefenen – je wordt ten slotte opgeleid in één specifiek beroep, bijvoorbeeld...

Lees meer
 • De opleider voor supportprofessionals
 • Meer dan 100 jaar bewezen succesvol
 • Werkgevers vragen om één van Schoevers

Vakopleiding: 46 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Prijs
Filters

Vakopleiding (45)

Training (1)

Een vakopleiding is bij uitstek geschikt wanneer je al een duidelijk beeld hebt van het vak dat je wilt gaan uitoefenen – je wordt ten slotte opgeleid in één specifiek beroep, bijvoorbeeld virtual assistant, medisch secretaresse of personal assistant. Met de praktijkgerichte en persoonlijke aanpak van Schoevers pas je alles wat je tijdens je vakopleiding leert direct toe in je eigen werkveld.
 

Waarom kiezen voor een vakopleiding?

Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk. Met deze opleiding ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om je (gewenste) beroep of vak zelfstandig te kunnen uitoefenen.

Een vakopleiding bestaat uit een of meerdere modules die afkomstig zijn van onze erkende HBO- en MBO-opleidingen. De opleidingen hebben een duur tussen de drie en vijftien maanden. De programma’s kennen een praktijkgerichte aanpak met opdrachten die je direct in je eigen werkomgeving kunt toepassen. Na succesvolle afronding krijg je een Schoevers-diploma in het vakgebied.
 

Populaire vakopleidingen

1. Virtual Assistant (VA)

Als virtual assistant (VA) werk je als zelfstandig ondernemer op afstand voor opdrachtgevers en ondersteun je hen bij werkzaamheden. Jouw werk als VA voor verschillende opdrachtgevers is heel divers. Bovendien geniet je als ZZP’er van veel vrijheid! Met deze vakopleiding leer je in zes maanden alles wat je moet weten om als zelfstandig VA aan de slag te gaan.

2. Vakopleiding HRM

Tijdens de Vakopleiding HRM ga je je verdiepen in alle aspecten van de HR-afdeling. Denk aan personeelsmanagement, arbeidsrecht en verzuim. Jij gaat graag met mensen om, bent communicatief sterk en toegankelijk. Deze opleiding duurt twaalf maanden en biedt je de mogelijkheid jouw competenties te ontwikkelen en in te zetten binnen HR-management.

3. Secretaresse

De vakopleiding Secretaresse van Schoevers is een begrip in Nederland. Schoevers-secretaresses blinken uit in goede taalvaardigheid, uitstekend organisatievermogen en een klant- en servicegerichte instelling. Na afloop van deze vakopleiding van twaalf maanden kun je als secretaresse een team of afdeling ondersteunen of zelf als persoonlijk secretaresse voor de directeur of manager werken.
 

Doorstroommogelijkheden

Met het Schoevers-diploma van je vakopleiding kun je mogelijk vrijstelling krijgen voor gelijke modules in een HBO-, Ad- of MBO-opleiding. De mogelijkheden hiervoor verschillen per vakopleiding. Vraag onze studieadviseurs welke vervolgopleidingen goed aansluiten bij jouw vakopleiding.
 

Baangarantie

Wij zijn zo overtuigd van de kwaliteit van onze landelijk erkende opleidingen dat je van ons bij een aantal opleidingen baangarantie krijgt. Ideaal als je nieuw bent in het vakgebied of gebruik wilt maken van ons enorme netwerk van mooie bedrijven. Onze opleidingsadviseurs vertellen je graag meer over de mogelijkheden en de voorwaarden. Bij onze vakopleidingen geldt de baangarantie voor:

 • Next Managementsupport: Allround
 • Directiesecretaresse (incl. Microsoft Office)
 • Managementassistent (incl. Microsoft Office)
 • Secretaresse (incl. Microsoft Office)
 • Vakopleiding Juridisch Secretaresse
 • Medisch Secretaresse
 

Subsidies en financiering

Een opleiding is een investering in je carrière. Om studeren financieel aantrekkelijker te maken voor jou en je werkgever, heeft de overheid verschillende subsidies beschikbaar gesteld en kun je gebruikmaken van financiële voordelen. Je ontdekt ze op deze pagina:

Ontdek de subsidies en financiële voordelen
 

Word er een van Schoevers

Schoevers is meer dan een opleiding: Schoevers is een mentaliteit. Bij Schoevers leer je aanpakken op hoog niveau. Werkgevers weten dit en vragen vaak specifiek naar supportprofessionals met een Schoevers-diploma. Als jij er een van Schoevers bent, heb je direct een streepje voor bij sollicitaties en salarisonderhandelingen. 

De voordelen van Schoevers:

 • Al meer dan 110 jaar een bewezen succesvolle aanpak;
 • Een Schoevers-diploma is voor werkgevers een pre;
 • De beste docenten uit de praktijk;
 • Uitstekende locaties door heel Nederland;
 • Officieel erkende HBO-opleidingen;
 • De mogelijkheid tot kort en intensief studeren;
 • Al tijdens je studie een interessante baan;
 • Baangarantie.

Bekijk het opleidingsaanbod
 

Opleidingsadvies

Voordat je kiest voor een opleiding, heb je vast nog veel vragen. Wij gaan graag met je in gesprek. Je bent van harte welkom om contact op te nemen met onze opleidingsadviseurs via 035 – 7 506 140 (ma t/m do van 08.00 tot 18.00 uur, vrij van 08.00 tot 17.00 uur). Of meld je aan voor het inloopspreekuur, dan nemen we snel contact met je op voor een persoonlijk gesprek, digitaal of bij ons op kantoor in Hilversum.

Studenten over Schoevers

Marie-Agaath Verweij (Vakopleiding Secretaresse)

“Schoevers heeft echt een eigen karakter. Dat was in het begin wel even wennen, want ik kwam van een reguliere MBO-opleider. Schoevers gaat een stapje verder dan de rest: het is hard werken, maar wel op een leuke manier.”

Veelgestelde vragen

Wat is een vakopleiding?
Wat is het niveau van een vakopleiding?
Is een vakopleiding erkend?
Wat kan ik met het diploma van een vakopleiding?