MBO-deelprogramma

Wil jij je graag verder ontwikkelen als supportprofessional, maar vind je het lastig om je meteen aan een langdurige opleiding te binden? Met onze MBO-deelprogramma’s kun je modules uit...

Lees meer

Wil jij je graag verder ontwikkelen als supportprofessional, maar vind je het lastig om je meteen aan een langdurige opleiding te binden? Met onze MBO-deelprogramma’s kun je modules uit...

Lees meer

Wil jij je graag verder ontwikkelen als supportprofessional, maar vind je het lastig om je meteen aan een langdurige opleiding te binden? Met onze MBO-deelprogramma’s kun je modules uit...

Lees meer
 • De opleider voor supportprofessionals
 • Meer dan 100 jaar bewezen succesvol
 • Werkgevers vragen om één van Schoevers

MBO-deelprogramma: 18 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Prijs
Filters

MBO-deelprogramma (18)

Wil jij je graag verder ontwikkelen als supportprofessional, maar vind je het lastig om je meteen aan een langdurige opleiding te binden? Met onze MBO-deelprogramma’s kun je modules uit onze erkende MBO-opleidingen los van elkaar volgen. Zo kun jij je in je eigen tempo verdiepen in de onderwerpen die relevant en interessant voor je zijn. 
 

Waarom kiezen voor een MBO-deelprogramma? 

De MBO-deelprogramma’s maken deel uit van een volledige opleiding en voldoen dus aan dezelfde kwaliteitscriteria als de volledige opleidingen. Een belangrijk voordeel van deelprogramma’s is dat je precies die onderwerpen kunt kiezen die jou aanspreken. Je kunt na het MBO-deelprogramma alsnog besluiten om je in te schrijven voor de volledige, erkende opleiding. 

De duur van een MBO-deelprogramma varieert tussen de drie en twaalf maanden. Een programma bestaat uit een combinatie van modules, waarin steeds een onderwerp centraal staat. Deze module rond je af met een praktische toets of opdracht. Na een succesvolle afronding van de examens ontvang je het zeer gewaardeerde Schoevers-diploma. 
 

Populaire MBO-deelprogramma’s 

1. Managementsupport 

Het vak van secretaresse en supportmedewerker verandert. Je staat niet langer meer vóór, maar náást de manager en je hebt naast een ondersteunende ook een faciliterende rol. In deze opleiding leiden we je op een praktijkgerichte manier op tot de ideale supportmedewerker die zijn of haar manager een heleboel werk uit handen neemt. 

2. MBO Management en Communicatie 

Wil jij graag sterker worden in het plannen en organiseren van de werkzaamheden op je afdeling? In dit praktijkgerichte MBO-programma Management en Communicatie leer je om je manager of afdeling goed te ondersteunen bij het plannen en organiseren van de werkzaamheden en bij het gericht communiceren met verschillende doelgroepen.  

3. MBO Business Administration 

Ben jij het liefst altijd ‘in control’? Gaat jouw hart sneller kloppen van boekhouding en administratie? Als business administration specialist weet jij hoe je de boekhouding en administratie goed kunt verwoorden met de juiste gesprekstechnieken en stijlen. Van gesprekstechnieken tot aan communicatie bij conflicten, jij bent straks expert op dit gebied! Natuurlijk ga je ook in op de harde kant: van grootboek tot journaliseren en de uitgangspunten van bedrijfsadministratie. 
 

Doorstroommogelijkheden 

Je kunt na het behalen van je diploma voor een MBO-deelprogramma doorstromen naar een volledige, erkende MBO-opleiding niveau 3 of 4. Je krijgt dan mogelijk bij inschrijving vrijstelling voor de gelijknamige onderdelen die je hebt behaald. Met deze vrijstellingen studeer je vervolgens versneld verder naar een erkend MBO-diploma. 
 

Word er een van Schoevers 

Schoevers is meer dan een opleiding: Schoevers is een mentaliteit. Bij Schoevers leer je aanpakken op hoog niveau. Werkgevers weten dit en vragen vaak specifiek naar supportprofessionals met een Schoevers-diploma. Als jij er een van Schoevers bent, heb je direct een streepje voor bij sollicitaties en salarisonderhandelingen.  

De voordelen van Schoevers: 

 • Al meer dan 110 jaar een bewezen succesvolle aanpak; 
 • Een Schoevers-diploma is voor werkgevers een pre; 
 • De beste docenten uit de praktijk; 
 • Uitstekende locaties door heel Nederland; 
 • Officieel erkende MBO-opleidingen; 
 • De mogelijkheid tot kort en intensief studeren; 
 • Al tijdens je studie een interessante baan; 
 • Baangarantie. 

Bekijk het opleidingsaanbod
 

Opleidingsadvies 

Voordat je kiest voor een opleiding, heb je vast nog veel vragen. Wij gaan graag met je in gesprek. Je bent van harte welkom om contact op te nemen met onze opleidingsadviseurs via 035 – 7 506 140 (ma t/m do van 08.00 tot 18.00 uur, vrij van 08.00 tot 17.00 uur). Of meld je aan voor het inloopspreekuur, dan nemen we snel contact met je op voor een persoonlijk gesprek, digitaal of bij ons op kantoor in Hilversum. 

Studenten over Schoevers

Officemanager Miranda
Wat kun je worden met een opleiding van Schoevers?

Het roer omgooien is spannend. Miranda Boel switchte van haar baan als assistent-filiaalmanager naar de functie van officemanager. "Ik moest alles nog leren en ik wist: een Schoevers-diploma gaat mij helpen". Bekijk de video.

Veelgestelde vragen

Kun je na een MBO-deelprogramma doorstromen naar een erkende MBO-opleiding?
Wat zijn de toelatingseisen voor een MBO-deelprogramma?
Welk diploma ontvang je bij een MBO-deelprogramma?