Opleidingen Eventmanagement

Organiseer jij altijd de leukste uitjes en (verjaardags)feestjes, en zou je deze vaardigheden willen inzetten in je werk? Dan is een baan als eventmanager echt wat voor jou. Bij Schoevers...

Lees meer

Organiseer jij altijd de leukste uitjes en (verjaardags)feestjes, en zou je deze vaardigheden willen inzetten in je werk? Dan is een baan als eventmanager echt wat voor jou. Bij Schoevers...

Lees meer

Organiseer jij altijd de leukste uitjes en (verjaardags)feestjes, en zou je deze vaardigheden willen inzetten in je werk? Dan is een baan als eventmanager echt wat voor jou. Bij Schoevers...

Lees meer
  • De opleider voor supportprofessionals
  • Meer dan 100 jaar bewezen succesvol
  • Werkgevers vragen om één van Schoevers

Opleidingen Eventmanagement: 8 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Prijs
Filters

HBO-deelprogramma (3)

MBO-opleiding niveau 4 (1)

MBO-deelprogramma (1)

Vakopleiding (2)

Training (1)

Organiseer jij altijd de leukste uitjes en (verjaardags)feestjes, en zou je deze vaardigheden willen inzetten in je werk? Dan is een baan als eventmanager echt wat voor jou. Bij Schoevers vind je verschillende opleidingen waarmee je eventmanager wordt, of je nou al eerder bij  Schoevers hebt gestudeerd of dat je een carrièreswitch maakt. Bekijk snel het aanbod en schrijf je in!

Wat leer je in een opleiding tot eventmanager?

Eventmanager is een populair beroep. Niet zo gek, want het is een baan waarmee je anderen blij maakt en waar je je creativiteit in kwijt kunt. Als je in je privéleven altijd diegene bent die alle feesten en weekendjes weg met familie organiseert, heb je vast aanleg om een event te managen. Maar bij een professioneel event komt meer kijken dan veel mensen denken.

Als eventmanager moet je bijvoorbeeld een draaiboek opstellen en zorgen voor heldere communicatie rondom je event. Maar je moet ook het financiële plaatje in je achterhoofd houden, rekening houden met de juridische aspecten en vergunningen op tijd aanvragen. Als je veel van regelen en organiseren houdt, maakt dit het managen van events alleen maar leuker en uitdagender.

In onze opleidingen eventmanagement leer je om events van a tot z te managen. Zo organiseer je straks de beste events waar nog lang over nagepraat zal worden. Met een Schoevers-diploma eventmanagement laat je je (toekomstige) werkgever zien wat jij in huis hebt.

Verschillende soorten eventmanagement-opleidingen

Bij Schoevers bieden we verschillende opleidingen tot eventmanager. Welke opleiding je kiest, hangt af van je doel, werkervaring en welke opleiding(en) je eerder gedaan hebt. Zo weet je zeker dat je eventmanagement-opleiding precies aansluit bij wat jij wilt weten. Hieronder lichten we er een paar uit: je vind alle eventmanagement-opleidingen bovenaan deze pagina.

Korte opleiding eventmanagement volgen

Wil je puur leren hoe je events organiseert? Dan is opleiding Eventmanagement het meest geschikt voor jou. In deze opleiding op HBO-niveau volg je twee modules: de module Eventmanagement, waarbij je aan de slag gaat met alles wat er bij events organiseren komt kijken, en een module Projectmanagement. In deze module leer je projecten (zoals het plannen van events!) zo goed mogelijk managen, bijvoorbeeld door een goede planning te maken en op de juiste wijze bij te sturen. Dit helpt je om je event nog beter neer te zetten. De opleiding eventmanagement is een korte opleiding: na zes maanden heb jij je diploma en kun je aan de slag.

Een ander kort opleidingsprogramma is Next Supportmanagement en Events. Ben jij supportprofessional en wil je de nieuwe ontwikkeling in het werkveld gebruiken om nóg beter in je werk te worden? En wil je tegelijkertijd leren hoe je events organiseert? Dan is dit 6 maanden durende programma echt wat voor jou.

Beroepsopleiding tot eventmanager volgen

Heb je nog geen opleiding tot supportprofessional gevolgd? Ga dan voor de opleiding Office- en Eventmanagement (een jaar of twee jaar). In deze opleiding op HBO-niveau leer je, naast hoe je een goed event organiseert, ook alles over het vak van officemanager. Je ontdekt hoe organisaties in elkaar zitten, hoe je praktisch leiding kunt geven en hoe je als supportprofessional in de 21ste eeuw het management ondersteunt. Zo kun je straks vol zelfvertrouwen aan de slag als supportprofessionals. Of je kiest voor de een- of tweejarige variant hangt af van je voorkeuren: wil je liever intensief studeren en snel klaar zijn, of wil je het wat rustiger aan doen en langer de tijd nemen?

Specialiseren in marketing- en eventmanagent

Ben je al supportprofessional, en wil je je nu verder specialiseren? Dan is een opleiding Marketing- en Eventmanagement wat voor jou. In deze opleiding op MBO-niveau leer je alles over hoe marketing werkt en hoe je events organiseert. Zo kun je de marketingafdeling van je organisatie ondersteunen en events organiseren die bijdragen aan een positief imago van je organisatie. Door de marketingkennis kun je jouw events bovendien tot een nóg groter succes maken!

Word er een van Schoevers

Schoevers is meer dan een opleiding: Schoevers is een mentaliteit. Bij Schoevers leer je aanpakken op hoog niveau. En werkgevers weten dat. Als jij er een van Schoevers bent, heb je direct een streepje voor bij sollicitaties en salarisonderhandelingen.

De voordelen van Schoevers:

  • Al meer dan 100 jaar een bewezen succesvolle aanpak
  • De beste docenten uit de praktijk
  • Uitstekende locaties door heel Nederland
  • Officieel erkende opleidingen
  • De mogelijkheid tot kort en intensief studeren
  • Al tijdens je studie een interessante baan
  • Baangarantie
 

Ontwikkel je tot onmisbare supportprofessional en schrijf je in voor een opleiding eventmanagement. Heb je nog vragen? Bel ons op 035 - 7 506 140 of stel ze online. Onze opleidingsadviseurs vertellen je graag meer.