Hoe ik ervoor zorg dat ik proactief werk

Op Donderdag, 10 Oktober, 2019, 15:14

Blog van Renate Smidt, Secretaresse van het Jaar 2019
Proactief handelen is noodzakelijk voor de supportprofessional anno 2019. Hoewel ik nog maar 5 jaar actief ben in ons vakgebied, heb ik de laatste jaren gemerkt dat er toch veel veranderd is. Vroeger kon de ondersteuner nog wel wegkomen met een wat afwachtende houding, maar dat is nu echt verleden tijd.

Lees meer
Thema's: Algemeen

Hoe schrijf ik een goede e-mail? De e-mailetiquette

Op Donderdag, 10 Oktober, 2019, 14:57

We mailen heel wat af. Van snelle berichtjes naar collega’s tot serieuze aanvragen bij externe partijen. Een e-mail versturen is simpel, maar als je het goed wilt doen, moet je met een paar dingen rekening houden. Want hoe heurt het eigenlijk?

Lees meer
Thema's: Algemeen

Dat is er een van Schoevers: Jolanda van Velsen

Op Donderdag, 10 Oktober, 2019, 14:17

Jolanda van Velsen is het schoolvoorbeeld van een ambitieuze Schoevers-dame. Zij begon in 1997 aan haar Schoevers-opleiding, ging werken als secretaresse en groeide door tot HR-manager. Inmiddels werkt ze als zelfstandig virtual assistant. Lees hier haar verhaal!

Lees meer
Thema's: Algemeen

Save the date: Verkiezing Secretaresse van het Jaar 2020

Op Woensdag, 9 Oktober, 2019, 16:36

Noteer alvast in je agenda: op dinsdag 14 april is het event en de verkiezing Secretaresse van het Jaar 2020. Ben jij er dit jaar ook (weer) bij? In december sturen wij je de officiële uitnodiging en kun je je online aanmelden.

Lees meer
Thema's: Algemeen

Kennis en inspiratie: dit was Schoevers in één dag

Op Dinsdag, 8 Oktober, 2019, 16:11

Zaterdag 5 oktober vond het event ‘Schoevers in één dag’ plaats. Door middel van diverse interactieve en inspirerende workshops, contactmomenten met trainers en netwerkmogelijkheden proefden de aanwezigen alvast aan van alles wat Schoevers te bieden heeft. Tussen alle workshops door was er ook de mogelijkheid om een CV-check te laten uitvoeren door Schoevers Professionals. Dankzij het gevarieerde en uitgebreide programma ontstond zo in één dag het meest complete beeld van de kennis en vaardigheden die een ambitieuze supportprofessional moet bezitten. En dat is behoorlijk wat. Want één van Schoevers word je niet zomaar.

Lees meer
Thema's: Algemeen

Zet je talenten in bij Schoevers

Op Woensdag, 25 September, 2019, 16:18

Als er een klassenfeest georganiseerd moet worden, meld jij je dan meteen aan voor de feestcommissie? Heb je overal en altijd je agenda bij de hand? Komen mensen vaak naar jou toe als ze iets nodig hebben en geeft het je een goed gevoel als je hen kunt helpen? Dan zou jij er weleens eentje van Schoevers kunnen zijn.

Lees meer
Thema's: Algemeen

Jouw organisatie in de spotlights bij Secretaresse van het Jaar?

Op Dinsdag, 24 September, 2019, 13:38

Inmiddels zijn we alweer druk bezig met het voorbereiden van de Secretaresse van het Jaar-verkiezing 2020. Ook dit jaar gaan we voor een prachtig evenement om alle managementondersteuners in het zonnetje te zetten. En we kunnen jouw hulp hierbij goed gebruiken!

Lees meer
Thema's: Algemeen

Hoe vind ik een stageplek?

Op Dinsdag, 17 September, 2019, 15:03

Bij Schoevers vinden we stages erg belangrijk. Want waar krijg je de lesstof beter onder de knie dan in het werkveld? We begrijpen wel dat het moeilijk kan zijn om een stagebedrijf te vinden dat bij je past. Daarom helpen we jou met de volgende tips alvast op weg.

Lees meer
Thema's: Algemeen

Studietips

Op Dinsdag, 17 September, 2019, 14:58

Het nieuwe schooljaar is begonnen en dat betekent dat er ook weer gestudeerd moet worden. Heb jij wat opstartproblemen en kun je wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder.

Lees meer
Thema's: Algemeen

“Nee, het is niet het salaris waardoor werknemers harder gaan lopen”

Op Maandag, 9 September, 2019, 10:37

Mensen willen vooral waardering en erkenning. Pimm® Solutions sprak met Wencke Lorber, Commercieel directeur van de organisatie Great Place to Work. Het is zeker niet het salaris waarvoor werknemers hun beste beentje voor willen zetten. Volgens haar staan er drie thema’s aan de basis van een gezonde goede werkomgeving en mentaliteit: trots zijn op je werk, vertrouwen hebben (en krijgen) en plezier.

Lees meer
Thema's: Algemeen

Alle deeltijdopleidingen in één overzicht

Wil jij op je gemak al onze opleidingen bekijken? Vraag dan hier onze studiegids aan. Je kunt kiezen voor een studiegids van onze deeltijdopleidingen.

Heb je vragen of wil je graag persoonlijk opleidingsadvies?

Wij helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur.

 ​     035 - 7 506 140
      06 - 10 454 608
      Stuur bericht