Verdwijnt jouw opleidingsbudget in de prullenbak?

Op Donderdag, 22 November, 2018, 10:02

Veel organisaties werken met een jaarlijks opleidingsbudget. Hieruit worden de opleidingen en trainingen van medewerkers betaald. Niet alle medewerkers zijn hiervan op de hoogte: een kwart van werkend Nederland weet niet of zijn organisatie een opleidingsbudget heeft.
Lees meer
Thema's: Algemeen

Blog Secretaresse van het Jaar: Tijd voor een update!

Op Maandag, 19 November, 2018, 10:31

Inmiddels is het alweer 7 maanden geleden dat ik de finale van de Secretaresse van het Jaar-verkiezing heb gewonnen! Wat een rollercoaster ride is het tot nu toe geweest, echt heel erg leuk!
Lees meer
Thema's: Secretary Next

Baanbemiddeling

Op Vrijdag, 16 November, 2018, 03:29

Je kent Schoevers natuurlijk als managementsupportopleider. Maar wist je dat je bij ons ook terechtkunt voor professionele baanbemiddeling? Als jij op zoek bent naar een nieuwe uitdaging op het gebied van managementondersteuning, HR of marketingcommunicatie, dan kun je gebruikmaken van de expertise van onze baanbemiddelingsconsultants. Zij begeleiden je in jouw zoektocht en staan voor je klaar met informatie over de trends en ontwikkelingen in het vakgebied, carrièrebegeleiding en uiteraard vacatures.
Lees meer
Thema's: Algemeen

Studiefinanciering voor volwassenen

Op Vrijdag, 16 November, 2018, 03:24

Ben jij toe aan een professionele update, maar komen de opleidingskosten op dit moment niet gelegen? Dan is het goed om te weten dat je bij de overheid tegen heel gunstige voorwaarden geld kunt lenen om een opleiding te financieren. Dit heet het levenlanglerenkrediet (LLLK). Volg je bij Schoevers een HBO Bachelor- of Associate degree-opleiding, of een kort HBO-programma met modules uit deze opleidingen, dan kun je gebruikmaken van deze vorm van studiefinanciering.
Lees meer
Thema's: Algemeen

Peter Bijvoet, managementassistent

Op Vrijdag, 17 Augustus, 2018, 07:54

Na het eerste lesjaar in het kort middelbaar beroepsonderwijs kon ik kiezen: boekhouden of secretarieel. Omdat rekenen nou niet mijn sterkste kant was, koos ik voor de secretariële kant. Tot op de dag van vandaag nog steeds geen spijt van, omdat ik er energie van krijg om mensen van dienst te zijn en te ontzorgen met mijn diensten.

Lees meer
Thema's: Managementsupport

Waar zijn de supportheren?

Op Vrijdag, 17 Augustus, 2018, 07:52

Het secretaressevak bestaat inmiddels ruim honderd jaar. Door de jaren heen zijn de inhoud en de invulling van het vak enorm veranderd. Niet alleen is het takkenpakket een stuk ruimer geworden, ook de manier waarop we ons werk doen is door de komst van computers, tools en communicatiemiddelen enorm veranderd. Toch is er één ding wat de afgelopen eeuw amper is gewijzigd: het aantal mannelijke secretariële ondersteuners.

Lees meer
Thema's: Managementsupport

Blog van VA Hinke: Stille kracht, laat je horen!

Op Woensdag, 25 Juli, 2018, 06:51

We noemen onszelf de stille kracht binnen een organisatie. In een handomdraai weten we van alles te regelen en te organiseren. Vaak zonder dat iemand er erg in heeft. Dit is een fantastische eigenschap. Alleen wordt het tijd dat we meer geluid maken! Als we binnen ons vak op zoek gaan naar een nieuwe baan, solliciteren we vaak met tientallen, zo niet honderden op een vacature.

Lees meer
Thema's: Secretary Next

Spellingsregels: Engelse woorden in de Nederlandse taal

Op Maandag, 23 Juli, 2018, 07:46

Het begint een behoorlijke epidemie te worden: de Engelse ziekte. Dat klinkt als een serieuze aandoening en medisch gezien is dat het ook zeker. Maar in de Nederlandse taal verstaan we onder 'Engelse ziekte' de neiging om Engelse woorden te gebruiken en Nederlandse woorden te schrijven alsof het Engelse woorden zijn. Als managementondersteuner wordt van jou verwacht dat je goed Nederlands kunt spreken en schrijven. Wij praten je dus graag bij over de schrijfetiquette van Engelse woorden.

Lees meer
Thema's: Schriftelijke Communicatie

Projectmanagement

Op Maandag, 23 Juli, 2018, 07:37

Het overgrote deel van jouw taken als managementondersteuner is structureel: managers hebben hun dagelijkse bezigheden en daarmee hun ondersteuners ook. Daarnaast krijg je te maken met incidentele werkzaamheden en met projecten. Zo'n project is altijd tijdelijk en er zijn meerdere afdelingen bij betrokken. Er valt dus flink wat te regelen en te overleggen in korte tijd. Welke skills heb je daarvoor nodig?

Lees meer
Thema's: Management en Communicatie

Blog Secretaresse van het Jaar: #durftevragen

Op Woensdag, 18 Juli, 2018, 07:27

Ik vind het iedere keer een uitdaging om een leuk onderwerp te verzinnen voor mijn blog. Daarom ga ik het deze keer anders aanpakken. Er staat namelijk één onderwerp op mijn planning voor dit jaar waar ik wel wat hulp bij kan gebruiken. Ik wil eigenlijk wel eens weten of er geen betere manier voor te verzinnen is dan de huidige manier. Het lijkt me dan ook leuk om jullie te vragen om advies.

Lees meer
Thema's: Managementsupport
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/schoevers/schoevers/teasers/teaser_brochure_deeltijd1_desktop_800350.jpg?ext=.jpg

Brochure deeltijdopleidingen

Op je gemak alle deeltijdopleidingen bekijken? Vraag dan onze brochure aan.
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/schoevers/schoevers/teasers/teaser-contact-tablet.jpg?ext=.jpg

Heb je vragen of wil je graag persoonlijk opleidingsadvies?

Neem dan contact met ons op

 ​     035-7506140
      06-10454608
     Neem contact op