Communicatiestijlen: communiceer zoals je bent

Op Dinsdag, 13 Augustus, 2019, 11:41

Merk jij ook wel eens dat je makkelijker met de ene collega communiceert dan met de andere? Of denk je weleens dat je iets goed hebt uitgelegd, maar heeft je collega jou toch verkeerd begrepen? Dit kan te maken hebben met verschillende communicatiestijlen. Op mijn werk merk ik regelmatig dat niet iedereen hetzelfde communiceert. Het is heel verleidelijk om te denken dat een ander net zo denkt als jij, terwijl dit echt niet altijd het geval is. Dat is niet erg, maar wel iets om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld door rekening te houden met de communicatiestijl van die ander. Natuurlijk is niemand 100% in te delen in een bepaalde stijl, maar je kunt wel kijken welke stijl het meeste aansluit bij je gesprekspartner.

Lees meer
Thema's: Management en Communicatie , Marketing, Communicatie en Sales , Schriftelijke Communicatie

De glamour van het secretaressevak

Op Vrijdag, 9 Augustus, 2019, 12:22

Begin vorige eeuw was het nog erg uitzonderlijk dat vrouwen een baan hadden. Van hen werd voornamelijk verwacht dat zij het huishouden draaiende hielden. Voor veel huisvrouwen waren de wereldwijze secretaresses uit boeken en films dan ook een ideaalbeeld: modern, avontuurlijk en zelfstandig. Regelrechte glamour dus. Hun kledingstijl, kapsels en taalgebruik werden daarom veelvuldig gekopieerd. In 1936 verscheen de romantische film Wife vs. Secretary, met in de hoofdrollen Clark Gable, Jean Harlow en Myrna Loy. De intelligente en betrouwbare secretaresse speelde hierin een hoofdrol. Voor Adriaan Schoevers, de oprichter van het Schoevers-instituut, een geweldige kans om de Hollywood-glamour van het secretaressevak in Nederland nog verder aan te wakkeren. In de steden waar de film draaide, organiseerde hij groots opgezette openbare typewedstrijden, waarbij dames konden bewijzen wie van hen de beste secretaresse was.

Lees meer
Thema's: Algemeen

10 tips om na de vakantie terug in je studieritme te komen

Op Donderdag, 8 Augustus, 2019, 11:00

In de eerste weken van een nieuw studiejaar is het lastig om op gang te komen. Vaak zit je nog met je hoofd bij de zomervakantie en verlang je terug naar de dagen die je zelf kon indelen. Dit is helaas voorbij en het wordt weer tijd om ervoor te gaan met je studie! Maar… hoe kom je terug in je studieritme? Om je op weg te helpen volgen hier 10 tips! 

Lees meer
Thema's: Algemeen

5 oktober: Schoevers in één dag

Op Maandag, 15 Juli, 2019, 12:18

Ondersteuners van Schoevers zijn op-en-top professionals. Zij beheersen hun vak op het hoogste niveau, ze vormen ze het visitekaartje voor de organisatie en bovenal zijn ze de steun en toeverlaat van het management. Wil jij in uitdagende workshops ontdekken met welke vaardigheden en soft skills je je als Schoevers-professional onderscheidt van andere managementondersteuners? Dan ben je op 5 oktober van harte welkom op ons event Schoevers in één dag.

Lees meer
Thema's: Managementsupport

De touwtjes in handen hebben

Op Maandag, 8 Juli, 2019, 14:53

Een van de veranderingen in het takenpakket van de moderne supportprofessional is de rol die wij spelen bij het werken in projecten. We zijn van notulist uitgegroeid tot projectlid, projectassistent of zelfs projectmanager. We hebben nieuwe verantwoordelijkheden naar ons toegetrokken en zorgen voor overzicht, optimale verbinding tussen alle betrokken partijen en natuurlijk: gehaalde deadlines.

Lees meer
Thema's: Secretary Next

Hoe future-proof ben jij?

Op Woensdag, 19 Juni, 2019, 10:25

De secretaresse staat hoog in de top 10 van beroepen die dreigen te verdwijnen door toenemende digitalisering. Maar met de juiste competenties en vaardigheden maak je jezelf onmisbaar. Het is dan ook belangrijk dat je zelf de regie over de ontwikkeling van jouw functie of carrière in handen neemt: welke kant wil je op, wat zijn jouw talenten en ambities en hoe ga jij die waarmaken?
Lees meer
Thema's: Algemeen

Testimonial Gaby-Jane

Op Dinsdag, 18 Juni, 2019, 11:23

Ik ben op jonge leeftijd zonder een diploma begonnen als managementassistente. Om mijn werk beter uit te kunnen voeren, ben ik de Associate degree Officemanagement gaan doen. Ik heb heel bewust voor Schoevers gekozen, omdat Schoevers bekend staat om de goede kwaliteit en werkgevers het diploma als een pluspunt zien op je cv.

Lees meer
Thema's: Algemeen

Let’s connect!

Op Dinsdag, 18 Juni, 2019, 11:07

“Natuurlijk kijk ik vooruit naar de toekomst. Ik wil dat supportprofessionals zich veel bewuster worden van de mogelijkheden van de digitalisering. Maar wat er straks juist nodig zal zijn, is een verbindende factor. En dat is precies een rol die de secretaresse kan vervullen.” Dat waren mijn woorden tijdens de Secretaresse van het Jaar-verkiezing af. Graag vertel ik je hoe ik die verbindende factor zie.
 
Lees meer
Thema's: Algemeen

Lean en Agile werken

Op Dinsdag, 18 Juni, 2019, 10:48

De werkzaamheden van de supportprofessional worden door alle wijzigingen in het vakgebied steeds complexer. Het is dan ook voor jouzelf en je manager van groot belang dat jij de zaken goed onder controle hebt. Dit kun je bereiken door slimmer en zorgvuldiger te werken. Je hebt in dit verband vast weleens gehoord van Lean of Agile werken. Wat levert dat je op?
Lees meer
Thema's: Algemeen

Interview met oud-student Gaby-Jane Vonk

Op Vrijdag, 17 Mei, 2019, 10:09

Ik ben op jonge leeftijd zonder een diploma begonnen als managementassistente. Om mijn werk beter uit te kunnen voeren, ben ik de Associate degree Officemanagement gaan doen. Ik heb heel bewust voor Schoevers gekozen, omdat Schoevers bekend staat om de goede kwaliteit en werkgevers het diploma als een pluspunt zien op je cv.

Lees meer
Thema's: Algemeen

Brochure deeltijdopleidingen

Op je gemak alle deeltijdopleidingen bekijken? Vraag dan onze brochure aan.

Heb je vragen of wil je graag persoonlijk opleidingsadvies?

Neem dan contact met ons op

 ​     035 - 7 506 140
      06 - 10 454 608
     Stuur bericht