Nieuws

6 Tips: waar krijg je energie van?

Het studentenleven gaat niet altijd over rozen. Waar je op doordeweekse dagen druk bent met de uitvoering van je stage, het volgen van colleges en het voorbereiden van tentamens, ben je in het weekend hard bezig om bij te verdienen om je studie of leuke activiteiten te kunnen bekostigen. En dan moet je tussendoor nog ergens de tijd vinden om je sociale contacten te onderhouden. Niet gek, dat je je af en toe moe en futloos voelt. De volgende 6 tips geven jou een energy boost in deze energievretende tijden. 

Lees meer

Thema's: Nieuws

Blog van VA Hinke: Van secretaresse naar ...

"Daar heb ik een secretaresse voor". Krijg jij ook kippenvel bij deze woorden? Vroeger was de secretaressefunctie een gedienstige rol. Om nog maar niet van het machtsmisbruik te spreken. Ik denk dat menig secretaresse weleens opdrachten heeft gekregen die helemaal niet tot het takenpakket horen, maar welke wel aan de secretaresse werden opgedragen. En we hebben het zelf geaccepteerd. Gelukkig is de rol van de secretaresse volop in ontwikkeling. Het is daarom tijd om onze gedienstigheid en bescheidenheid overboord te gooien: pak die nieuwe expertrol! Het liefst vandaag nog. Want dan help jij jezelf en je directeur echt verder. Nieuwsgierig welke rol bij jou past en hoe je echt vol vertrouwen deze rol pakt? En welke vaardigheden je nodig hebt? Lees dan nu verder! 

Lees meer

Thema's: Nieuws

Interview - studieadviseur Seka

In ‘Aan het woord…’ praten we met mensen die op een bijzondere manier verbonden zijn met Schoevers. Seka is een aantal jaar werkzaam als opleidingsadviseur bij Schoevers en vertelt over wat een opleidingsadviseur voor de toekomstige student kan betekenen, het kleinschalige onderwijs en haar relatie tot de studenten.

Lees meer

Thema's: Nieuws

6 tips voor een goed cv

Of je nu op zoek bent naar een bijbaan of een (afstudeer)stage, hoogstwaarschijnlijk wordt er gevraagd naar je cv. Maar, waar moet je op letten bij een goed cv? Moet er wel of niet een foto op? En die krantenwijk van vijf jaar geleden, is dat wel het vermelden waard? Met deze tips maak jij een goede indruk!

Lees meer

Thema's: Nieuws

Blog van VA Hinke: Hoe jij jouw ideale werkgever vindt

Vorig jaar mei, na het zwangerschapsverlof van onze dochter, voelde ik dat mijn baan als directiesecretaresse niet meer bij ons uitgebreide gezin paste. Ik wilde meer vrijheid, zelf mijn tijd indelen. Het werd tijd om weer te gaan ondernemen. Dit keer als Virtual Assistant! Graag neem ik je mee in mijn wereld. Je kunt maandelijks lezen over de belevenissen van een Virtual Assistant, maar ook over de toekomst van ons vak. Want ik weet dat er heel veel kansen zijn en wij een prachtige toekomst tegemoet gaan!

Lees meer

Thema's: Alle berichten

8 Tips voor de perfecte tentamenvoorbereiding

Tentamenweken. De terugkerende weken in je studiejaar waar je als een berg tegenop kunt zien. Mede omdat er soms zoveel vanaf hangt. Je maakt je zorgen over je propedeuse. Ga je het wel halen? Heb je er van tevoren genoeg aan gedaan? Met deze tentamenvoorbereiding zijn die zorgen verleden tijd en kun jij met een zelfverzekerd gevoel de tentamenweek tot een goed einde brengen.

Lees meer

Thema's: Nieuws

Schoeversinvasie bij Microsoft!

Op woensdag 11 oktober zijn we op bedrijfsbezoek geweest! Met 'we' bedoelen we in dit geval de studenten van de opleiding HBO Marketingcommunicatie uit Amsterdam en van de opleiding HBO Officemanagement uit Zwolle. We waren te gast bij het Nederlandse hoofdkantoor van Microsoft op Schiphol.

Lees meer

Thema's: Nieuws

 |<  < 1 2 3 4  >  >| 

Onze website maakt gebruik van cookies.