HBO-opleiding

Op zoek naar een officieel diploma waarmee jij als supportprofessional jouw expertise naar een hoger level tilt? Met een erkende HBO-opleiding van Schoevers laat jij zien dat je een professional...

Lees meer

Op zoek naar een officieel diploma waarmee jij als supportprofessional jouw expertise naar een hoger level tilt? Met een erkende HBO-opleiding van Schoevers laat jij zien dat je een professional...

Lees meer

Op zoek naar een officieel diploma waarmee jij als supportprofessional jouw expertise naar een hoger level tilt? Met een erkende HBO-opleiding van Schoevers laat jij zien dat je een professional...

Lees meer
 • De opleider voor supportprofessionals
 • Meer dan 100 jaar bewezen succesvol
 • Werkgevers vragen om één van Schoevers

HBO-opleiding: 6 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Prijs
Filters

HBO Associate degree (5)

HBO Bacheloropleiding (1)

Op zoek naar een officieel diploma waarmee jij als supportprofessional jouw expertise naar een hoger level tilt? Met een erkende HBO-opleiding van Schoevers laat jij zien dat je een professional bent van het hoogste niveau. Zo word jij een waardevolle sparringpartner voor topmanagers. 
 

Waarom kiezen voor een erkende HBO-opleiding? 

HBO Bacheloropleiding 

Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. Onze HBO Bacheloropleidingen zijn perfect voor ambitieuze supportprofessionals die zich willen ontwikkelen tot de absolute top in het vakgebied mét officiële Bachelortitel op zak.  

De HBO Bacheloropleidingen kennen een opbouw in drie fases plus een afstudeerfase die samen 240 EC (studiepunten) omvatten. Je kunt instromen met een diploma HAVO of MBO-niveau 4. Heb je deze diploma’s niet? Dan kun je ook instromen met een 21+ toets. Meer weten? Lees het in onze Toelichting HBO. 

HBO Associate degree 

Een HBO Associate degree is de perfecte keuze als je in korte tijd een erkende opleiding op HBO-niveau wilt afronden. Met het Ad-getuigschrift toon je aan dat je over het steeds vaker gevraagde HBO-werk- en -denkniveau beschikt. Deze Ad-opleidingen zijn bovendien uitstekend te combineren met werk en privé. 

In dit traject haal je in twee jaar een officieel HBO Ad-getuigschrift van 120 EC (studiepunten). Je kunt net als bij de HBO Bacheloropleidingen instromen met een diploma HAVO of MBO-niveau 4. Heb je deze diploma’s niet? Dan kun je ook hier instromen met een 21+ toets. 

1. HBO Bachelor Executive Officemanagement 

Ontwikkel je tot executive supportprofessional met de HBO Bachelor Executive Officemanagement. Met deze officiële Bachelortitel kun je onder andere aan de slag als (senior) officemanager, executive assistant of teamleider. 

2. HBO Associate degree Officemanagement 

De erkende HBO Associate degree Officemanagement leidt je breed op tot efficiënte supportprofessional. Je kunt deze opleiding daarnaast ook volgen met de specialisaties HR-supportprofessional, Teamleider of PR-coördinator

Wil je graag je officiële Associate degree halen, maar wil je ook zo snel mogelijk aan het werk? Kies dan voor de versnelde HBO Associate degree Officemanagement, dan rond je de opleiding in anderhalf jaar af. 
 

Doorstroommogelijkheden 

Heb je je HBO Associate degree op zak maar wil je graag nog die extra stap zetten naar een Bachelortitel? Dat kan! Met je Ad-getuigschrift kun je indien gewenst doorstromen naar de HBO Bacheloropleidingen van Schoevers. Je kunt dan vrijstelling krijgen voor een deel van de Bacheloropleiding. Vraag onze studieadviseurs om meer informatie.  
 

Baangarantie 

Wij zijn zo overtuigd van de kwaliteit van onze landelijk erkende opleidingen dat je van ons bij een aantal opleidingen baangarantie krijgt. Ideaal als je nieuw bent in het vakgebied of gebruik wilt maken van ons enorme netwerk van mooie bedrijven. Onze opleidingsadviseurs vertellen je graag meer over de mogelijkheden en de voorwaarden. Bij onze HBO-opleidingen geldt de baangarantie voor de HBO Bachelor Executive Officemanagement en de Associate degree Officemanagement (inclusief specialisaties en de versnelde variant). 
 

Subsidies en financiering 

Levenlanglerenkrediet (LLLK) 

Vanaf september 2017 kun je als je jonger bent dan 56 jaar tegen heel gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid om een opleiding te financieren. Dit heet het levenlanglerenkrediet (LLLK). Volg je bij Schoevers een erkende HBO-opleiding, dan kun je gebruikmaken van deze vorm van financiering.  

Bekijk de voorwaarden voor het levenlanglerenkrediet 
 

Word er een van Schoevers 

Schoevers is meer dan een opleiding: Schoevers is een mentaliteit. Bij Schoevers leer je aanpakken op hoog niveau. Werkgevers weten dit en vragen vaak specifiek naar supportprofessionals met een Schoevers-diploma. Als jij er een van Schoevers bent, heb je direct een streepje voor bij sollicitaties en salarisonderhandelingen.  

De voordelen van Schoevers: 

 • Al meer dan 110 jaar een bewezen succesvolle aanpak; 
 • Een Schoevers-diploma is voor werkgevers een pre; 
 • De beste docenten uit de praktijk; 
 • Uitstekende locaties door heel Nederland; 
 • Officieel erkende HBO-opleidingen; 
 • De mogelijkheid tot kort en intensief studeren; 
 • Al tijdens je studie een interessante baan; 
 • Baangarantie. 

Bekijk het opleidingsaanbod
 

Opleidingsadvies 

We kunnen ons voorstellen dat de beslissing om een langdurige Bachelor- of Ad-opleiding te volgen niet zomaar genomen is. Wij gaan graag met je in gesprek. Je bent van harte welkom om contact op te nemen met onze opleidingsadviseurs via 035 – 7 506 140 (ma t/m do van 08.00 tot 18.00 uur, vrij van 08.00 tot 17.00 uur). Of meld je aan voor het inloopspreekuur, dan nemen we snel contact met je op voor een persoonlijk gesprek, digitaal of bij ons op kantoor in Hilversum. 

Studenten over Schoevers

Elsbeth (22) (HBO Bachelor Officemanagement) 
“Bij Schoevers sta je er niet alleen voor. Je wordt prettig begeleid en mocht er iets gebeuren wat effect heeft op je studie, dan kan je dit altijd bespreekbaar maken.” 

Amy (24) (HBO Associate degree Officemanagement) 
“Je ziet vaak in vacatures dat bedrijven een voorkeur hebben voor een officemanager met een Schoevers-opleiding. Dankzij Schoevers zit ik nu op de juiste plek.” 

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een HBO Bachelor en een HBO Associate degree?
Waar stroom je in bij een HBO Bachelor met je Associate degree?
Wat voor beroepen kun je doen met een Associate degree?
Kan ik een Associate degree volgen zonder vooropleiding?
Voor wie zijn de HBO-opleidingen van Schoevers geschikt?