MBO-opleiding

Als supportprofessional heb je een verantwoordelijke baan. Je maakt planningen, beheert agenda's en werkt samen met veel verschillende collega's. Dat vraagt om een stevige basis op het...

Lees meer

Als supportprofessional heb je een verantwoordelijke baan. Je maakt planningen, beheert agenda's en werkt samen met veel verschillende collega's. Dat vraagt om een stevige basis op het...

Lees meer

Als supportprofessional heb je een verantwoordelijke baan. Je maakt planningen, beheert agenda's en werkt samen met veel verschillende collega's. Dat vraagt om een stevige basis op het...

Lees meer
 • De opleider voor supportprofessionals
 • Meer dan 100 jaar bewezen succesvol
 • Werkgevers vragen om één van Schoevers

MBO-opleiding: 7 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Prijs
Filters

MBO-opleiding niveau 4 (5)

MBO-opleiding niveau 3 (1)

MBO-deelprogramma (1)

Als supportprofessional heb je een verantwoordelijke baan. Je maakt planningen, beheert agenda's en werkt samen met veel verschillende collega's. Dat vraagt om een stevige basis op het gebied van kennis en vaardigheden. Bij Schoevers vind je meerdere erkende MBO-opleidingen niveau 3 en 4 die je door de modulaire opbouw en praktijkgerichte aanpak makkelijk kunt volgen naast je werk. Alles wat je leert, pas je meteen toe. Je profiteert direct van je nieuwe kennis en vaardigheden.
 

Waarom kiezen voor een MBO-opleiding?

MBO-opleidingen niveau 3 en 4

De MBO-opleidingen van Schoevers zijn speciaal ontwikkeld voor volwassenen met werkervaring. Daarom hebben wij een speciaal op deze doelgroep gerichte werkwijze ontwikkeld. Zo zijn de opleidingen georganiseerd in modules, die je per deel afrondt. Dat maakt het leren heel overzichtelijk.

Heb je voor alle onderdelen een voldoende behaald, dan ontvang je het officiële, door de overheid erkende MBO-diploma, zoals ingeschreven in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO). De MBO-opleiding niveau 3 duurt anderhalf jaar, een MBO-opleiding niveau 4 duurt twee jaar. 

Toelatingseisen

Je kunt deelnemen aan onze MBO-opleidingen als je minimaal beschikt over een diploma MBO-niveau 2, een diploma VMBO (kader, gemengd of theoretische leerweg) of een overgangsbewijs HAVO of VWO naar het vierde leerjaar.

Heb je niet de juiste vooropleiding? Dan kun je met een goede motivatie en ruime werkervaring een toelatingstoets maken. Met een goed resultaat kun je zo alsnog tot de opleiding toegelaten worden. Als je gebruik wilt maken van deze vorm van toelating, dan wordt tijdens de intake uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat.
 

Populaire MBO-opleidingen

1. MBO Allround Assistant Business Services niveau 3

In deze opleiding leer je alles wat je nodig hebt om succesvol te werken als office assistant, zoals het plannen en bijhouden van agenda’s en het beantwoorden van zakelijke e-mails. Je leert prioriteiten stellen en effectief werken. Daarnaast werk je aan je communicatieve vaardigheden. Zo ben je goed voorbereid om je manager succesvol te ondersteunen.

2. MBO Office & Management Support Specialist niveau 4

Wil jij graag de rechterhand zijn van je leidinggevende of je team? Met de opleiding MBO Office & Management Support Specialist niveau 4 ontwikkel je je tot eerste aanspreekpunt voor het management. Je leert vergaderingen te organiseren en te begeleiden. Ook stel je teksten en rapportages op. Communicatie, planning en organisatie, dossiers en rapportages, agendabeheer, jij draait er je hand niet voor om!
 

Baangarantie

Wij zijn zo overtuigd van de kwaliteit van onze landelijk erkende opleidingen dat je van ons bij een aantal opleidingen baangarantie krijgt. Ideaal als je nieuw bent in het vakgebied of gebruik wilt maken van ons enorme netwerk van mooie bedrijven. Onze opleidingsadviseurs vertellen je graag meer over de mogelijkheden en de voorwaarden. Bij onze MBO-opleidingen geldt de baangarantie voor de MBO Office & Management Support Specialist niveau 4 en de MBO Allround Assistant Business Services niveau 3.
 

Word er een van Schoevers

Schoevers is meer dan een opleiding: Schoevers is een mentaliteit. Bij Schoevers leer je aanpakken op hoog niveau. Werkgevers weten dit en vragen vaak specifiek naar supportprofessionals met een Schoevers-diploma. Als jij er een van Schoevers bent, heb je direct een streepje voor bij sollicitaties en salarisonderhandelingen. 

De voordelen van Schoevers:

 • Al meer dan 110 jaar een bewezen succesvolle aanpak;
 • Een Schoevers-diploma is voor werkgevers een pre;
 • De beste docenten uit de praktijk;
 • Uitstekende locaties door heel Nederland;
 • Officieel erkende MBO-opleidingen;
 • De mogelijkheid tot kort en intensief studeren;
 • Al tijdens je studie een interessante baan;
 • Baangarantie.

Bekijk het opleidingsaanbod
 

Opleidingsadvies

Voordat je kiest voor een opleiding, heb je vast nog veel vragen. Wij gaan graag met je in gesprek. Je bent van harte welkom om contact op te nemen met onze opleidingsadviseurs via 035 – 7 506 140 (ma t/m do van 08.00 tot 18.00 uur, vrij van 08.00 tot 17.00 uur). Of meld je aan voor het inloopspreekuur, dan nemen we snel contact met je op voor een persoonlijk gesprek, digitaal of bij ons op kantoor in Hilversum.

Studenten over Schoevers

Officemanager Miranda
Wat kun je worden met een opleiding van Schoevers?

Het roer omgooien is spannend. Miranda Boel switchte van haar baan als assistent-filiaalmanager naar de functie van officemanager. "Ik moest alles nog leren en ik wist: een Schoevers-diploma gaat mij helpen". Bekijk de video.

Veelgestelde vragen

Zijn de MBO-opleidingen van Schoevers erkend?
Moet ik bij een MBO-opleiding een stage lopen?
Wat is het verschil tussen MBO-niveau 3 en MBO-niveau 4?