Menu
Opleidingsadvies

Secretaresseopleidingen

Overweeg jij een baan als secretaresse? Of werk jij al in dit vakgebied, maar wil je nog beter worden als managementondersteuner? Volg dan een secretaresse-opleiding bij Schoevers en behaal...

Lees meer

Overweeg jij een baan als secretaresse? Of werk jij al in dit vakgebied, maar wil je nog beter worden als managementondersteuner? Volg dan een secretaresse-opleiding bij Schoevers en behaal...

Lees meer

Overweeg jij een baan als secretaresse? Of werk jij al in dit vakgebied, maar wil je nog beter worden als managementondersteuner? Volg dan een secretaresse-opleiding bij Schoevers en behaal...

Lees meer

Alle opleidingen: 54 opleidingen

Masteropleiding (1) Een Master is een wettelijk geaccrediteerde opleiding met een nominale duur van 2 jaar. Na afronding van de opleiding heb je het recht de bijbehorende Mastergraad te voeren.

HBO Associate degree (4) Een HBO Associate degree is een wettelijk geaccrediteerde opleiding. Met een HBO Associate degree kun je in 2 jaar een volledig HBO-programma volgen met de graad Associate degree (Ad). Na afronding van deze opleiding kun je mogelijk vrijstellingen ontvangen binnen een HBO Bacheloropleiding.

HBO Bacheloropleiding (2) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding waarmee je een officiële Bachelorgraad behaalt. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-deelprogramma (6) Een HBO-deelprogramma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-deelprogramma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk een of meerdere vrijstellingen ontvangen binnen een volledige, erkende HBO-opleiding.

MHBO-opleiding (6) Een MHBO-opleiding is gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van de opleiding zit tussen MBO- en beginnend HBO-niveau in. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO.

MBO-opleiding niveau 4 (1) Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. De MBO 4-opleidingen van Schoevers zijn officieel erkend. Na het volgen hiervan ben je helemaal klaar om zelfstandig aan het werk te gaan. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Met dit diploma op zak ben je ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO-opleiding niveau 3 (1) Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. De MBO 3-opleidingen van Schoevers zijn officieel erkend. Na deze opleiding mag je geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.

MBO-deelprogramma (4) Een MBO-deelprogramma is opgebouwd uit meerdere modules van een erkende MBO-opleiding. Met een MBO-deelprogramma verdiep of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op MBO-niveau. Na het afronden van een MBO-programma kun je mogelijk een of meerdere vrijstellingen ontvangen binnen een volledige MBO-opleiding.

Vakopleiding (25) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk. Met deze opleiding ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om je (gewenste) beroep of vak zelfstandig te kunnen uitoefenen.

Training (4) Tijdens een training werk je in een of enkele dagen aan specifieke vaardigheden. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kun je direct in je eigen werkomgeving toepassen.

Overweeg jij een baan als secretaresse? Of werk jij al in dit vakgebied, maar wil je nog beter worden als managementondersteuner? Volg dan een secretaresse-opleiding bij Schoevers en behaal het felbegeerde Schoevers-diploma!

Wat leer je in een opleiding tot secretaresse?

In een Schoevers-opleiding tot secretaresse leer je aanpakken op hoog niveau. Als secretaresse ben je de spil in de organisatie: jij bewaart het overzicht en je kunt efficiënt en effectief werken. Op vragen geef je snel antwoord, je hebt een flexibele houding en blijft gefocust. Ook als je je agenda moet omgooien voor een bepaalde opdracht. Daarnaast kun je professioneel te communiceren, organiseren en coördineren.

Klinkt dit als iets voor jou? Je leert dit allemaal in je secretaresseopleiding bij Schoevers. Onze opleidingen zijn in deeltijd. Je hebt dan een dag of avond per week les. Ook kun je veel opleidingen als e-learningvariant volgen. Liever een voltijdopleiding volgen? Bekijk dan onze voltijdopleidingen tot secretaresse.

Secretaresseopleiding op MBO- of HBO-niveau

Bij Schoevers vind je een secretaresseopleiding op jouw niveau. Op zoek naar een MBO-programma? Bij Schoevers kies je uit een uitgebreid aanbod aan secretaresseopleidingen op MBO-niveau. Volg bijvoorbeeld de opleiding Secretaresse (een jaar of twee jaar) of de MBO Vakopleiding Managementassistent.

Tegenwoordig zijn er ook veel meer secretaressefuncties op HBO-niveau. In een HBO-functie krijg je minder uitvoerende taken en houd je je meer bezig met taken als adviseren, meedenken en feedback geven. Of actie ondernemen zonder dat je manager daar om vraagt. Je hebt vaak ook kennis nodig van bijvoorbeeld marketing, human resources en de financiën. Een voorbeeld van onze secretaresse-opleidingen op HBO-niveau is bijvoorbeeld de opleiding Secretary Next (1 jaar of 2 jaar). Deze opleiding speelt in op technologische ontwikkelingen en nieuwe organisatievormen in het secretariële vakgebied. Zo ben je helemaal klaar voor de toekomst.

Zit je qua werk- en denkniveau tussen MBO en HBO in? Dan is een MBHO-opleiding perfect voor jou. Hierin volg je een aantal vakken op MBO- en een aantal vakken op HBO-niveau. Bijvoorbeeld in de opleiding Managementassistent (1 jaar of 2 jaar) of Directiesecretaresse (1 jaar of 2 jaar). 

Specialisatie juridisch secretaresse en medisch secretaresse

We bieden je ook specialistische opleidingen tot juridisch secretaresse of medisch secretaresse. Vind jij de juridische wereld interessant? Als managementondersteuner kun je bijvoorbeeld werken bij een notaris- of advocatenkantoor. Je kunt ook aan de slag bij een rechtbank, een gerechtsdeurwaarder of op een juridische afdeling. Je leert de relevante kennis en vaardigheden in onze opleiding Juridisch Secretaresse. Wil je liever werken in de medische wereld? Word dan managementondersteuner in de zorg. In onze opleiding Medisch Secretaresse koppel je secretariële vaardigheden aan specifieke medische kennis.

Word er een van Schoevers

Schoevers is meer dan een opleiding: Schoevers is een mentaliteit. Bij Schoevers leer je aanpakken op hoog niveau. En werkgevers weten dat. Als jij er een van Schoevers bent, heb je direct een streepje voor bij sollicitaties en salarisonderhandelingen.

De voordelen van Schoevers:

  • Al meer dan 100 jaar een bewezen succesvolle aanpak;
  • beste docenten uit de praktijk;
  • uitstekende locaties door heel Nederland;
  • officieel erkende opleidingen;
  • de mogelijkheid tot kort en intensief studeren;
  • al tijdens je studie een interessante baan;
  • baangarantie

Ontwikkel jezelf tot onmisbare supportprofessional en schrijf je in voor een opleiding tot secretaresse. Heb je nog vragen? Bel ons op 035 - 7 506 140 of stel ze online. Onze opleidingsadviseurs vertellen je graag meer.