Secretaresseopleidingen

Als secretaresse speel je een cruciale rol in het functioneren van een organisatie....

Lees meer

Als secretaresse speel je een cruciale rol in het functioneren van een organisatie....

Lees meer

Als secretaresse speel je een cruciale rol in het functioneren van een organisatie. Ons aanbod is ontworpen om je inzichten te geven die nodig zijn om een organisatie effectief te ondersteunen en bij te dragen aan de groei....

Lees meer
 • De opleider voor supportprofessionals
 • Meer dan 100 jaar bewezen succesvol
 • Werkgevers vragen om één van Schoevers

Secretaresseopleidingen: 45 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Prijs
Filters

HBO Associate degree (4)

HBO Bacheloropleiding (1)

HBO-deelprogramma (8)

MBO-opleiding niveau 4 (1)

MBO-opleiding niveau 3 (1)

MBO-deelprogramma (2)

Vakopleiding (26)

Training (2)

Als secretaresse speel je een cruciale rol in het functioneren van een organisatie. Ons aanbod is ontworpen om je inzichten te geven die nodig zijn om een organisatie effectief te ondersteunen en bij te dragen aan de groei. Schoevers biedt meerdere opleidingen aan, volledig afgestemd op de specifieke uitdagingen en vaardigheden die nodig zijn om effectief te functioneren als secretaresse. 

Wat doet een secretaresse? 

Als secretaresse ben je het kloppend hart van het kantoor. Je beheert agenda’s, organiseert vergaderingen en ondersteunt het managementteam. Daarnaast ben je vaak het eerste aanspreekpunt voor klanten en collega’s, dus uitstekende communicatievaardigheden zijn belangrijk om de bezoekers goed te woord te staan. 

Wat leer je tijdens een secretaresseopleiding? 

Tijdens een van onze secretaresseopleidingen leer je de essentiële Schoevers-skills, zoals excellent organiseren, communiceren, klantgerichtheid en nog veel meer. Je leert hoe je effectief kunt multitasken, hoe je prioriteiten kunt stellen en hoe je kunt omgaan met vertrouwelijke informatie. Bovendien krijg je inzicht in de nieuwste technologieën en software die in moderne kantoren worden gebruikt. 

Onze top 5 opleidingen 

 • Secretaresse
  Deze opleiding is ontworpen om je in 1 jaar de essentiële Schoevers-vaardigheden te leren, zoals uitstekend organiseren, communiceren, klantgerichtheid en nog veel meer. Je leert hoe je effectief kunt multitasken, hoe je prioriteiten kunt stellen en hoe je kunt omgaan met vertrouwelijke informatie. 

 • Managementassistent
  In dit 1-jarige programma leer je de kern van het vak om optimaal te kunnen werken als professioneel managementassistent. Je leert communiceren, coördineren en organiseren en past deze vaardigheden direct toe in de praktijk. 

 • Directiesecretaresse
  Deze opleiding bereidt je voor op het worden van het eerste aanspreekpunt van de directie. Je leert de balans te vinden tussen dienstbaarheid en proactiviteit en wordt een directiesecretaresse van topniveau. 

 • Vakopleiding Medisch Secretaresse
  Als je als secretaresse wilt werken binnen de zorg, dan is deze vakopleiding ideaal voor jou. Je verdiept je in de terminologie en werkwijzen binnen de medische wereld. 

 • MBO Management Support Specialist
  Dit programma is geschikt voor jou als je het management optimaal wilt ondersteunen. Je leert bijvoorbeeld projecten te organiseren en goed met taal om te gaan. Zo houd je altijd het overzicht en zorg je ervoor dat je eigen werkorganisatie helemaal in orde is. 

Specialisatie als secretaresse 

Bij Schoevers bieden we je de mogelijkheid om je te specialiseren in verschillende gebieden. Zo kun je kiezen voor een specialistische opleiding tot juridisch secretaresse of medisch secretaresse. Als je de juridische wereld interessant vindt, kun je als managementondersteuner werken bij een notaris- of advocatenkantoor. Je kunt ook aan de slag bij een rechtbank, een gerechtsdeurwaarder of op een juridische afdeling. Deze specialisaties bieden je de kans om je vaardigheden verder te ontwikkelen en je carrière naar een hoger niveau te tillen. 

Word er een van Schoevers 

Bij Schoevers leer je niet alleen de kneepjes van het secretaressevak, maar ontwikkel je ook de unieke mindset die jou als secretaresse echt onderscheidt. Met een Schoevers-diploma heb je een streepje voor bij werkgevers. We geloven hier zo sterk in, dat we zelfs baangarantie bieden bij veel van onze opleidingen. Dat is fijn, vooral als je nieuw bent in het vakgebied of als je wilt profiteren van ons uitgebreide netwerk van bekende bedrijven. 

Persoonlijk advies 

Ons toegewijde team staat klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste opleiding die past bij jouw carrièredoelen. Bel ons op 035 – 7 506 140 of stel je vragen online. Ontwikkel jezelf tot onmisbare supportprofessional en schrijf je in voor een opleiding tot secretaresse.