Menu

Opleidingen Virtual Assistant en Virtual Support

Opleidingen Virtual Assistant en Virtual Support

Wil jij vaker digitaal werken als supportprofessional, of misschien zelfs virtual assistant worden? Bij Schoevers vind je verschillende opleidingen of trainingen om je doelen te bereiken....

Lees meer

Wil jij vaker digitaal werken als supportprofessional, of misschien zelfs virtual assistant worden? Bij Schoevers vind je verschillende opleidingen of trainingen om je doelen te bereiken....

Lees meer

Wil jij vaker digitaal werken als supportprofessional, of misschien zelfs virtual assistant worden? Bij Schoevers vind je verschillende opleidingen of trainingen om je doelen te bereiken....

Lees meer

Opleidingen Virtual Assistant en Virtual Support: 6 opleidingen

HBO-programma (1) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

MBO-programma (3) Een MBO-programma is opgebouwd uit meerdere modules van een erkende MBO-opleiding. Met een MBO-programma verdiep of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op MBO-niveau. Na het afronden van een MBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige MBO-opleiding.

Training (2) Tijdens een training staan je eigen praktijk en het ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kun je direct in je eigen werkomgeving toepassen.

Meest bekeken Opleidingen Virtual Assistant en Virtual Support

Alle deeltijdopleidingen in één overzicht

Wil jij op je gemak al onze opleidingen bekijken? Vraag dan hier onze studiegids aan. Je kunt kiezen voor een studiegids van onze deeltijdopleidingen.

Wij helpen je graag met een persoonlijk opleidingsadvies!

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 uur tot 18:00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via Whatsapp, van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur.

 ​     035 - 7 506 140
      06 - 10 454 608
      Stuur ons een bericht

Wil jij vaker digitaal werken als supportprofessional, of misschien zelfs virtual assistant worden? Bij Schoevers vind je verschillende opleidingen of trainingen om je doelen te bereiken. Ons aanbod is zowel voor professionals die (soms) op afstand willen werken als voor professionals die voor zichzelf willen beginnen als zzp’er. Ben je op zoek naar een opleiding, training of cursus tot virtual assistant of virtual supportprofessional? Bekijk snel het aanbod op deze pagina.

Wat doe je als virtual assistant?

Als virtual assistant ondersteun je ondernemers op afstand. Je pakt allerlei taken op, zoals events plannen, facturen versturen of de website van je klant bijhouden. Dit doe je op freelancebasis, vanuit je huis of eigen kantoor. Zo kun je zelf je tijd indelen, je klanten kiezen én je tarieven bepalen.

Onder managementondersteuners zelf wordt het vak van virtual assistent steeds populairder. Het is veelzijdig, omdat je ondersteunende taken combineert met je eigen ondernemerschap. Bovendien heb je de vrijheid om te bepalen wanneer je werkt en met wie. Dat is handig als je bijvoorbeeld je werk met je gezin wilt combineren, maar ook als je avontuurlijk bent ingesteld, flexibiliteit prefereert boven vastigheid en graag je eigen koers vaart.

Waarom een opleiding tot virtual assistant je verder brengt

Steeds meer ondernemers willen samenwerken met een virtual assistant. Dat is ook niet zo gek, want bij het runnen van een bedrijf komt ontzettend veel kijken. Naast hun core business, hebben ondernemers ook nog allerlei administratieve en andere taken te doen – taken die bij grote bedrijven onder andere door de supportprofessional worden opgepakt. Maar lang niet elke ondernemer heeft het budget om daarvoor een vaste medewerker aan te nemen.

Iemand die op afstand meewerkt, een 'virtueel assistent', is dan een uitkomst. Doordat de virtual assistant voor zichzelf werkt, blijven de personeelskosten laag. De ondernemer loopt bovendien weinig risico, omdat hij of zij iemand inhuurt op freelancebasis. Een ander voordeel: de virtual assistant weet en kan vaak dingen waar de ondernemer geen verstand van heeft. Zo vul je elkaar aan.

Opleiding Virtual Assistant (VA) volgen

In de opleiding Virtual Assistant (VA) leer je in zes maanden de basis van het vak. Je ontdekt wat er allemaal komt kijken bij werken op afstand en leert omgaan met de verschillende systemen die je hiervoor nodig hebt. Ook besteden we in de opleiding aandacht aan het schrijven van nieuwsbrieven en blogs en het professioneel beheren van social media. In het tweede deel van de opleiding ontdek je wat je moet doen om als zelfstandig virtual assistant te kunnen werken. Waar moet je allemaal op letten? Hoe haal je opdrachten binnen? Je ontdekt het allemaal. Lijkt dit je interessant? Bekijk dan de opleiding Virtual Assistant (VA).

Leren ondernemen als virtual assistant

Heb jij de werkzaamheden van de virtual assistant al onder de knie, maar wil je nog leren hoe je als virtual assistant voor jezelf begint? Na de opleiding Ondernemerschap voor de Virtual Assistant ben jij er klaar voor om als online dienstverlener aan de slag te gaan. Je focust je in deze opleiding drie maanden lang op zaken als personal branding, het opzetten van een ondernemersplan en jezelf promoten en opdrachten binnen halen. Hierdoor krijg jij de skills én het zelfvertrouwen om zelfstandig aan de slag te gaan.

Virtual support leveren in jouw organisatie

Ons werk is zich de laatste jaren steeds meer gaan verplaatsen naar online. Thuiswerken wordt steeds normaler nu we steeds meer digitaal met elkaar in contact staan. En door de coronacrisis is thuiswerken bijna ‘normaal’ geworden.

Bevalt het op afstand werken je goed en wil je er klaar voor zijn om in de toekomst optimale virtuele managementondersteuning te bieden? Wil je bijvoorbeeld één dag op kantoor werken, en vier dagen vanuit huis? Bekijk dan een van onderstaande trainingen die jou helpen om je het online werken eigen te maken.

Virtual support-training volgen

Wil jij niet per se zelfstandig als virtual assistant werken, maar wel digitaal aan de slag kunnen en locatieonafhankelijk werken? Ook dan kun je terecht bij Schoevers. Volg bijvoorbeeld de training Werken als Virtual Supportprofessional. Hierin leer je dagelijkse werkzaamheden systematiseren en digitaliseren. Ook weet je hoe je online tools en software kunt inzetten om met een projectmatige aanpak te werken in de cloud.
Of volg de training Digitale Processen voor virtual support. Hierin leer je onder andere welke mogelijkheden verschillende soorten software en online tools bieden om werkzaamheden te vergemakkelijken en je hebt in beeld welke software en tools bij de organisatie passen. Beide trainingen zijn overigens ook geschikt voor je als je wel wilt werken als virtual assistant en je je verder in deze onderwerpen wilt verdiepen.

Word er een van Schoevers

Schoevers is meer dan een opleiding. Schoevers is een mentaliteit. Bij Schoevers leer je aanpakken op hoog niveau. En werkgevers weten dat. Als jij er een van Schoevers bent, heb je direct een streepje voor bij sollicitaties en salarisonderhandelingen.

De voordelen van Schoevers:

  • Al meer dan 100 jaar een bewezen succesvolle aanpak
  • De beste docenten uit de praktijk
  • Uitstekende locaties door heel Nederland
  • Officieel erkende opleidingen
  • De mogelijkheid tot kort en intensief studeren
  • Al tijdens je studie een interessante baan
  • Baangarantie


Ontwikkel je tot onmisbare supportprofessional en schrijf je in voor een opleiding tot virtual assistant of virtual supporter. Heb je nog vragen? Bel ons op 035 - 7 506 140 of stel ze online. Onze opleidingsadviseurs vertellen je graag meer.