Menu

Opleidingen Virtual Assistant en Virtual Support

Opleidingen Virtual Assistant en Virtual Support

Als virtual assistant ondersteun je ondernemers op afstand. Jij pakt allerlei taken op, zoals events plannen, facturen versturen of de website van je klant bijhouden. Dit doe je op freelancebasis,...

Lees meer

Als virtual assistant ondersteun je ondernemers op afstand. Jij pakt allerlei taken op, zoals events plannen, facturen versturen of de website van je klant bijhouden. Dit doe je op freelancebasis,...

Lees meer

Als virtual assistant ondersteun je ondernemers op afstand. Jij pakt allerlei taken op, zoals events plannen, facturen versturen of de website van je klant bijhouden. Dit doe je op freelancebasis,...

Lees meer

Opleidingen Virtual Assistant en Virtual Support: 6 opleidingen

Filters

Filter

HBO-Opleiding (1) Dit zijn korte opleidingen op HBO-niveau. Het verschil met een HBO Bacheloropleiding is dat je alleen modules volgt die gekoppeld zijn aan een specifiek onderwerp. Je bent dus veel sneller klaar.

MHBO (2) Deze opleidingen zijn opgebouwd uit modules op MBO- en HBO-niveau. Ze vormen daarmee de perfecte overgang of opstap van MBO naar HBO.

MBO-Opleiding (1) Dit zijn korte programma’s waarmee je in korte tijd de basis van het secretaressevak onder de knie krijgt. Als je wilt, kun je daarna – mogelijk met vrijstelling – doorstromen naar een volledige erkende MBO-opleiding.

Training (2) Tijdens een training werk je heel gericht aan één of meer specifieke vaardigheden. Alles wat je leert, kun je direct toepassen in je eigen praktijk.

Meest bekeken Opleidingen Virtual Assistant en Virtual Support

Alle deeltijdopleidingen in één overzicht

Wil jij op je gemak al onze opleidingen bekijken? Vraag dan hier onze studiegids aan. Je kunt kiezen voor een studiegids van onze deeltijdopleidingen.

Wij helpen je graag met een persoonlijk opleidingsadvies!

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 uur tot 17:00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via Whatsapp, van maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur.

 ​     035 - 7 506 140
      06 - 10 454 608
      Stuur ons een bericht

Als virtual assistant ondersteun je ondernemers op afstand. Jij pakt allerlei taken op, zoals events plannen, facturen versturen of de website van je klant bijhouden. Dit doe je op freelancebasis, vanuit je huis of eigen kantoor. Zo kun je zelf je tijd indelen, je klanten kiezen én je tarieven bepalen. Lijkt het je wat om te werken als virtual assistant? Volg dan een virtual assistant-opleiding bij Schoevers.

Waarom steeds meer ondernemers een virtual assistant willen

Steeds meer ondernemers willen samenwerken met een virtual assistant. En dat is niet gek, want bij het runnen van een bedrijf komt ontzettend veel werk kijken. Naast hun eigen core business moeten ze ook nog allerlei administratieve en andere taken doen - taken die bij grote bedrijven onder andere door de supportprofessional worden opgepakt. Maar een vaste medewerker hiervoor in dienst nemen, daar is vaak geen budget voor.

Iemand die op afstand meewerkt, een 'virtueel assistent', is dan een uitkomst. Doordat de virtual assistant voor zichzelf werkt, blijven de personeelskosten laag. De ondernemer loopt bovendien weinig risico, omdat hij of zij iemand inhuurt op freelancebasis. Een ander voordeel: de virtual assistant weet en kan vaak dingen waar de ondernemer geen verstand van heeft. Zo vul je elkaar aan.

Ook onder managementondersteuners zelf wordt het virtual assistent-vak steeds populairder. Het is veelzijdig, omdat je ondersteunende taken combineert met je eigen ondernemerschap. Bovendien heb je de vrijheid om te bepalen wanneer je werkt en met wie je werkt. Dat is handig als je je werk met bijvoorbeeld je gezin wilt combineren, maar ook als je avontuurlijk bent ingesteld, flexibiliteit prefereert boven vastigheid en graag je eigen koers vaart.

Opleiding Virtual Assistant (VA) volgen

In de opleiding tot virtual assistant (VA) leer je in zes maanden de basis van het vak. Je ontdekt wat er allemaal komt kijken bij werken op afstand en leert omgaan met de verschillende systemen die je hiervoor nodig hebt. Ook besteden we aandacht aan het schrijven van nieuwsbrieven en blogs en het professioneel beheren van social media. In het tweede deel van de opleiding ontdek je wat je moet doen om als zelfstandig virtual assistant te kunnen werken. Waar moet je allemaal op letten? Hoe haal je opdrachten binnen? Je ontdekt het allemaal in deze opleiding. Lijkt dit je interessant? Bekijk dan de opleiding tot Virtual Assistant (VA).

Leren ondernemen als Virtual Assistant

Heb jij de werkzaamheden van de virtual assistant al onder de knie, maar wil je nog leren hoe je als virtual assistant voor jezelf begint? Na de opleiding Ondernemerschap voor de Virtual Assistant ben jij er klaar voor om als online dienstverlener aan de slag te gaan. Je focust je in deze opleiding drie maanden lang op zaken als personal branding, het opzetten van een ondernemersplan en jezelf promoten en opdrachten binnen halen. Hierdoor krijg jij de skills én het zelfvertrouwen om zelfstandig aan de slag te gaan. Lijkt deze opleiding je wat? Bekijk dan snel de opleiding Ondernemerschap voor de Virtual Assistant en schrijf je in!

Kies jouw opleiding

Met alle Schoevers-opleidingen ontwikkel je je tot een supportprofessional op topniveau. In onze deeltijdopleidingen leer je alles wat je nodig hebt om succesvol te worden in je werk. Je krijgt les van ervaren docenten uit de praktijk en in kleine groepen, zodat je genoeg persoonlijke begeleiding krijgt. We hebben opleidingen en trainingen door heel Nederland én via e-learning. Schrijf je dus snel in. Heb je nog vragen, of wil je persoonlijk advies bij het maken van je opleidingskeuze? Neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen je graag verder.