Opleidingen Medisch Secretaresse

Wil jij jouw kennis en skills inzetten op een plek waar je echt het verschil kunt maken? Word dan medisch secretaresse. In deze baan ondersteun je artsen en andere zorgverleners. Zo help...

Lees meer

Wil jij jouw kennis en skills inzetten op een plek waar je echt het verschil kunt maken? Word dan medisch secretaresse. In deze baan ondersteun je artsen en andere zorgverleners. Zo help...

Lees meer

Wil jij jouw kennis en skills inzetten op een plek waar je echt het verschil kunt maken? Word dan medisch secretaresse. In deze baan ondersteun je artsen en andere zorgverleners. Zo help...

Lees meer
  • De opleider voor supportprofessionals
  • Meer dan 100 jaar bewezen succesvol
  • Werkgevers vragen om één van Schoevers

Opleidingen Medisch Secretaresse: 4 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Prijs
Filters

Vakopleiding (4)

Wil jij jouw kennis en skills inzetten op een plek waar je echt het verschil kunt maken? Word dan medisch secretaresse. In deze baan ondersteun je artsen en andere zorgverleners. Zo help je mee om de zorg te verbeteren. Zoek je een opleiding of cursus tot medisch secretaresse? Bij Schoevers vind je verschillende opleidingen tot medisch secretaresse. We hebben zowel opleidingen voor mensen die al secretaresse zijn en zich nu willen specialiseren, als voor mensen die nog geen kennis van het vak hebben.

Waarom een opleiding tot medisch secretaresse volgen?

Veel mensen ambiëren een baan in de medische wereld. Niet alleen omdat dit een dynamische branche is waarin altijd veel gebeurt, maar vooral omdat je hierin echt wat voor anderen kunt betekenen. Als medisch secretaresse zorg je ervoor dat artsen en andere zorgverleners hun werk goed kunnen uitvoeren. Dit maakt jouw bijdrage aan de samenleving heel waardevol.

Maar om je eigen werk goed te kunnen doen, heb je wel veel achtergrondkennis nodig. Zo is het belangrijk dat je medische termen (inclusief meervoudsvormen, voor- en achtervoegsels en uitgangen) begrijpt en dat je specifieke werkzaamheden kunt uitvoeren. Hierbij is het belangrijk dat je de informatiesystemen, dossiervorming en regels omtrent medische brieven kent. Deze termen en werkzaamheden leer je allemaal in je opleiding.

Met je Schoevers-diploma bewijs je dat over de juiste kennis beschikt om je werk als medische secretaresse uit te voeren. Je kunt op verschillende plekken aan de slag, bijvoorbeeld in een ziekenhuis, zorginstelling of huisartsenpraktijk, maar ook op een afdeling letselschade bij een zorgverzekeraar.

Wat leer je in een opleiding tot medisch secretaresse?

Bij Schoevers bieden we 2 varianten van de opleiding tot medisch secretaresse: een variant voor wanneer je al managementondersteuner bent en je alleen nog wilt specialiseren tot medisch secretaresse, en eentje waarbij je ook het secretaressevak leert uitvoeren.

Je specialiseren tot medisch secretaresse

Als je al eerder een opleiding tot managementondersteuner hebt gedaan, zoals (directie)secretaresse of managementassistent, dan kies je voor de opleiding Medisch Secretaresse. Hierin leer je alleen nog maar de specifieke kennis en vaardigheden die je nodig hebt om jouw werkzaamheden in de medische branche uit te voeren. Denk hierbij aan medische termen, maar ook aan medische brieven schrijven en medische administratie. Deze opleiding duurt 6 maanden.

Beroepsopleiding tot medisch secretaresse volgen

Heb je nog geen achtergrond als managementondersteuner? Volg dan de Vakopleiding Medisch Secretaresse (1 jaar of 2 jaar). Hierin leer je het bovenstaande over de medische branche, maar je leert ook het secretaressevak uitvoeren: van plannen en organiseren tot communiceren en presenteren tot notuleren. Dit zorgt ervoor dat je in één keer klaar bent om het secretaressevak goed uit te voeren. Of je kiest voor de 1- of 2-jarige variant, hangt af van of je liever snel en intensief studeert, of dat je iets rustiger aan wilt doen en de tijd wilt nemen.

De voordelen van Schoevers:

  • Al meer dan 100 jaar een bewezen succesvolle aanpak
  • De beste docenten uit de praktijk
  • Uitstekende locaties door heel Nederland
  • Officieel erkende opleidingen
  • De mogelijkheid tot kort en intensief studeren
  • Al tijdens je studie een interessante baan
  • Baangarantie

Ontwikkel je tot onmisbare supportprofessional en schrijf je in voor een opleiding tot medisch secretaresse. Heb je nog vragen? Bel ons op 035 - 7 506 140 of stel ze online. Onze opleidingsadviseurs vertellen je graag meer.