Opleidingen Medisch Secretaresse

In de rol van medisch secretaresse ben je een onmisbare factor binnen de gezondheidszorg....

Lees meer

In de rol van medisch secretaresse ben je een onmisbare factor binnen de gezondheidszorg. Een Schoevers-opleiding biedt jou de vereiste kennis en vaardigheden die nodig zijn om zorgprofessionals effectief te ondersteunen en bij te dragen aan de verbetering van de zorg. ...

Lees meer

In de rol van medisch secretaresse ben je een onmisbare factor binnen de gezondheidszorg. Een Schoevers-opleiding biedt jou de vereiste kennis en vaardigheden die nodig zijn om zorgprofessionals effectief te ondersteunen en bij te dragen aan de verbetering van de zorg. ...

Lees meer
  • De opleider voor supportprofessionals
  • Meer dan 100 jaar bewezen succesvol
  • Werkgevers vragen om één van Schoevers

Opleidingen Medisch Secretaresse: 4 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Prijs
Filters

Vakopleiding (4)

In de rol van medisch secretaresse ben je een onmisbare factor binnen de gezondheidszorg. Een Schoevers-opleiding biedt jou de vereiste kennis en vaardigheden die nodig zijn om zorgprofessionals effectief te ondersteunen en bij te dragen aan de verbetering van de zorg. 

Wat doet een medisch secretaresse 

Als medisch secretaresse ben je een cruciale schakel binnen elke medische instelling. Naast het beheren van agenda's en het coördineren van vergaderingen, fungeer je als de spil van het medische team. Je taken gaan verder dan alleen administratieve ondersteuning; je draagt bij aan de efficiëntie en effectiviteit van de medische praktijk. Als eerste aanspreekpunt voor zowel patiënten als collega's, ben je verantwoordelijk voor het overbrengen van informatie en het bieden van geruststelling en ondersteuning aan patiënten. Jouw communicatieve vaardigheden en professionele houding zijn van onschatbare waarde voor het creëren van een gastvrije en ondersteunende omgeving. Kortom, als medisch secretaresse speel je een essentiële rol bij het soepel laten verlopen van de dagelijkse operaties binnen een medische praktijk, waarbij je zowel administratieve als menselijke aspecten van de functie beheerst. 

Waarom een opleiding tot medisch secretaresse volgen? 

Veel mensen ambiëren een baan in de medische wereld. Niet alleen omdat dit een dynamische branche is waarin altijd veel gebeurt, maar vooral omdat je hierin echt wat voor anderen kunt betekenen. Als medisch secretaresse zorg je ervoor dat artsen en andere zorgverleners hun werk goed kunnen uitvoeren. Dit maakt jouw bijdrage aan de samenleving heel waardevol. 

Maar om je eigen werk goed te kunnen doen, heb je wel veel achtergrondkennis nodig. Met je Schoevers-diploma bewijs je dat je over de juiste kennis beschikt om je werk als medisch secretaresse uit te voeren. Je kunt op verschillende plekken aan de slag, bijvoorbeeld in een ziekenhuis, zorginstelling of huisartsenpraktijk, maar ook op een afdeling letselschade bij een zorgverzekeraar. 

Wat leer je tijdens een medisch secretaresseopleiding? 

Gedurende een van onze opleidingen tot medisch secretaresse leer je onze Schoevers-skills, zoals organiseren, communiceren, klantgerichtheid en nog veel meer. Je leert hoe je effectief kunt multitasken, hoe je prioriteiten kunt stellen en hoe je kunt omgaan met vertrouwelijke informatie. Bovendien krijg je inzicht in de nieuwste technologieën en software die in moderne medische instellingen worden gebruikt. 

Onze topopleidingen 

  • Vakopleiding Medisch Secretaresse
    Deze opleiding is ontworpen om je te ontwikkelen tot een efficiënte en deskundige ondersteuner in de zorg. Je leert de Schoevers-skills, zoals organiseren, communiceren, klantgerichtheid en nog veel meer. Daarnaast krijg je inzicht in de nieuwste technologieën en software die in moderne medische instellingen worden gebruikt. 

  • Medisch Secretaresse
    Dit is een praktijkgericht programma dat je voorbereidt om aan de slag te kunnen in de medische wereld. Je verdiept je in de terminologie en werkwijzen binnen de medische wereld. Daarnaast leer je hoe je effectief kunt multitasken, hoe je prioriteiten kunt stellen en hoe je kunt omgaan met vertrouwelijke informatie. 

Word er een van Schoevers 

Bij Schoevers verwerf je niet alleen de essentiële vaardigheden van het medisch secretaressevak, maar ontwikkel je ook de unieke mentaliteit die jou als medisch secretaresse laat uitblinken. Met een diploma van Schoevers heb je een voorsprong op de arbeidsmarkt. Wij geloven hier sterk in en bieden zelfs baangarantie bij veel van onze opleidingen. Dit is waardevol, vooral als je nieuw bent in het vakgebied of als je wilt profiteren van ons uitgebreide bedrijfsnetwerk. 

Persoonlijk studieadvies 

We bieden persoonlijk advies en begeleiding om ervoor te zorgen dat je de beste keuze maakt voor jouw toekomst. Neem contact met ons op via 035 – 7 506 140 of stel je vragen online. Ontwikkel jezelf tot een onmisbare supportprofessional en schrijf je in voor een opleiding tot medisch secretaresse.