Kwaliteit van onderwijs

Kies je voor Schoevers, dan kies je voor kwaliteit. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je verzekerd bent van kwalitatief hoogwaardig onderwijs. Of je nu kiest voor een leer-werktraject na je middelbare school of voor een deeltijdopleiding naast je werk.

 
Over Schoevers

Hier kun je in je Schoevers-opleiding op rekenen

 • Je krijgt les van topdocenten met veel ervaring in het bedrijfsleven
 • Je leert in kleine groepen zodat we je persoonlijke aandacht kunnen geven
 • Je werkt aan duidelijke, haalbare leerdoelen en ziet jezelf vooruit gaan
 • Je spart regelmatig met onze carrièrecoach over jouw toekomstmogelijkheden
 • Je oefent met actuele, praktische vraagstukken uit ons internationale bedrijvennetwerk
 

Je Schoevers-diploma is meer waard

Het Schoevers-diploma wordt al meer dan 100 jaar gewaardeerd op de arbeidsmarkt. Schoevers is een bekende naam. Werkgevers vragen daarom ook vaak expliciet om ‘eentje van Schoevers’. Je cv komt hierdoor bovenop de stapel te liggen. Bovendien hebben we verschillende erkende MBO- en HBO-opleidingen in ons aanbod.

Schoevers beschikt over alle relevante kwaliteitskeurmerken en erkenningen die in Nederland gelden op het gebied van opleiding en training:

NRTO

NRTO is de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding. Als lid van deze raad volgt Schoevers de gedragscode van NRTO. NRTO-leden zijn tevens aangesloten bij de Stichting Geschillencommissie Consumenten. Schoevers conformeert zich aan de gedragscodes van de NRTO.

Cedeo

Cedeo voert tweejaarlijkse klanttevredenheidsonderzoeken uit. Omdat Schoevers voldoet aan de eis van meer dan 80% tevreden tot zeer tevreden klanten, beschikken wij over een Cedeo-erkenning.

De ondervraagde klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9+! De Cedeo-erkenning bevestigt dat we onze belofte om hoogwaardig onderwijs te bieden kunnen waarmaken en onze studenten verzekerd zijn van kwaliteit en effectiviteit.

Studenten over Schoevers in het meest recente onderzoek:

“Ik heb [dankzij mijn Schoevers-opleiding, red.] meer zelfvertrouwen gekregen in de uitvoering van mijn werkzaamheden.”

“Het was weliswaar een HBO-opleiding maar het programma was heel beknopt. Dat sprak mij aan in combinatie met mijn baan.”

“Een trainer maakt of breekt een training. Onze opleider is heel rustig, kan goed uitleggen, denkt mee en gaat echt in op vraagstukken uit de praktijk.”

ISO

Schoevers is ISO 9001- gecertificeerd. Dat houdt in dat het kwaliteitsmanagementsysteem voldoet aan de eisen van ISO 9001-norm. Ieder jaar houdt een externe auditor een controle-audit en iedere 3 jaar vindt een nieuwe certificeringsaudit plaats. Daarnaast is Schoevers ook gecertificeerd conform ISO 27001. Dat betekent dat we voldoen aan de informatieveiligheid en aan de wettelijke eisen rondom privacy (AVG).

Landelijk erkende MBO-opleidingen

De MBO-opleidingen Office Assistant niveau 3 en Management Assistant niveau 4 zijn opgenomen in het Centraal Register Beroepsopleidingen (Crebo). Daarmee ontvang je een erkend MBO-diploma.

NVAO-geaccrediteerd HBO

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) geeft voor de CROHO-geregistreerde opleidingen een accreditatie af. Dit keurmerk betekent dat aan bepaalde eisen is voldaan ten aanzien van het opleidingsprogramma, medewerkers, voorzieningen, resultaten en interne kwaliteitszorg. Hogeschool Schoevers biedt zijn eigen NVAO-geaccrediteerde HBO-opleidingen aan, maar werkt op het gebied van HBO-deeltijdonderwijs ook samen met NCOI Opleidingen. Het HBO Associate-degreeprogramma Officemanagement en de beide Bachelorprogramma’s zijn officieel NVAO-geaccrediteerd.

In het vermelden van bevindingen vanuit de NVAO is gebruikgemaakt van de meest recent gepubliceerde accreditatiebesluiten, zoals beschikbaar in februari 2017.

CRKBO

Schoevers is officieel geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). In dit register staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Wat vinden werkgevers?

Netteke Mijnster, Manager Business Support bij Loyens & Loeff, vertelt waarom ze er zo graag ‘eentje van Schoevers’ in dienst nemen. “De kennis, de juiste werkhouding, de vaardigheden: ze hebben het allemaal”

Meer over Schoevers

Wil je meer weten over wat Schoevers voor jou kan betekenen? Lees alles over onze deeltijdopleidingen of over de baanbemiddeling van Schoevers Professionals. Of neem contact met ons op via 035 – 7 506 140 of via de website. Onze adviseurs vertellen je graag meer en geven je advies op maat.

De voordelen van Schoevers:

 • Al meer dan 100 jaar een bewezen succesvolle aanpak
 • Opleidingen voor iedere fase in je carrière
 • Breed aanbod met veel mogelijkheden
 • De beste docenten uit de praktijk
 • Uitstekende locaties door heel Nederland
 • Officieel erkende opleidingen
 • De mogelijkheid tot kort en intensief studeren
 • Al tijdens je studie een interessante baan
 • Baangarantie