Whitley: “Een Schoevers-diploma biedt veel zekerheid voor de toekomst.”

Whitley Kamen (34) is zelfstandig Virtual Assistant met een achtergrond als commercieel secretaresse en marketingmedewerker. Ze volgde bij Schoevers de HBO Associate degree Officemanagement. Wat heeft zij aan haar Schoevers-opleiding gehad? En wat is haar meerwaarde op haar werk? 

Passie voor het vak 

“In 2008 heeft mijn vader mij meegenomen naar een open avond van Schoevers. Ik studeerde aan de PABO en had het daar niet naar mijn zin. Tijdens die open avond ben ik enthousiast geworden over dit vak! Het is een heel breed vakgebied waarin je met veel verschillende aspecten van de bedrijven waarvoor je werkt in aanraking komt. 
 
Daarnaast is het ondersteunen van directieleden en management in veel bedrijven een belangrijke rol omdat je regelmatig als klankbord wordt gebruikt voor de keuzes die door hen gemaakt moeten worden. Verder merk ik in de praktijk dat de mensen die je ondersteunt vaak druk zijn waardoor ze steken laten vallen. Daarin kan ik dan juist mijn ei kwijt door verbeteringen aan te brengen, omdat ik perfectionistisch ben ingesteld.” 

Zekerheid voor de toekomst 

“In twee jaar een HBO Associate degree behalen en daarna zeker zijn van een leuke baan, wie wil dat nou niet? Na een jaar de PABO gevolgd te hebben, had ik geen motivatie meer om jaren te studeren en te verdwalen in de grote scholen. De kleinschaligheid van het particuliere onderwijs sprak mij erg aan. Daarnaast biedt een diploma van Schoevers veel zekerheid voor de toekomst. 

Na het behalen van mijn diploma ben ik direct aangenomen om te werken op een particuliere school in Rotterdam. Vandaag de dag merk ik nog steeds dat Schoevers een hele positieve naam heeft opgebouwd binnen de arbeidsmarkt.” 

Mijn meerwaarde 

“Doordat ik tijdens de opleiding al praktijkervaring heb opgedaan, had ik al veel werkervaring op jonge leeftijd. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik snel een eerste échte baan had en financieel blijf je daar ook van profiteren. Als je even kwijtraakt wat je waard bent, dan staat Schoevers ook voor je klaar met persoonlijk advies. Uiteindelijk heeft een gesprek met een carrièrecoach ertoe geleid dat ik de stap heb durven nemen om mijn vaste baan in het onderwijs op te zeggen en te solliciteren bij een werkgever in de technische branche. De directeur vond mijn sollicitatiebrief en cv erg netjes en onderscheidend. Ik wist precies wat ik wilde. 
 
Mijn meerwaarde op het werk? Oog voor detail, ik kan goed zelfstandig werken, maar ben ook een breed inzetbare, loyale teamplayer met veel werkervaring en een groot netwerk. In 2018 hebben mijn collega's mij opgegeven voor de Secretaresse van het Jaar-verkiezing en ben ik bij de laatste zes deelnemers geëindigd.” 

Toekomstdromen 

“Ondanks dat ik het fijn vind om in loondienst te werken is ondernemen mij met de paplepel ingegoten en heb ik dit ook al mogen ervaren. Mijn ambitie was dan ook om als zelfstandig ondernemer ondersteuning te kunnen bieden aan verschillende bedrijven en dit te combineren met social media en fotografie.” Inmiddels heeft Whitley haar droom waargemaakt en werkt ze als zelfstandig virtual assistant. 

Stapsgewijs naar een waardevol diploma 

Wil jij net als Whitley studeren voor een officieel erkend HBO-diploma, maar voelt de inschrijving voor een volledige opleiding als een te grote stap? Dan is ons modulaire onderwijs de perfecte manier om stapsgewijs te beginnen met je studie. Met ons modulaire en erkende onderwijs bouw je in jouw eigen tempo aan een waardevol diploma op MBO- of HBO-niveau.