HBO Bachelor Communicatie en Organisatie Specialisatie Eventmanagement Voltijd

Specialisatie Eventmanagement

Brochure aanvragenIntakegesprek

Wil jij je inschrijven voor deze opleiding? Vraag een persoonlijk adviesgesprek aan via het contactformulier of bel naar 035 750 61 40.

Met de HBO Bachelor Communicatie en Organisatie leg je een stevige basis op het gebied van organisatie, communicatie en marketing. In dit opleidingsprogramma is er specifiek aandacht voor eventmanagement en het inzetten van events als ­marketingtool. Met dit waardevolle Schoevers-diploma op zak ben jij echt op iedere afdeling marketingcommunicatie van toegevoegde waarde!

Over je toekomstige baan

Met een HBO Bachelor Communicatie en Organisatie, met als specialisatie Eventmanagement, ben je voor een organisatie eindeloos inzetbaar. Je kent niet alleen het hele reilen en zeilen als het gaat om commerciële communicatie, je weet ook hoe je volledige evenementen als marketingtool kunt inzetten en organiseren. Zo ben je de ene dag op kantoor druk bezig met het opstellen van een compleet communi­catieplan en sta je de volgende dag op een congres om te zorgen dat alles daar volgens het draaiboek verloopt. Een uitdagende en afwisselende baan! Zie Baangarantie voor meer informatie over onze unieke baangarantie.

Studievoorschot en -financiering

Wanneer je deze opleiding gaat volgen, kun je gebruikmaken van de faciliteiten van het nieuwe studievoorschot en het collegegeldkrediet. Het is niet verplicht, maar je kunt tegen gunstige voorwaarden bij de overheid geld lenen om je studie te bekostigen. Voor meer informatie over studievoorschot en -financiering kun je contact opnemen met onze opleidings­adviseurs of kijken op de website van DUO: www.duo.nl.

Schoevers en jij, matcht dat?

Je bent tussen de 17 en 25 jaar en hebt serieuze ambities voor de toekomst. Je wilt je ontwikkelen tot event- of congresmanager, projectleider of een allround regelaar. Als je interesse hebt in een erkende HBO Bacheloropleiding waarmee je veel kanten op kunt, dan is dit de opleiding voor jou!

Vooropleiding

Om deel te mogen nemen aan deze opleiding moet je beschikken over een diploma HAVO, VWO of volledig MBO-niveau 4.

Leren bij Schoevers, hoe werkt dat precies?

Schoevers beschikt over de beste docenten, die je de fijne kneepjes van het vak leren. Tijdens de lessen bespreken zij  regelmatig concrete en actuele praktijksituaties. Deze praktijksituaties geven je alvast een idee van wat je kunt verwachten tijdens je toekomstige baan. Ook ga je gedurende de lessen in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases waarbij de theorie voortdurend gekoppeld wordt aan de praktijk. Op je leslocatie is een studiecoach aanwezig waarbij je terechtkunt met al je vragen over onder andere je lesplanning, examens en studievoortgang. Zo word je begeleid naar een uitstekend resultaat van je opleiding.

De opleiding bestaat uit verschillende modules, waarin je leert organiseren en coördineren. Daarnaast ontwikkel je communicatieve vaardigheden. Elke lesdag heeft maar een beperkt aantal vakken. Dit maakt het makkelijker om informatie te onthouden, omdat er minder onderwerpen tegelijkertijd behandeld worden. Bovendien biedt dit ruimte om na de theorie praktisch aan het werk te gaan in de les. Uit ervaring blijkt dat dat betere studieresultaten oplevert. Dat vergroot je slagingskans.

De eerste 2 jaar van de opleiding krijg je steeds in 3 perioden van 11 weken les volgens een vast lesrooster. Vanaf de derde periode combineer je de lessen met een stage van 2 dagen per week. Het derde studiejaar begin je met een lange stage tot aan de kerst. Je werkt aan een concrete opdracht voor het stagebedrijf en werkt mee op je stageafdeling. In de tweede periode volg je een aantal verdiepingsmodules. Je rondt het derde studiejaar af met een managementgame waar je samen met studenten in competitie bent.

In het vierde jaar combineer je een tweede lange stage met 1 lesdag. Je zult merken dat je steeds meer zelfstandig werkt. Je bent bijna klaar. Vanaf februari besteed je al je tijd aan je afstudeerfase onder begeleiding van een afstudeerbegeleider. Die zal er samen met jou voor zorgen dat je je opleiding succesvol afrondt met een eindscriptie.

Stage

Tijdens de stages doe je relevante werkervaring op en kun je oefenen met de theorie die je leert in de schoolbanken. De studenten van Schoevers zijn zeer gewild in het bedrijfsleven. Schoevers heeft dan ook uitstekende contacten met veel bedrijven in Nederland.

Online ondersteuning tijdens je opleiding

Om het studeren wat makkelijker te maken heb je tijdens de opleiding toegang tot onze unieke online leeromgeving. Deze biedt je alles wat je nodig hebt om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren, zoals oefenopdrachten, examen­informatie en handige studietips en -bronnen.

Het afronden van je opleiding

Tijdens de opleiding werk je per module stapsgewijs aan je voortgang. Dat werkt erg overzichtelijk. Je weet precies wat er van je verwacht wordt. In de opleiding werken we met verschillende soorten toetsen. Naast schriftelijke en mondelinge examens werk je ook aan moduleopdrachten en een praktijkportfolio.

Programma

Hieronder zijn de kernvakken opgenomen die je doorloopt tijdens je opleiding. Los van de kernvakken zijn er enkele ondersteunende onderdelen die deel uitmaken van de opleiding. De docenten van Schoevers en je studiecoach zullen je hier uitstekend in begeleiden.

Jaar 1 - Propedeuse

In jaar 1 heb je 3 dagen les per week. De rest van de week werk je aan praktijkopdrachten en ben je bezig met huiswerk. Vanaf de tweede periode breidt je je praktijkopdrachten uit met je stage. De laatste periode focus je je volledig op je stage.
Na succesvolle afronding van dit jaar behaal je je propedeusegetuigschrift.

 • Kick-off
 • Bedrijfscommunicatie
 • Marketingmanagement
 • Organisatie en management
 • Organisatiegedrag
 • Zakelijk Nederlands
 • Business English
 • Bedrijfseconomische aspecten
 • Stage

Jaar 2 - HBO Associate degree

In jaar 2 heb je 3 dagen les per week. De rest van de week werk je aan praktijkopdrachten en ben je bezig met huiswerk. Vanaf de tweede periode breidt je je praktijkopdrachten uit met je stage. De laatste periode focus je je volledig op je stage.
Na succesvolle afronding van dit jaar behaal je je getuigschrift ‘HBO Associate degree Marketing­communicatie’.

 • Marketingcommunicatie
 • Commercieel schrijven
 • Online marketing
 • Projectmanagement
 • Effectief communiceren en beïnvloeden
 • Eventmanagement
 • Eindopdracht
 • Stage

Jaar 3 - Specialisatie Eventmanagement 

Je start in het derde jaar met je specialisatie Eventmanagement. Je loopt voor een groot deel stage. Daarnaast volg je lessen en ontwikkel je vaardigheden met behulp van een managementgame.

 • Strategisch management
 • Organisatie en verandering
 • Marketing van evenementen
 • Managementgame
 • Stage

Jaar 4 - Afstuderen

In dit jaar volg je afsluitende vakken, loop je stage en bereid je je voor op je afstuderen. 
Hierbij word je begeleid door een afstudeerbegeleider.
Na succesvolle afronding van jaar 4 en je scriptie behaal je je getuigschrift ‘HBO Bachelor ­Communicatie en Organisatie’ met als specialisatie Eventmanagement.

 • Strategisch communicatiemanagement
 • Persoonlijk leiderschap
 • Stage
 • Afstuderen 

Getuigschrift

Na succesvolle afronding van deze opleiding behaal je het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Communicatie en Organisatie’ met als specialisatie Eventmanagement. Het programma is offi­cieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert je dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteits­eisen. Daarnaast mag je de bachelorgraad voeren.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster

Investeren in succes

Hieronder vind je de kosten voor het collegejaar 2017-2018­:

Inschrijfgeld en toelating: € 100,-
Collegegeld studiejaar 1 en 2: € 10.990,- (per jaar)
Collegegeld studiejaar 3: € 6.900,-
Collegegeld afstudeerjaar: € 3.900,-
Studiemateriaal: € 2.150,- 

In het collegegeld zitten alle examens verwerkt. Je kunt deze opleiding ook in maandelijkse termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 4% in rekening gebracht.

Onze website maakt gebruik van cookies.