Dat is er een van Schoevers: Maud

Studenten kiezen niet alleen voor Schoevers omdat zij opgeleid worden tot supportprofessional op het allerhoogste niveau. Ook de baangarantie die Schoevers biedt is voor velen doorslaggevend. Zo zijn ze er namelijk zeker van dat ze na hun opleiding aan de slag gaan binnen een rol die naadloos aansluit bij hun ambities. Student Maud Seignette vertelt meer over haar ervaring met de carrièrecoaching van Schoevers.

Ik zit momenteel in het laatste studiejaar van de tweejarige opleiding HBO Associate degree Officemanagement. Ik vind dat er een superfijne sfeer hangt op school en ik leer onwijs veel, doordat de leraren hun vak op een interessante manier overbrengen. Ze leggen de stof uit vanuit hun eigen praktijkervaring en geven interessante voorbeelden.

Een goede voorbereiding op haar carrière

Ik houd persoonlijk heel erg van zekerheid en ik vind het prettig om ondersteuning te krijgen op carrièregebied. Om deze redenen was de baangarantie van Schoevers voor mij een groot pluspunt. Schoevers geeft ongeveer één keer in de drie maanden lessen die gebaseerd zijn op baanbemiddeling. In deze lessen leren wij bijvoorbeeld van alles over het voorbereiden van een sollicitatie of hoe je een goede indruk achterlaat op je eerste werkdag. Deze lessen zijn ook verplicht. Daarnaast heb ik een heel sympathieke carrièrecoach bij wie ik altijd terecht kan als ik vragen heb. Samen bespreken wij mijn toekomst en sparren wij over moeilijke keuzes.

Samen op zoek naar the perfect match

Je mag zelf zo vaak contact opnemen als je wilt. Ik bespreek met mijn coach of mijn cv er goed uit ziet, wat voor soort branche bij mij past of welke specifieke  taken ik leuk vind om uit te voeren. Op basis daarvan krijg ik vacatures opgestuurd die mij wellicht interesseren. Past de vacature in mijn straatje? Dan houd ik die zeker in gedachten voor als ik ga solliciteren.

Een carrière als officemanager

Samen met de coach ben ik er achter gekomen dat een baan als officemanager goed bij mij past. Wel vind ik het moeilijk om te beslissen binnen welke branche ik het allerliefst zou willen werken. Gelukkig krijg ik veel vacatures opgestuurd en kan ik mijn voorkeuren en sollicitaties altijd met mijn carrièrecoach bespreken. Zo ben ik zeker van een succesvolle start van mijn carrière, met een baan die bij mijn ambities past.

Nieuwsgierig geworden over de opleiding die Maud volgt? Vraag de digitale brochure van de Ad Officemanagement aan en ontdek of de opleiding ook iets voor jou is!