Menu
Opleidingsadvies

Studiekeuzecheck

De studiekeuzecheck houdt in dat je nog vóór de start van de opleiding kunt uitzoeken of deze opleiding echt bij je past. Een studiekeuzecheck kan een gesprek zijn, het bezoeken van een open avond, een digitale vragenlijst of een andere activiteit die uitmondt in een advies. Het advies is meestal vrijblijvend, maar het geeft je een goed beeld van je kansen om de studie met succes te volgen.

Waarom de Studiekeuzecheck?

De studiekeuzecheck maakt duidelijk wat de opleiding inhoudt en voor welk beroep je wordt opgeleid. Je krijgt inzicht in wat de opleiding van je vraagt om je studie succesvol af te kunnen ronden.De overheid stimuleert dat de student en de school eerder met elkaar in contact komen, zodat er tijd is voor een check op de gemaakte studiekeuze. Schoevers biedt je een aantal manieren om deze studiecheck te kunnen doen. Het intakegesprek is bij Schoevers verplicht om met de opleiding te kunnen starten. Verder kun je dat gesprek aanvullen met het bezoeken van een open avond. Een informatiegesprek kun je ook aanvragen. Soms zullen we je vragen om een test te doen. Op basis van de uitslag kunnen wij je het beste adviseren welke opleiding voor jou het meest geschikt zou kunnen zijn. 

Mogelijkheden voor jouw studiekeuzecheck bij Schoevers:

Het doel van deze studiekeuzecheck is dat studenten een bewustere keuze maken en daardoor meer kans hebben op studiesucces. 
Bij Schoevers kun je je ook na 1 mei inschrijven. We stimuleren je echter wel voor 1 mei je keuze te maken, zodat je rustig aan je examens kunt beginnen. 

(bron: ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap via www.rijksoverheid.nl)

Schoevers werkplek check

Marketing & Communicatie

Marketing & communicatie is een dynamisch vak. Kijkje in de keuken van een marketingcommunicatiemanager? Kijk dan naar de dag van Lonneke bij Brunotti en wie weet is dat ook wel jouw baan! Met een opleiding marketing / communicatie van Schoevers kun jij in de toekomst hetzelfde doen.