Secretary Next: Boardroom

Effectief programma ter ondersteuning van de directie en raad van bestuur

Brochure aanvragenInschrijven

De opleiding Secretary Next: Boardroom richt zich op zeer ervaren directiesecretaresses die in hun dagelijkse werk de directie of de raad van bestuur ondersteunen. In deze praktische opleiding wordt allereerst uitgebreid stilgestaan bij wat je als moderne directiesecretaresse aan skills nodig hebt waar je als verlengstuk van de directie en RvB ook meer betrokken wordt.

Voorbereiding

Als je de lessen voorbereidt, haal je meer rendement uit de bijeenkomsten. Houd als richtlijn aan dat je ongeveer evenveel tijd bezig bent met de voorbereiding als de duur van de lestijd.

Doelgroep

Wil jij leren hoe je zo goed mogelijk jouw directie of raad van bestuur ondersteunt voor een optimaal resultaat? Schrijf je dan in voor de opleiding Secretary Next: Boardroom. De opleiding wordt gegeven op HBO-niveau.

Doel en opzet van de opleiding

In dit programma leer je onder andere hoe je op afstand met gebruik van alle moderne media ondersteunt en hoe je omgaat met social media. De module Finance for non-financials geeft je op hoofdlijnen een goed beeld van wat je nodig hebt voor je werk. Steeds vaker dient de directiesecretaresse ook op de hoogte te zijn van het lezen van financiële rapporten. Onze praktische aanpak garandeert je dat je het snel onder de knie hebt. Ten slotte werk je aan je vaardigheden op het gebied van communicatie en beïnvloeden. Naarmate je als directiesecretaresse een belangrijkere rol vervult, is het juist van belang om je meer bewust te zijn van je invloed. Wij leren je hoe je hier goed invulling aan geeft. In de opleiding wordt gebruikgemaakt van praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heb je toegang tot een prettige online leeromgeving waar je veel informatie vindt, zoals een leerwijzer, praktijkopdrachten en extra praktijkinformatie. Via de leeromgeving kun je ook communiceren met je medestudenten en je docent.

Vooropleiding

Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen. De opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Door hard te werken en een goede motivatie kun je ook vanuit een lagere opleidingsachtergrond instromen.

Studieprogramma

Bij het aantal bijeenkomsten is uitgegaan van de avondvariant. De dagvariant is gelijk, alleen heb je dan steeds 2 bijeenkomsten op dezelfde dag. In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Next supportmanagement

(6 bijeenkomsten)

 • Nieuwe ontwikkelingen voor supportprofessionals
 • Support en Het Nieuwe Werken
 • Ondersteunen op afstand
 • Mobiel werken en communiceren
 • Digitale aspecten van support
 • Support in social media
 • Van ondersteunen naar proactief supportmanagement

Finance for non-financials

(6 bijeenkomsten)

 • Kernbegrippen financieel-economisch management
 • Kosten, begrotingen en budgetten
 • Financiële resultaten en break-evenpunt
 • Financiële kengetallen
 • Lezen en interpreteren van financiële overzichten
 • Praktische oefeningen

Effectief communiceren en beïnvloeden

(6 bijeenkomsten)

 • Inzicht in jezelf en anderen
 • Kernkwaliteiten
 • Motivatie en belangen van anderen
 • Effectieve gesprekstechnieken
 • Lastige gesprekken voeren
 • Beïnvloedingsvaardigheden en -strategieën
 • Professioneel presenteren

Officieel Schoevers-diploma

Je rondt de module Finance for non-financials af met een schriftelijk examen. De module Effectief communiceren en beïnvloeden wordt afgesloten met een mondeling examen. De module Next supportmanagement wordt afgerond met een praktijkopdracht. Na een succesvolle afronding van alle modules ontvang je het zeer gewaardeerde Schoevers-diploma 'Secretary Next: Boardroom'.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor Secretary Next: Boardroom gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via de ‘Houd mij op de hoogte’ of via 035-75 06 140.

Houd mij op de hoogte

Opleidingsvarianten

De opleiding duurt 12 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 9 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 18 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

De opleiding start in september en december 2016 en in maart 2017.

Kostenoverzicht

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 2.290,-
Studiemateriaal: € 225,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
€ 260,- (mondeling)
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.
Je kunt deze opleiding ook in 4 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten 
Schoevers regelt voor jou een arrangement dat bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). 

Reprorechten en hand-outs 
Voor opleidingen van onze businesspartners worden kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw 
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 3 of 4, HBO Associate degree of HBO Bachelor dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Onze website maakt gebruik van cookies.