HBO Bachelor Management specialisatie Managementsupport

NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding

HBO Bachelor Management specialisatie Managementsupport

NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding

Vorm

Deeltijd

Niveau

HBO Bachelor

Erkenning

Kostenoverzicht

Aanvragen

Duur

Langer dan 36 maanden

Eerstvolgende startdatum

25-03-2019

Vorm

Deeltijd

Niveau

HBO Bachelor

Erkenning

Kostenoverzicht

Aanvragen

Duur

Langer dan 36 maanden

Eerstvolgende startdatum

25-03-2019
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je je vanuit een supportrol als bijvoorbeeld managementassistent of officemanager doorontwikkelen richting HBO Bachelor? Dan is deze HBO Bachelor Management bijzonder interessant. Je verdiept je in procesmanagement, lean management en HR-aspecten. Na deze opleiding overzie je werkprocessen in de organisatie en ben je in staat om jouw rol of taak als verlengstuk van de directie vanuit HBO-niveau verdere invulling te geven. Steeds meer organisaties vragen om HBO-niveau voor deze functies. Je studeert af als Bachelor of Business Administration en legt met deze opleiding een uitstekende basis voor jouw verdere carrière. Deze opleiding wordt uitgevoerd door Hogeschool NCOI, businesspartner van Schoevers.

Studiefinanciering voor volwassenen

Voor deze HBO-opleiding is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering in het kader van levenlanglerenkrediet. Zie Levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie.

Doelgroep

Je bent directiesecretaresse, officemanager of managementassistent met leidinggevende en/of coördinerende taken in je functiepakket. Met deze opleiding word je breed en praktijkgericht opgeleid voor een managementfunctie op HBO Bachelorniveau.

Toelatingsvoorwaarden

Je kunt deelnemen aan deze HBO Bacheloropleiding met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO-niveau 4. Heb je dit niet en ben je minimaal 21 jaar? Dan kun je instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling van Schoevers.

Doel en opzet van de opleiding

De opleiding richt zich direct op de kern van het vakgebied. Per module rond je steeds 1 onderwerp af. Daarnaast verdiep je je in de specialisatierichting managementsupport. Wij bieden je hiermee een goed georganiseerd programma waarmee je je op praktische wijze op erkend HBO Bachelorniveau ontwikkelt.

HBO Bacheloropleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. Je kunt korter of langer over jouw opleidingstraject doen. Een eerdere HBO-opleiding of veel werkervaring levert je mogelijk vrijstellingen en daarmee een verkort programma op. Het kan ook zijn dat je te druk bent om de opleiding in 4 jaar af te ronden. Dan kun je door onze modulaire aanpak de duur van jouw opleiding eenvoudig verlengen tot maximaal 6 jaar. De kosten zijn gebaseerd op 3 jaar. Heb je langer nodig, dan betaal je geen extra kosten.

Programma

In fase 1 komen onderwerpen op het gebied van organisatie, marketing en personeel aan bod. Zo krijg je in korte tijd inzicht in belangrijke onderdelen van je (toekomstige) functie. In fase 2 ga je verder met een aantal andere thema’s, zoals strategisch management, organisatie en verandering, bedrijfsprocessen en coachingsvaardigheden. Fase 3 in de opleiding biedt verdere verdieping. Je volgt verschillende vakken op het gebied van managementsupport.

Je rondt de opleiding af met een eindscriptie. Ter voorbereiding hierop woon je in de afstudeerfase 2 bijeenkomsten bij. Hierin krijg je uitleg over hoe je onderzoek uitvoert en een scriptie schrijft. Je wordt begeleid door een specialist. Deze ondersteunt je tijdens je gehele afstudeertraject. Zo kom je tot een optimaal resultaat.

Studeren zonder passende baan

Onze opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Die praktijk is belangrijk, omdat je daar veel leert. Dit kun je veelal combineren vanuit je baan. Als je geen (passende) baan hebt, dan kun je toch deelnemen aan deze opleiding. In die situatie pas je de praktijkopdrachten toe op actuele en algemene praktijksituaties. Ook loop je 2 maanden stage. Dat kan aan het eind van je studie, waarbij je dit combineert met je afstuderen. Als je eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heb je dan al wel een baan die past bij het werkveld? Dan is een stage niet meer nodig. Je kunt je opleidingskosten volledig aftrekken van je belastbaar inkomen bij je belastingaangifte.

Online leeromgeving

Je hebt toegang tot onze unieke online leeromgeving. Deze biedt jou alles wat je nodig hebt om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren. Je vindt in deze omgeving:

 • Alle praktische informatie over je opleiding
 • Mogelijkheden om te communiceren met je docenten en klasgenoten
 • Praktijkcases, opdrachten en oefenvragen om je kennis en vaardigheden op toe te passen. Zo toets je gelijk je voortgang
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma 240 EC

Fase 1

 • Managementvaardigheden 8 EC
 • HR-management 8 EC
 • Management en organisatie 8 EC
 • Organisatiegedrag 8 EC
 • Bedrijfseconomische aspecten 8 EC
 • Marketingmanagement 8 EC
 • Praktijkprogramma 6 EC
 • Eindopdracht 6 EC

Fase 2

 • Organisatie en verandering 12 EC
 • Strategisch management 12 EC
 • Management van bedrijfsprocessen 12 EC
 • De manager als coach 12 EC
 • Praktijkprogramma 6 EC
 • Eindopdracht 6 EC

Fase 3

 • Inspirerend leidinggeven 12 EC
 • Effectief communiceren en beïnvloeden 12 EC
 • Managementsupport 8 EC
 • Projectmanagement 8 EC
 • Communicatie 8 EC
 • Praktijkprogramma 12 EC

Fase 4

 • Praktijkprogramma 30 EC
 • Eindscriptie 30 EC

Examens

Je ontvangt tijdens je opleiding uitgebreide informatie over de examinering. Iedere module wordt apart afgerond met een toets, die zo goed mogelijk aansluit bij de aard van de module. Naast praktijkgerichte moduleopdrachten wordt ook gebruikgemaakt van digitale examens. Het voordeel daarvan is dat je zelf het moment en de plaats van het examen kunt uitkiezen. Elke fase rond je af met een praktijkgerichte eindopdracht. Je sluit de Bacheloropleiding af met een eindscriptie. Zo werk je op prettige wijze naar je Bachelorgraad.

Getuigschrift

Deze opleiding wordt aangeboden door Hogeschool NCOI. Hogeschool NCOI is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Het programma is officieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert je dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. Je behaalt met deze opleiding het officiële HBO Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Management’ met de specialisatie Managementsupport als extra aantekening. Daarnaast mag je de Bachelorgraad BBA (Bachelor of Business Administration) voeren.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Studiekosten: Dossiervorming
€ 200,-
Studiekosten: Cursusgeld
€ 8.490,-
Overige kosten: Studiemateriaal
€ 1.790,-
Studiekosten: Examenkosten
€ 2.760,-
Studiekosten: Competentieontwikkelprogramma (stage) en projectbegeleiding
€ 1.980,-
Studiekosten: Afstuderen
€ 1.490,-
Studiekosten: Diplomering
€ 500,-
Overige kosten: Arrangementen (Food & Beverage)
€ 1.366,-
Overige kosten: Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 18.591,-
Locatie- en arrangementskosten 
Schoevers regelt voor jou een arrangement dat bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). 

Reprorechten en hand-outs 
Voor opleidingen van onze businesspartners worden kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw 
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 3 of 4, HBO Associate degree of HBO Bachelor dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

HBO Bachelor Management specialisatie Managementsupport

NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding

Vorm

Deeltijd

Niveau

HBO Bachelor

Erkenning

Kostenoverzicht

Aanvragen

Duur

Langer dan 36 maanden

Eerstvolgende startdatum

25-03-2019

Brochure deeltijdopleidingen

Op je gemak alle deeltijdopleidingen bekijken? Vraag dan onze brochure aan.

Heb je vragen of wil je graag persoonlijk opleidingsadvies?

Neem dan contact met ons op

 ​     035-7506140
      06-10454608
     Neem contact op