Menu
Opleidingsadvies

Tips van de Secretaresse van het Jaar

Ook Jolanda Maasakkers, Secretaresse van het Jaar 2018, is druk bezig met de toekomstige ontwikkelingen. Zij heeft een aantal handige apps voor je gevonden.


Jolanda praat je bij

Het is echt verbazingwekkend hoe snel de digitalisatie inmiddels gaat. Het ene moment denk je nog: “Goh, wat zou het handig zijn als dat-of-dat digitaal zou kunnen”, en een paar maanden later is het al realiteit. Graag deel ik wat leuke weetjes met je.
  • Apple CarPlay: Gebruik je Apple, maar nog geen CarPlay? Dan raad ik je zeker aan dit te installeren en in te stellen. Met deze software kun je bijvoorbeeld berichten of een compleet verslag laten voorlezen terwijl je onderweg bent. Door alle drukte overdag komen we daar geregeld niet aan toe, maar in de auto heb je vaak de ruimte om over dingen na te denken of op je gemak te luisteren. Er is ook een Android-versie, die heet Android Auto. Officieel is die in Nederland nog niet beschikbaar, maar dat zal niet lang meer duren.
  • Verder ontdekte ik dat Google Translate al heel erg ver is in zijn ontwikkeling. Inmiddels is Translate uitgebreid met een realtime-functionaliteit. Deze software fungeert als een tolk tussen jou en een andere (fysieke) persoon en vertaalt direct. Superhandig!
  • Gebruik alle functionaliteiten van Siri, want Siri ontwikkelt zich ontzettend snel. Inmiddels zijn we al zo ver dat je Siri opdracht kunt geven om afspraken rechtstreeks in je agenda te zetten. Er moeten nog wat kleine instellingen verfijnd worden, maar Siri is goed op weg om een hele handige assistent te worden. Heb je een recent Android-toestel? Kijk dan ook eens naar de mogelijkheden. Bixby van Samsung kan bijvoorbeeld ook heel veel spraakgestuurde opdrachten uitvoeren, wat jou weer tijd scheelt. 
Je ziet het: er zijn genoeg apps voorhanden om ons werk steeds soepeler uit te voeren!