Vivian Veldman over haar ambassadeurschap

Door Vivian Veldman-Erlemeyer
 
20 januari 2021: die datum vergeet ik niet snel meer. Op deze dag kreeg ik een mailtje van Schoevers dat ik genomineerd was door Eugene (CEO Sweco Nederland B.V.) voor de Secretaresse van het Jaar 2021-verkiezing. Ik mailde Eugene gelijk: wat heb jij nou gedaan? Zijn reply was: ja, leuk he?! Succes ermee…

Op de voorgrond

Ja, ‘succes ermee’, zeg dat – want met die nominatie begon het pas. Ik merkte dat het me moeite kostte om mezelf op de voorgrond te zetten. Daarom vroeg ik collega’s om input bij het beantwoorden van de vragen. Die vragen beantwoordden bleek achteraf een eitje in vergelijking met het promofilmpje dat gemaakt moest worden in de volgende ronde.
 
Gelukkig had ik ook hier hulp, van Mark, mijn HR-businesspartner. Samen hebben we ook onwijs gelachen tijdens het maken van het filmpje, want dat het er niet in 1x gelikt opstond, moge duidelijk zijn. De presentatie die ik tijdens de halve finale gaf, kon ik dankzij tips nog finetunen voor de finale en de rest is geschiedenis.

Eén groot groeiproces

Secretaresse van het jaar 2021, de 35ste editie. Wat heeft het me gebracht? Persoonlijk heb ik dit hele proces gezien als één groot groeiproces. Het stappen uit je comfortzone en het onbekende aangaan, jezelf op de voorgrond plaatsen en dingen doen waarvan je eerder dacht: no way! Terugkijkend ben ik ontzettend trots op mezelf dat ik het tóch gedaan heb.
 
Zakelijk gezien is mijn netwerk enorm gegroeid. Ik werd in staat gesteld om over ons mooie vak te spreken. Niet alleen bij en met studenten maar ook voor mede assistants. Dat zijn mooie dingen.

Populair op LinkedIn

Recruiters wisten me ook veelvuldig te vinden op LinkedIn, maar die kregen allemaal nul op rekest. Wanneer je door je eigen CEO wordt genomineerd en hierdoor nog meer die erkenning krijgt voor hetgeen je voor hem (en de rest van de organisatie) doet, dan moet er wel een heel goede partij op de stoep staan😉.

Nieuwe verkiezing

Dit jaar mag ik zitting nemen in de jury voor de nieuwe ambassadeur van ons vak. Niet één, maar drie ambassadeurs worden er dit jaar gezocht.
 
Ik ben ontzettend benieuwd naar de genomineerden en wat ik vooral aan hen wil meegeven is: geniet van deze periode! Ja, het is spannend, maar daarnaast is het zo onwijs leuk om mee te mogen maken. Een once in a lifetime opportunity wat mij betreft!

Nomineer nu

In 2022 zoeken we niet één, niet twee, maar drie ambassadeurs uit het vakgebied. Ontdek op deze pagina wie we zoeken en geef jezelf op – of draag je collega, teamlid of vriend(in) aan!