Waarom supportprofessionals zo loyaal zijn

Blijf jij lang bij dezelfde werkgever, of begin je na een paar maanden alweer om je heen te kijken? Jobhoppen is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Maar supportprofessionals zijn opvallend loyaal, blijkt uit ons onderzoek.

Loyaal, maar wel ambitieus

We vroegen 400 supportprofessionals wat ze over 5 jaar het liefst bereikt willen hebben op zakelijk gebied. Hier kwamen verschillende antwoorden op: van een flinke salarisverhoging tot een betere werk-/privébalans. Slechts 13% zegt over 5 jaar graag bij een ander bedrijf te werken.

23% wil het liefst op dezelfde plek blijven en heeft verder geen specifieke doelen voor ogen. En op de vraag ‘Wat hoop jij dat je over 10 jaar doet?’ antwoordt de grootste groep dezelfde baan binnen hetzelfde bedrijf te willen hebben. Behoorlijk loyaal dus! Dat betekent echter niet dat de ondervraagden geen ambitie hebben: veel managementondersteuners willen binnen 5 jaar graag hun opleiding afronden en promotie maken.

Steeds weer iets nieuws

Opvallende statements in een tijd waarin veel mensen vaak van baan veranderen. Maar dit betekent zeker niet dat supportprofessionals behoudend zijn: organisaties en manieren van werken veranderen veel, en als supportprofessional zit je daar middenin. Je krijgt steeds weer te maken met nieuwe werkzaamheden.
 
Je ziet het ook in de ontwikkeling die de rol van managementondersteuner heeft doorgemaakt. Waar de secretaresse van 20 jaar geleden vaak nog vooral koffie moest halen en brieven uittypen, ben je nu een waardevolle sparringpartner voor je manager of voor het team dat je ondersteunt.

Jij blijft onmisbaar

Deels worden deze veranderingen natuurlijk veroorzaakt door de digitalisering: veel taken worden geautomatiseerd, zodat jij je handen vrij hebt om mee te denken over belangrijkere zaken. Maar er is ook een mentaliteitsverandering gaande. Hierdoor krijgt de managementondersteuner van nu meer kansen dan ooit tevoren.

En door al deze nieuwe kansen blijf jij jezelf je hele carrière ontwikkelen – óók bij dezelfde werkgever. Natuurlijk kun je altijd van baan wisselen als een ander bedrijf of andere functie je aanspreekt, maar loyaal zijn is dynamischer dan ooit. En omdat je als trouwe werknemer meer weet van de organisatie dan wie dan ook, ben je pas écht van onmisbare waarde.

Meer feiten en cijfers over supportprofessionals?

De bevindingen hierboven komen uit ons onderzoek naar de supportprofessionals van nu. Wat vinden ze belangrijk? Wat zijn hun ambities en hoe ziet de toekomst eruit? En met welke werkzaamheden zijn ze het grootste deel van hun tijd zoet? Download nu het eerste deel van ons onderzoek: ‘Ambitie & toekomst’!