Onderzoeksrapport Supportprofessionals

Ieder jaar voeren we bij Schoevers een onderzoek uit onder supportprofessionals. We vragen hierin officemanagers, secretaresses, personal assistants en andere supportprofessionals het hemd van het lijf over hun kerntaken, salaris, ambities en meer. Zo weten we hoe jullie je vak beleven en wat er allemaal speelt. We delen de resultaten graag met je! Herken jij je in de antwoorden van je mede-supportprofessionals?

Over Schoevers

Onderzoeksrapport 2022: de supportprofessional vanuit de ogen van management en directie

De afgelopen jaren hebben we het supportprofessionalvak onder de loep genomen vanuit de ogen van de supportprofessionals zelf. Om ander licht te schijnen op het vakgebied, hebben we nu hun managers, leidinggevenden en directeuren aan het woord gelaten. Hoe kijken zij naar het vak van hun rechterhand? De uitkomsten lees je in drie onderzoeksrapporten.

Je kunt nu alle drie de rapporten downloaden:

Deel 1: ‘De supportprofessional van de toekomst vanuit de ogen van management en directie'
Deel 2: ‘Supportprofessional & manager: het duo in beeld’
Deel 3: ‘De ideale supportprofessional’

Rapport aanvragen

Onderzoeksrapport 2021: de weg naar co-manager

De rol van supportprofessional is anno 2021 van vitaal belang voor organisaties. Het vakgebied ontwikkelt zich tot een zelfstandige en belangrijk beroepsgroep. Om het belang van deze transformatie te ondersteunen hebben we bij Schoevers de handen ineengeslagen met Public Support en een onderzoek onder ruim 300 supportprofessionals uitgevoerd. In dit onderzoek hebben we gevraagd waar supportprofessionals zich mee bezighouden in hun huidige rol. Wat zijn op dit moment hun belangrijkste taken en wat verwachten ze van de komende jaren? Daarnaast hebben we getoetst hoe onmisbaar ze zijn voor de organisatie, door bijvoorbeeld te bekijken wat er gebeurt als ze met verlof gaan. De resultaten hebben we gebundeld in een onderzoeksrapport.
 

Vraag het rapport van 2021 aan

Onderzoeksrapport 2020: de stand van zaken

Er bestaan verschillende beelden over de werkzaamheden van de supportprofessional. Maar wat zijn nu de feiten in 2020? Welke rol nemen ze aan en wat is hun relatie tot de baas? En is dit veranderd door de coronacrisis? Schoevers heeft een uitgebreid onderzoek uitgevoerd binnen haar database. Zo’n 80 supportprofessionals hebben deelgenomen en daarmee de stand van zaken in 2020 geschetst.

Vraag het rapport van 2020 aan

Onderzoeksrapport 2019: tijd voor een nieuw imago

In 2019 heeft Schoevers heeft een uitgebreid onderzoek laten uitvoeren onder maar liefst 400 officemanagers, secretaresses, management professionals en personal assistants. Wat zijn hun ambities en hoe ziet de toekomst eruit? En met welke werkzaamheden zijn ze het grootste deel van hun tijd bezig?  De resultaten van het onderzoek geven een inkijkje in het vak van de supportprofessional. Wij nodigen je uit om er rustig doorheen te lezen en zelf te zien hoe het vak zich ontwikkelt.

Vraag het rapport van 2019 aan

Wil je meer weten?

Wil jij op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen in het vakgebied van de supportprofessionals? Abonneer je dan onderaan deze pagina op onze maandelijkse nieuwsbrief.