Menu

Tips van een docent

Docent Audrey Breijman heeft al heel wat ervaring met lesgeven. In het verleden gaf ze vakken als projectmanagement, organisatiegedrag, bedrijfscommunicatie en persoonlijke ontwikkeling. Momenteel geeft ze les in de vakken leiderschap en management & organisatie. Audrey vindt het contact met studenten erg leuk en haalt veel plezier uit haar werk: “Ik word er blij van als ik studenten in beweging krijg.” Ze vindt het een mooie uitdaging om ervoor te zorgen dat studenten in deze wereld met ontzettend veel prikkels toch nog iets zinvols meekrijgen. “Er is niets mooier dan de kwartjes zien vallen en studenten meegeven dat er meer mogelijk is dan zij in eerste instantie denken”, vertelt Audrey.

Bij Schoevers werken we in kleine klassen, waardoor de docenten veel meer aandacht kunnen besteden aan de studenten en de leerstof. Dat geeft Audrey de kans om haar studenten de volgende 5 belangrijke zaken bij te brengen:

1.       Van saaie stof kun je altijd iets leuks maken door er creatief mee om te gaan en dat hoeft niet alleen vanuit de docent te komen, maar kun je zelf ook creëren en regelen
2.          Is iets ingewikkeld (bijvoorbeeld de lesstof of de opdracht)? Sla het dan plat! Versimpel de materie, maak het voor jezelf en de ander begrijpelijk. Als jij in staat bent om ingewikkelde stof ‘simpel’ (in mijn woorden: ‘platgeslagen’) uit te leggen, dan beheers je de stof en kun je het toepassen
3.          Maak datgene wat je leert in de verschillende modules ‘praktisch toepasbaar’ en zorg er zelf voor dat je dit – op jouw manier – kunt koppelen aan de praktijk. Dan blijf je zinvol bezig en heb je er altijd wat aan
4.         Blijf je verwonderen! En trek je niet terug in je ‘been there, done that’-hangmat of ‘dat kan ik toch opzoeken op internet’-houding. Een mooie taak voor de docent!
5.         Er is meer mogelijk dan je in eerste instantie misschien denkt, in alle opzichten. Ik probeer studenten op een passende manier te mobiliseren en echt door te vragen.
Hierdoor gaan ze inzien dat er toch meer mogelijk is dan ze in eerste instantie denken, een mooie uitdaging!

Bekijk onze nieuwe studiegids

Naast je baan een opleiding of training volgen? Bekijk het vernieuwde aanbod van Schoevers in onze studiegids 2021/2022. Of je nu net begint of al heel ervaren bent, een basisopleiding zoekt of je wilt specialiseren: je vindt jouw supportprofessional-opleiding in onze nieuwe studiegids. Blader hem op je gemak door en kies je opleiding.

Wij helpen je graag met een persoonlijk opleidingsadvies!

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 uur tot 18:00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via Whatsapp, van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur.

 ​     035 - 7 506 140
      06 - 10 454 608
      Stuur ons een bericht