Van managementondersteuner naar manager?

Supportprofessionals zijn ontzettend ambitieus. Dat bleek uit ons onderzoek. Maar wat houdt ‘ambitie’ eigenlijk in? Betekent dat dat alle supportprofessionals graag op de stoel van hun manager willen zitten? Of hebben ze andere doelen?

Ambitie

Het begrip ‘ambitie’ is natuurlijk ontzettend breed. Een hoger salaris is een ambitie. Beter zijn dan vorig jaar is een ambitie. Bij een gerenommeerd bedrijf werken, de vraagbaak van de afdeling worden of een betere werk-privébalans: allemaal ambities.
 
Maar het is niet gek dat je als supportprofessional ook kijkt naar andere functies, en in het bijzonder naar de functie van de manager die je ondersteunt. Je werkt al zoveel in elkaars verlengde: niet voor niets is het thema van deze Secretaresse van het Jaar-editie ‘de co-manager’!

Van co-manager naar manager?

Onlangs vroegen we daarom aan onze halvefinalisten van de Secretaresse van het Jaar-verkiezing of zij over 10 jaar op de stoel van de manager willen zitten. De antwoorden waren verdeeld: de een had juist al eens een leidinggevende functie gehad en is nu blij met haar huidige baan, de ander staat wel open voor het managen van een afdeling. Ambities verschillen – ook onder topprofessionals uit ons vakgebied.

Een stap richting het management

Ben jij supportprofessional en vind je managementwerkzaamheden ook interessant? Dan hoef je niet direct te gaan solliciteren. Ook binnen je huidige baan kun je je meer richten op managementtaken. Als je één of meerdere managers ondersteunt, weet je natuurlijk al als geen ander waar hij of zij zich mee bezighoudt. Maar kun je misschien nog meer de materie induiken? Stel vagen, toon (inhoudelijke) interesse, denk mee. Wie weet zijn er nog taken die hij of zij over kan dragen aan jou als co-manager. Bekijk ook onze 5 tips om meer leiderschap te tonen.
 
Het oppakken van deze extra taken kan een boeiende verdieping geven bovenop je dagelijkse werkzaamheden. En misschien ontdek je hierdoor zelfs dat het managerschap iets is waar je (op termijn) voor wilt gaan.
 
Ben je toch meer op zoek naar een andere manier om jezelf te ontwikkelen? Dan heb je als supportprofessional veel keuze: misschien wil je aan de slag als projectleider, wil je je specialiseren tot medisch secretaresse of juridisch secretaresse, of wil je voor jezelf beginnen als virtual assistent. Misschien wil je gewoon beter worden in jouw huidige functie, misschien wil je een baan bij een ander bedrijf. Er zijn zoveel mogelijkheden – zo kun je altijd wel iets vinden wat bij je past.

Persoonlijk advies

Wil jij jezelf ontwikkelen, maar weet je nog niet helemaal welke opleiding het best bij je past? Neem dan contact met ons op. Bel ons op 035 –  7 506 140 of stel je vraag online. Onze opleidingsadviseurs denken graag met je mee!