Pimm®: Je hoofd koel tijdens de warmste dagen van het jaar

Met deze tips zorg je voor een stressvrije decembermaand op kantoor

December: niet alleen thuis, maar ook op kantoor de meest feestelijke maand van het jaar! Helaas is het ook vaak de maand waarin het allemaal net even te druk kan worden. Naast alle gewone werkzaamheden en het uitwerken van de plannen voor het nieuwe jaar, rollen jij en/of je manager van de ene jaarafsluiting in de andere eindejaarsborrel. Ondertussen ben jij vaak ook verantwoordelijk voor het regelen van al die feestelijke momenten, van de catering en de cadeautjes tot de uitnodigingen en de gastenlijst. Oftewel, december = druk, druk, druk! Met deze tips houd je december stressvrij, warm en gezellig, en je hoofd koel en rustig.

Tip 1: Zorg voor overzicht en delegeer taken

Moet je echt alles zelf regelen of kun je het oppakken met je collega(’s)? Samen kom je verder en zie je minder gauw taken over het hoofd. Zorg voor een overzichtelijke to-do-lijst met realistische deadlines en bekijk per onderdeel welke collega het kan oppakken. Zorg vervolgens voor regelmatig terugkerende overlegmomenten om in de gaten te houden of iedereen op schema ligt. Zeker als er veel last-minute geregeld moet worden is het creëren van overzicht essentieel.

Tip 2: Plan vooruit en begin op tijd

In het midden van december klinkt ‘op tijd beginnen’ een beetje als mosterd na de maaltijd. Gelukkig is december ook de maand voor het bedenken van goede voornemens voor het nieuwe jaar, en dit is er een van. Veel organisaties beginnen in de lente(!) al met de voorbereidingen voor de feestdagen. Vastleggen van budgetten, data voor vieringen en gastenlijsten kun je allemaal al ver van tevoren inplannen of mee starten. Op het moment dat bijvoorbeeld de cadeaus in de winkels liggen, kun je gelijk beslissen. Zo hoef je aan het eind van het jaar niet bij nul te beginnen.

Tip 3: Schakel vaste leveranciers in om je te ontzorgen

Werk samen met de vaste leveranciers van je organisatie – en laat hen doen waar ze goed in zijn. Zo heb jij je handen vrij en kun je je weer focussen op alle andere zaken die jij nog moet regelen. Catering nodig voor een borrel? Bespreek met de cateraar wat je nodig hebt op welk tijdstip en je hebt er verder geen omkijken meer naar. Hetzelfde geldt voor cadeautjes. Bestel ze online of overleg met je vaste leverancier van geschenken welke opties er beschikbaar zijn voor jouw budget en wensen. Laat het inpakken en verzenden vervolgens aan de professional over – weer een item van je to-do-lijst gedaan!
 
Kun je wel wat hulp gebruiken bij het regelen van geschenken voor collega’s en relaties? De Pimm® cadeaushop helpt grote organisaties met het centraal inkopen van cadeaus, gebak en wenskaarten voor alle viermomenten. Handig, want zo heb je niet meer tientallen bonnetjes, hoef je niks meer voor te schieten en heb je één centraal aanspreekpunt voor al je vragen. Meer weten? www.pimmsolutions.nl.