Menu

5 tips voor een betere werk-privébalans

Het langdurige thuiswerken is ons niet in de koude kleren gaan zitten. Zeker professionals met kleine kinderen hebben het zwaar. Daarom geven we 5 tips voor een goede werk-privébalans tijdens de coronamaatregelen.

Wees kritisch op je to do-lijst

Heb jij je to-do-lijst aan het einde van de dag nooit af? Kijk dan kritischer naar wat je er allemaal op zet voor de dag. Het is verleidelijk om te veel hooi op de vork te nemen, zeker omdat je thuis makkelijker een extra uurtje doorwerkt. Het is beter om iets minder ambitieus te zijn en met een goed gevoel je werkdag af te sluiten, dan dat je continu op je tenen moet lopen en alsnog ontevreden bent. En hou je aan het einde van de dag toch nog tijd over voor een extra klus? Dan is dat alleen maar mooi meegenomen!

Maak eerst de ene taak af voordat je aan de andere begint

Vaak beginnen we aan de ene taak, gaan we toch door naar de andere, en reageren we meteen als een collega je vraagt om ‘even’ iets op te pakken. Soms is het nodig, maar probeert dit over het algemeen te vermijden. Als je schakelt tussen verschillende taken, moeten je hersenen extra hard werken. Gevolg: je bent vermoeider, je voelt je gestrester én je bent langer bezig. Doe je taken daarom een voor een. Dan ben je efficiënter en kun je een afgesloten taak daarna meteen afstrepen, dat geeft een goed gevoel.

Verlaat je werkplek regelmatig

Inmiddels heb je vast al heel vaak gehoord dat je niet achter je bureau moet lunchen. Maar dat is niet het enige moment waarop je even van je scherm weg kunt. Ga bij het drinken van je cappuccino bijvoorbeeld even staand uit het raam staren (dat is ook nog eens goed voor je ogen), of ga twee minuutjes – zonder telefoon – op de bank zitten. Zo kom je meer tot rust dan door bijvoorbeeld door headlines te scrollen. En bedenk maar zo: op kantoordagen sta je toch ook vaak wat langer te kletsen bij de koffieautomaat?

Wees duidelijk naar je collega’s

Zit je vaak ’s avonds je mail te beantwoorden, terwijl dat strikt gezien niet nodig is? Het kan lastig zijn om hiermee te stoppen omdat anderen van je gaan verwachten dat je altijd ‘aanstaat’. Wil je hier verandering in brengen, dan is duidelijkheid key. Als iemand aan het einde van de dag komt met een opdracht, zeg dan dat je er morgen naar kijkt. Zo voorkom je teleurstellingen. Desnoods kun je ook iedere avond een out-of-office-melding aanzetten.

Hou privé ook privé

Ben jij iemand die tussendoor allerlei huishoudelijke taken doet – zoals de was, de administratie, online shoppen – en vervolgens tot laat doorwerkt om de verloren tijd in te halen? Deze methode maakt je vaak alleen maar gefrustreerder. Hou naast je werklijst ook een lijst met privétaken bij en plan die ook in. Je kunt best even de was erin gooien terwijl de koffie loopt, maar bewaar de administratie voor als je je werkdag hebt afgesloten. Hierdoor kun je je beter focussen en heb je ook een beter gevoel over jezelf.

Schoevers Professionals helpt je graag verder

Ben je op zoek naar een baan met een betere werk-privébalans? Of heb je een andere reden waarom je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging? Dan staat Schoevers Professionals voor je klaar. Wij helpen je graag bij het vinden van een nieuwe baan. Hierbij kijken we uitgebreid met je wat voor soort functie en werkomgeving bij je past. Zo zorgen we voor de juiste match. Lees meer over Schoevers Professionals, bekijk de actuele vacatures of neem contact met ons op.

Bekijk onze nieuwe studiegids

Naast je baan een opleiding of training volgen? Bekijk het vernieuwde aanbod van Schoevers in onze studiegids 2021/2022. Of je nu net begint of al heel ervaren bent, een basisopleiding zoekt of je wilt specialiseren: je vindt jouw supportprofessional-opleiding in onze nieuwe studiegids. Blader hem op je gemak door en kies je opleiding.

Wij helpen je graag met een persoonlijk opleidingsadvies!

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 uur tot 18:00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via Whatsapp, van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur.

 ​     035 - 7 506 140
      06 - 10 454 608
      Stuur ons een bericht