Testimonials

"Ik heb mijn propedeuse gehaald!"

Ik kijk terug op de paar mooiste en meest leerzame studiemaanden van het jaar. Wat mij vooral aansprak was de manier waarop ik werd begeleid. Docenten waren altijd goed bereikbaar en ook met persoonlijke kwesties kon ik altijd bij hen terecht. Halverwege juli kon ik met trots zeggen: ‘’Ik heb mijn propedeuse gehaald!’’ Tegen alle toekomstige studenten wil ik zeggen: pak je kans! Als je wil studeren bij Schoevers is een gedisciplineerde inzet vereist, maar deze inzet wordt beloond met een erkend diploma waar je trots op kan zijn. Je klasgenoten worden op den duur geen klasgenoten meer, maar vrienden voor het leven. 

Ik ben 21 jaar oud en studeer aan Schoevers in Rotterdam. Momenteel zit ik in het tweede jaar van de Bachelor Commercieel Communicatiemanagement. In december 2012 besloot ik te stoppen met de studie Management, Economie en Recht aan een andere hogeschool. Ik kon me niet goed concentreren in grote collegezalen vol studenten en ik vond economie zo moeilijk dat ik mijn studie niet haalde.

Ik was al bijna van plan om een halfjaar te gaan stoppen met studeren, totdat Schoevers in beeld kwam. Een maand later zou de versnelde propedeuse van start gaan en ik was super enthousiast. Dit zou betekenen dat ik niet nog een halfjaar stil hoefde te zitten. Halverwege januari ging ik samen met mijn moeder naar de open avond van Schoevers in Amsterdam. Tijdens deze open avond heb ik gesprekken gehad met leraren, leerlingen en ik kreeg een goed individueel advies. Ik vertelde mijn achtergrond en mij werd snel duidelijk dat Schoevers kon bieden wat ik nodig had: zekerheid! Voor het eerst sinds tijden had ik het idee dat ik economie kon halen. Daarnaast zou ik in een klas terechtkomen samen met studenten die allemaal hetzelfde doel voor ogen hadden: versneld je propedeuse halen.

Nu kijk ik terug op de paar mooiste en meest leerzame studiemaanden van het jaar. Wat mij vooral aansprak was de manier waarop ik werd begeleid. Docenten waren altijd goed bereikbaar en ook met persoonlijke kwesties kon ik altijd bij hen terecht. Halverwege juli kon ik met trots zeggen: ‘’Ik heb mijn propedeuse gehaald!’’ Tegen alle toekomstige studenten wil ik zeggen: pak je kans! Als je wil studeren bij Schoevers is een gedisciplineerde inzet vereist, maar deze inzet wordt beloond met een erkend diploma waar je trots op kan zijn. Je klasgenoten worden op den duur geen klasgenoten meer, maar vrienden voor het leven.