Dat is er een van Schoevers Professionals: Lisanne

Lisanne Kats-Bos is Projectsecretaresse bij Stichting Onderwijsgeschillen. Deze baan vond ze via Schoevers Professionals. Wat doet zij in haar functie en wat zijn haar ambities? En hoe beviel de samenwerking met Schoevers Professionals? Lisanne: “De begeleiding bij dit zoekproces heb ik als erg prettig ervaren.”
Een diverse baan in een ondersteunende functie

“Ik werk sinds januari 2020 bij Stichting Onderwijsgeschillen te Utrecht,” vertelt Lisanne. “Hier ben ik werkzaam op het secretariaat en vanaf deze zomer ben ik projectmanager van het project rondom de vernieuwing van onze websites.”

Hoe zien haar werkdagen eruit? “Ik doe verschillende dingen, bijvoorbeeld telefonisch zowel inhoudelijke als praktische vragen beantwoorden, uitspraken lezen en verzenden, commissieleden van informatie voorzien omtrent de zittingen, contact hebben met een bureau in verband met de nieuw te bouwen website, facturen versturen, enzovoort.”

Dit is haar eerste baan als supportprofessional: hiervoor werkte Lisanne als docent Frans. “Na het docentschap wilde ik in een andere sector starten. Een diverse baan in een ondersteunende functie trok mij. Dat Onderwijsgeschillen veel eigenaarschap bij de medewerker zelf legt, sprak me aan. Het geeft me energie om in samenspraak met collega’s werkprocessen te bepalen en dat zo efficiënt en zorgvuldig mogelijk uit te voeren.”

Samenwerking met Schoevers Professionals

Hoe is ze van docent naar projectsecretaresse gegaan? “Na een paar jaar als docent Frans zocht ik een baan in een andere sector. Vacatures voor managementassistenten trokken me. Een aantal vacatures die ik online bekeek waren uitgezet door Schoevers. Uiteraard kende ik Schoevers al van naam, dus ik was geïnteresseerd in deze vacatures,” vertelt Lisanne.

“Na mailcontact over een vacature ben ik uitgenodigd voor een gesprek en daarna is Schoevers met mij op zoek gegaan naar een geschikte vacature. Via een gesprek met een van de medewerkers van Schoevers ben ik toen voorgesteld aan Stichting Onderwijsgeschillen.”

Hoe was het om met Schoevers Professionals te werken? “De samenwerking verliep uitstekend. Schoevers heeft mij een kans geboden om, ondanks de afwezigheid van de gevraagde diploma’s voor deze sector, op gesprek te gaan bij bedrijven die een vacature bij Schoevers hadden uitstaan. De begeleiding bij dit zoekproces heb ik als erg prettig ervaren en Schoevers Professionals raad ik om die reden dan ook iedereen aan.”

Voldoening uit je baan

Een flinke carrièreswitch dus, maar dat betekent niet dat ze niets heeft aan haar vorige banen. “Tijdens mijn docentschap heb ik geleerd om voor een groep mensen te staan en hen iets te vertellen of uit te leggen. Zeker nu Onderwijsgeschillen met een nieuw systeem werkt voor de zaakbehandeling, merk ik dat ik daar profijt van heb. Ook ben ik gewend aan veel zaken die tegelijkertijd lopen. Dat zijn in ieder geval twee dingen waar ik voordeel van heb.”

Wat vindt ze zo leuk aan haar baan? “Ik vind de afwisseling in werkzaamheden prettig. Maar ook de ruimte die geboden wordt om jezelf te professionaliseren in dit vak spreekt mij aan. Daarnaast geeft het voldoening om collega’s te ondersteunen in hun werk.”

Haar ambities: “Op dit moment wil ik mij ontwikkelen in het projectmanagement en een geslaagd project neerzetten waarbij het belangrijkste doel van de website wordt bereikt: adequaat informatie verschaffen. Wat betreft het secretariaat wil ik de processen waarbij ik betrokken ben zo efficiënt en effectief mogelijk laten verlopen.”

Haar tip voor mensen uit een andere sector die nadenken over een carrière als supportprofessional: “Kijk goed of het bedrijf bij je past. Dat heeft heel veel invloed op je werkplezier. En laat je niet afschrikken als je niet de juiste papieren hebt. Op de werkvloer leer je het meeste. Dus als iemand je de kans geeft om jezelf te bewijzen, dan komt het vast goed.”

Contact met Schoevers Professionals

Ben jij ook toe aan een volgende stap in je carrière? Neem dan contact op met Schoevers Professionals. Plan een vrijblijvende (online) afspraak in om je mogelijkheden te ontdekken door te bellen naar 035 – 7 506 145 of mailen naar info@schoeversprofessionals.nl. Of bekijk direct de openstaande vacatures op onze website.