Menu

Dat is er een van Schoevers: Jolanda van Velsen

Jolanda van Velsen is het schoolvoorbeeld van een ambitieuze Schoevers-dame. Zij begon in 1997 aan haar Schoevers-opleiding, ging werken als secretaresse en groeide door tot HR-manager. Inmiddels werkt ze als zelfstandig virtual assistant. Lees hier haar verhaal!

Studeren bij een begrip                           

“17 jaar was ik, toen ik in Eindhoven begon aan de opleiding tot managementassistente bij Schoevers. Ik ging elke dag met de trein vanuit Den Bosch, waar ik in die tijd woonde. Schoevers was destijds al een begrip. Als je Schoevers had gedaan, dan betekende dat onder andere dat je gegarandeerd een baan vond.”

Van secretaresse naar HR-manager

 “En dat bleek: als 18-jarige startte ik mijn loopbaan bij PricewaterhouseCoopers in Eindhoven. Ik begon als teamsecretaresse en groeide binnen een aantal jaren door naar senior secretaresse voor de Business Unit Leader. Een geweldige tijd heb ik daar gehad. Na 7 jaar werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik was pas moeder geworden, dus een job dichter bij huis sloot beter aan. Ik vervolgde mijn loopbaan bij Moonen Shipyards in Den Bosch en groeide binnen Moonen door van secretaresse naar HR-manager. Mooie stappen heb ik daar gemaakt!”

Onderneemkriebels

“In 2017 begon het te kriebelen. Ik wilde mijn eigen onderneming starten. En waar kreeg ik nu zoveel energie van? Het ontzorgen, ondersteunen, sparren, plannen en organiseren … ofwel, van officesupport. In al die jaren heeft het secretaressevak zich verder ontwikkeld. De secretaresse van nu en van de toekomst werkt meer met online tools en via de cloud en hoeft niet meer per se bij haar baas fysiek op kantoor aanwezig te zijn. De VA (virtual assistant) maakt haar entree. Het concept voor mijn eigen onderneming was geboren. Ik startte in januari 2018 met Personal-VA naast mijn vaste dienstverband. Naast officesupport is HR-support uiteraard ook een onderdeel van mijn diensten.”

Fulltime voor jezelf werken

“Ik ben inmiddels in de gelukkige positie dat ik sinds 1 april de volledige focus op Personal-VA kan leggen. Ik heb mijn vaste baan opgezegd. Hoe spannend en gaaf is dat! Ik kijk ernaar uit om nog meer ondernemers te ontzorgen. En met mijn Schoeversopleiding als stevige basis en mijn werkervaring heb ik er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken!”

Bekijk onze nieuwe studiegids

Naast je baan een opleiding of training volgen? Bekijk het vernieuwde aanbod van Schoevers in onze studiegids 2021/2022. Of je nu net begint of al heel ervaren bent, een basisopleiding zoekt of je wilt specialiseren: je vindt jouw supportprofessional-opleiding in onze nieuwe studiegids. Blader hem op je gemak door en kies je opleiding.

Wij helpen je graag met een persoonlijk opleidingsadvies!

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 uur tot 18:00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via Whatsapp, van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur.

 ​     035 - 7 506 140
      06 - 10 454 608
      Stuur ons een bericht