Amy: "Dankzij Schoevers zit ik nu op de juiste plek.”

Amy Dikker (27) is secretaresse van de raad van bestuur in een ziekenhuis in Rotterdam. Ze volgde tussen 2013 en 2015 de HBO Associate degree Officemanagement. Waarom koos zij voor Schoevers? En hoe helpt haar opleiding haar nu in haar werk?

Keuze voor Schoevers

“De persoonlijke aanpak van Schoevers was voor mij een groot pluspunt. Je bent geen nummer en docenten kennen je bij naam. Hierdoor zijn ook de lijnen tussen docenten en studenten veel korter, waardoor communiceren prettig werkt. Daarnaast staat Schoevers goed aangeschreven. Je ziet vaak in vacatures dat bedrijven een voorkeur hebben voor een supportprofessional met een Schoevers-opleiding.”

Baanbemiddeling van Schoevers Professionals

“Na het behalen van mijn diploma en een aantal jaar werkervaring kwam ik terecht bij de baanbemiddeling van Schoevers Professionals. Zij hielpen mij aan mijn eerste baan als PA bij een bijzonder bedrijf, waar ik zelf anders nooit terecht was gekomen. Dankzij Schoevers kon ik goed van start met mijn carrière.”

Een paar stappen vooruit

“Ik merk dat ik bij Schoevers heel praktijkgericht ben opgeleid. Hierdoor weet ik precies wat er van mij verwacht wordt, en kan ik proactief werken. Ik vind het leuk om andere mensen te ontzorgen in dagelijkse activiteiten. Vaak denk ik al een paar stappen vooruit, waardoor ik anderen nog beter kan ontzien in hun werkzaamheden. Daarnaast kan ik snel schakelen bij ad hoc taken. In mijn werk veranderen zaken soms elk uur, waardoor je continu scherp moet zijn. Dat maakt mijn functie juist zo uitdagend.”

Schoevers-herinneringen

“Tijdens mijn opleiding had ik een hechte vriendinnengroep van totaal zes meiden, inclusief mijzelf. We noemden onszelf ‘De eetclub’, omdat we allemaal van lekker eten hielden. Elke week namen we wat lekkers mee voor tijdens een tussenuurtje waarop we bij elkaar kwamen. Onze WhatsApp-groep stond ook vol met foto’s van wat er op een dag allemaal gegeten werd.

Helaas hebben we nu geen contact meer met elkaar doordat we niet bij elkaar in de buurt wonen en nu ook een heel ander leven leiden met een fulltimebaan. Maar ik kijk terug op een leuke tijd met deze meiden!”

Stapsgewijs naar een waardevol diploma

Wil jij net als Amy studeren voor een officieel erkend HBO-diploma, maar voelt de inschrijving voor een volledige opleiding als een te grote stap? Dan is ons modulaire onderwijs de perfecte manier om stapsgewijs te beginnen met je studie. Met ons modulaire en erkende onderwijs bouw je in jouw eigen tempo aan een waardevol diploma op MBO- of HBO-niveau.