Dat is er een van Schoevers: Amy

Amy Dikker (24) is personal assistant bij een single family office (een onderneming die een vermogende familie ondersteunt). Ze volgde tussen 2013 en 2015 de HBO Associate degree Officemanagement. Waarom koos ze voor Schoevers? En hoe helpt haar opleiding haar nu in haar werk?

Keuze voor Schoevers
“De persoonlijke aanpak van Schoevers was voor mij een groot pluspunt. Je bent geen nummer en docenten kennen je bij naam. Hierdoor zijn ook de lijnen tussen docenten en studenten veel korter, waardoor communiceren prettig werkt. Daarnaast staat Schoevers goed aangeschreven. Je ziet vaak in vacatures dat bedrijven een voorkeur hebben voor een secretaresse met een Schoeversopleiding.”
 
Ervaring met Schoevers Baanbemiddeling
“Na het behalen van mijn diploma en een aantal jaar werkervaring kwam ik terecht bij Schoevers Baanbemiddeling. Zij hielpen mij aan deze baan bij een bijzonder bedrijf, waar ik zelf anders nooit terecht was gekomen. Dankzij Schoevers zit ik nu op de juiste plek.”
 
Een paar stappen vooruit
“Ik merk dat ik bij Schoevers heel praktijkgericht ben opgeleid. Hierdoor weet ik precies wat er van mij verwacht wordt en kan ik proactief werken. Ik vind het leuk om andere mensen te ontzorgen in dagelijkse activiteiten. Vaak denk ik al een paar stappen vooruit, waardoor ik anderen nog beter kan ontzien in hun werkzaamheden. Daarnaast kan ik snel schakelen bij ad hoc taken. In mijn huidige baan veranderen zaken soms elk uur, waardoor je continu scherp moet zijn. Dat maakt mijn functie juist zo uitdagend.
 
Mijn plannen voor de toekomst? Ik hoop dat ik nog een aantal jaar in deze functie kan blijven werken met mijn collega. Zij werkt al 8 jaar bij deze single family office waardoor ik nog steeds veel van haar kan leren. We vullen elkaar goed aan en zijn een perfect team samen.”
 
Schoevers-herinneringen
“Tijdens mijn opleiding had ik een hechte vriendinnengroep van totaal zes meiden, inclusief mijzelf. We noemden onszelf ‘De eetclub’, omdat we allemaal van lekker eten hielden. We letten ook op ons gewicht, maar eten was voor ons belangrijk. Elke week namen we wat lekkers mee voor tijdens een tussenuurtje waarop we bij elkaar kwamen. Onze WhatsAppgroep stond ook vol met foto’s van wat er op een dag allemaal gegeten werd.
 
Hogeschool Schoevers zat in die tijd midden in het centrum van Rotterdam aan de Karel Doormanstraat, waardoor we ook regelmatig een broodje haalden. Of we organiseerden na een lange dag een etentje in de stad.
 
Helaas hebben we nu geen contact meer met elkaar doordat we niet bij elkaar in de buurt wonen en nu ook een heel ander leven leiden met een fulltime baan. Maar ik kijk terug op een leuke tijd met deze meiden!”