Managementassistent Yvonne is er een van Schoevers

Maak kennis met Yvonne van Wijk (41), een gedreven freelance managementassistent. In 2015 rondde Yvonne haar Schoevers-opleiding tot Managementassistent af. Nu biedt ze als freelancer secretariële ondersteuning aan organisaties op management- en directieniveau. Voor Yvonne draait haar baan om het opbouwen van vertrouwen en het creëren van partnerschappen die succes bevorderen: “Het allerleukste vind ik om iets vanaf nul op te bouwen.” 

‘Schoevers, natuurlijk!’ 

De beslissing om een Schoevers-opleiding te volgen betekende een keerpunt in Yvonnes loopbaan. “Al jarenlang was ik werkzaam bij Van Lanschot Healthcare, waar ik de kans kreeg om mezelf te ontwikkelen. Toen de mogelijkheid zich voordeed om een opleiding te volgen, koos ik aanvankelijk voor een bescheiden pad. Mijn directeur vond daar wat van. Hij stelde de vraag: 'Bij welke opleider kun je echt uitblinken in jouw vakgebied?' Mijn onmiddellijke antwoord was zonder twijfel 'Schoevers, natuurlijk!'. Voor die kans ben ik hem nog altijd dankbaar.” 

Het visitekaartje van de organisatie 

Voor Yvonne gaat haar vak verder dan de standaard functieomschrijving. Het draait volgens haar om toewijding, efficiëntie en het streven naar het verschil maken in alles wat je doet. “Soms fungeer ik als extern geheugen, de steunpilaar, het visitekaartje dat hun organisatie vertegenwoordigt, het luisterende oor, vertrouwenspersoon en als klankbord of sparringpartner als ze dat nodig hebben.” 

Heeft de Schoevers-opleiding haar geholpen een betere supportprofessional te worden? Volgens Yvonne heeft de opleiding vooral haar zelfvertrouwen een boost gegeven. "Ik geloof sterk dat zelfvertrouwen de sleutel is tot succes, en mijn tijd bij Schoevers heeft me op dat vlak echt geholpen.” 

‘Ik wil mijn kennis en expertise doorgeven’ 

Wanneer Yvonne over haar carrièredoelen nadenkt, zegt ze het volgende: “Het werken als freelancer geeft mij energie. Met telkens wisselende opdrachtgevers en een gemiddelde opdrachtduur van een tot twee jaar, ben ik voortdurend in beweging en blijf ik mij persoonlijk ontwikkelen. Wat ik graag wil, is mijn kennis en expertise doorgeven aan supportprofessionals die wellicht vastzitten in hun huidige positie. Ik wil hen begeleiden, inspireren en helpen excelleren in ons prachtige vak.” 

Wees niet alleen ondersteuner, maar ambassadeur 

Heeft Yvonne nog een tip voor andere supportprofessionals? "Maak het verschil met het werk dat je levert. Wees niet alleen een ondersteuner, maar ook de ambassadeur van het bedrijf waarvoor je werkt. Laat jouw houding en gedrag een voorbeeld zijn voor anderen. Je kunt een belangrijke rol spelen in het succes en de uitstraling van de organisatie. Het zijn de details van toewijding en professionaliteit waar het hem in zit en waarmee jij jezelf onmisbaar maakt in je rol als supportprofessional." 

Word er ook een van Schoevers 

Wil jij jezelf net als Yvonne ook verder blijven ontwikkelen als supportprofessional? Met een Schoevers-opleiding kom je verder. Bij Schoevers vind je veel verschillende opleidingen voor supportprofessionals, op MBO- en HBO-niveau. Bekijk ons volledige aanbod hier

En heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Bel ons op 035 – 7 506 140, mail naar info@schoevers.nl of stel je vraag online. We helpen je graag bij het kiezen van de opleiding die bij je past.