Dat is er een van Schoevers: René

René van Rijnsoever (48) is doorbraakspecialist op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en mentale & fysieke vitaliteit bij zijn eigen bedrijf Vitality2improve. Zijn carrière begon met de opleiding Management Assistent bij Schoevers.

René: “Na mijn middelbare school wilde ik niet heel lang meer naar school, maar ik wilde wel een opleiding volgen die goed staat aangeschreven. Toen kwam ik al snel bij Schoevers uit. Ondanks dat het een particuliere opleiding was, heb ik het zelf kunnen bekostigen met het geld wat ik al vroeg heb verdiend met verschillende (vakantie)baantjes.

Wat mij nog goed is bijgebleven, is dat wij met twee jongens waren op de hele Schoeversopleiding. Ergens voelde dat gek, maar ik heb een enorm leuke tijd gehad. Recent heb ik ook weer wat contact gekregen met een aantal van mijn medestudenten.

De theorie die je krijgt gedurende de opleiding kun je eigenlijk overal toepassen. Voordat ik met mijn vrouw ons eigen bedrijf ben begonnen, ben ik ook een tijd Sales Manager geweest. Daar kwam de opleiding zeker van pas.”

De meerwaarde van Schoevers

“De naam Schoevers gaf meerwaarde in mijn loopbaan. Als je aangaf een opleiding bij Schoevers te hebben gevolgd, dan was je zo goed als zeker van een baan.

Voor mijn gevoel zijn de kriebels voor het hebben van een eigen bedrijf ontstaan tijdens mijn opleiding. Als je jonger bent kies je vaak voor zekerheid. Het hebben van een vaste baan is hier een goed voorbeeld van, maar wat is nog zeker in deze tijd. Volg je gevoel en je hart.”

Eigen bedrijf

“Na altijd voor een werkgever te hebben gewerkt droomde ik ervan mijn eigen bedrijf te starten. Ik wil iets voor de mensen betekenen en dat doe ik nu door mijn rol als doorbraakspecialist op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en mentale & fysieke vitaliteit. Je moet dan denken aan mentale trainingen waar vooral boksen bij wordt gebruikt. Daarnaast ben ik (sport)masseur.

Momenteel moet ik het vooral hebben van de goede naam die wij hebben opgebouwd met ons bedrijf. We zijn pas sinds 2017 bezig maar we zijn al verder gekomen dan dat wij vooraf hadden bedacht. Dit zit vooral in de persoonlijke benadering in combinatie met mijn theoretische achtergrond.

Ik hoop nog heel veel mensen een mooi leven te kunnen geven door mijn trainingen en massages. Juist in deze tijd hebben mensen het zwaar en zullen meer voor zichzelf moeten gaan kiezen om er niet aan onderdoor te gaan.”