Maak kennis met Angela

Je hebt het vast wel eens zien staan op onze website of in een e-mail: als het je niet lukt om de perfecte opleiding te vinden, kun je contact opnemen met onze studieadviseurs. Een van de mensen die je dan aan de lijn kunt krijgen, is Angela Bouwman. Angela is teamleider op de afdeling Advies en Voorlichting. Iedere dag zet zij zich in om toekomstige studenten informatie te geven over de Schoeversopleidingen en ze te ondersteunen bij het kiezen van de opleiding die het beste aansluit bij hun carrièrewensen.

Persoonlijk contact

Studenten kunnen mij telefonisch, per e-mail en via de chat bereiken. Ze kunnen ook een afspraak met mij maken en langskomen op ons hoofdkantoor in Hilversum voor een persoonlijk gesprek. Ik ben natuurlijk ook aanwezig op de Open avonden. Daar verzorg ik een presentatie voor de toekomstige studenten en voer ik adviesgesprekken. Op deze manier help ik studenten met heel veel plezier bij het maken van de juiste keuze door ze alles over Schoevers en de betreffende opleiding(en) te vertellen. Samen gaan we dan op zoek naar de juiste opleiding. Ik neem echt de tijd voor mensen. Die persoonlijke aandacht maakt de gesprekken net wat prettiger.

Een persoonlijk advies

Het leukste aan Schoevers vind ik de diversiteit van onze studenten. Niet alleen lopen de leeftijden heel erg uiteen (van 20 tot 65!), ook hun achtergrond en de reden om een opleiding te gaan volgen verschillen steeds. De ene student is al jaren aan het werk als directiesecretaresse en heeft hier geen diploma voor, de andere werkt al 20 jaar in de kinderopvang en wil een switch maken. Dat maakt mijn werk ontzettend leuk. Ik ben oprecht geïnteresseerd in degene die ik spreek en ik stel dan ook veel vragen. Ik vind het leuk en ook erg leerzaam om erachter te komen waarom iemand staat waar ‘ie nu staat. Waarom heeft iemand de havo niet afgemaakt? Waarom heeft zij of hij destijds voor een bepaald beroep gekozen? Doordat het gesprek hierdoor persoonlijker wordt, kan ik een nog beter advies geven.

Meedenken

Ik probeer op alle mogelijke manieren met studenten mee te denken en te kijken naar een creatieve oplossing. Met een student die geen akkoord krijgt van de werkgever om een opleiding van een jaar te volgen, kijk ik dan bijvoorbeeld naar de mogelijkheid om klein te beginnen. Zo'n student kan dan eerst een losse module volgen en vervolgens een grotere of langere opleiding volgen met vrijstelling voor de module die al afgerond is. En studenten voor wie de studiekosten een obstakel is, wijs ik op de verschillende financieringsmogelijkheden die de drempel net iets kunnen verlagen, zoals betalen in termijnen of studiefinanciering voor volwassenen in de vorm van het Levenlanglerenkrediet.

Wij helpen je

Aankomende studenten die het lastig vinden om een keuze te maken wil ik op het hart drukken: neem gewoon eens contact op met een van de opleidingsadviseurs of kom gezellig naar een van onze Open avonden. Een adviesgesprek is kosteloos en vrijblijvend en het helpt je echt op weg!