Interview - studieadviseur Seka

In ‘Aan het woord…’ praten we met mensen die op een bijzondere manier verbonden zijn met Schoevers. Seka is een aantal jaar werkzaam als opleidingsadviseur bij Schoevers en vertelt over wat een opleidingsadviseur voor de toekomstige student kan betekenen, het kleinschalige onderwijs en haar relatie tot de studenten.

Na een aantal jaren in de vastgoed te hebben gewerkt, werd het voor Seka tijd voor een andere baan. Van een marketing- en sales functie is ze over gegaan naar een rol waarbij ze toekomstige studenten van voorlichting en adviezen voorziet. “Mij kom je binnen Schoevers tegen in het voortraject, voordat je je inschrijft voor een opleiding. Ik ben aanwezig tijdens de open avonden en voorzie toekomstige studenten en hun ouders van informatie over de opleidingen. Als je geïnteresseerd bent in een opleiding bij Schoevers schrijf je je na een open avond in voor een intakegesprek. Daarin praten we over je motivatie om bij Schoevers te studeren, welke opleiding je voorkeur heeft en wat je ambities zijn. De inhoud van de opleiding komt aan bod en ik geef advies over welke studie het beste bij je past, ook als je nog niet precies weet wat je wilt studeren. Daarnaast maak ik het gesprek wat persoonlijker om je nóg beter te leren kennen.”

De naam van de studie zegt niet genoeg

Als Seka opnieuw voor een opleiding mocht kiezen, had ze gezien haar carrièreswitch, toch liever voor een andere studie gekozen. Het voortraject van Schoevers kan daarom voor veel verheldering zorgen bij toekomstige studenten. “Jongeren kiezen vaak voor een studie vanwege de leuke titel maar verdiepen zich niet goed in wat ze er later mee kunnen worden. Ik heb dat zelf ook gehad, ik koos voor de leuke titel maar uiteindelijk ben ik toch iets heel anders gaan doen. Het is fijn dat ik dat nu mee kan geven tijdens de gesprekken.”

Onderscheidend karakter van Schoevers

Seka vertelt dat er bij Schoevers een echte familiesfeer hangt. “Iedereen kent elkaar. Ik ben vaak in Amsterdam en Utrecht aanwezig en dan loop ik door gangen en maak praatjes met leerlingen die ik tijdens een intakegesprek heb gesproken en dat gaat allemaal heel makkelijk. Je bent geen nummer en studenten lopen heel gemakkelijk binnen bij de studiecoaches.”

Goede voorbereiding is het halve werk

We vroegen als laatste aan Seka of zij nog tips heeft voor studiekiezers. “Kijk bij het zoeken naar een geschikte studie vooral ook naar het vakkenpakket. Dus niet zozeer naar de leuke titels die eraan hangen. Dat geeft goed weer wat je gaat leren. Als je zelf nog heel erg twijfelt over een bepaalde richting, ga dan vacatures bekijken. Om zo een goed beeld te krijgen van hoe je baan er na de studie uit komt te zien.”

Onze opleidingsadviseurs staan voor je klaar om je te adviseren en informeren voor een nieuwe studie bij Schoevers. Ben jij er nog niet helemaal uit welke studie bij je past of heb je vragen over een specifieke opleiding? Neem dan contact met ons op!