Menu

HBO Trainingsprogramma Creativiteit en Presentatie

HBO-gecertificeerd

HBO Trainingsprogramma Creativiteit en Presentatie

HBO-gecertificeerd

Vorm

Deeltijd

Opleidingsniveau

Training

Duur

4 dagen

Eerstvolgende startdatum

12-05-2021

Kostenoverzicht

Aanvragen

Vorm

Deeltijd

Opleidingsniveau

Training

Duur

4 dagen

Eerstvolgende startdatum

12-05-2021

Kostenoverzicht

Aanvragen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil jij met creativiteit de uitdagingen in je werk te lijf gaan? Met vindingrijke ideeën effectieve oplossingen bedenken? En deze oplossingen in presentaties op een originele manier de aandacht geven die ze verdienen? In dit HBO-trainingsprogramma ga je aan de slag met het vergroten van je creatieve basishouding. Je werkt vanuit allerlei verschillende invalshoeken naar onderwerpen en problemen. Zo ontdek je nieuwe creatieve oplossingen of een vernieuwende aanpak. Daarnaast maak je werk van het geven van presentaties. Je geeft je presentaties een heldere opbouw en je werkt aan een zelfverzekerde en natuurlijke uitstraling. Met dit HBO-trainingsprogramma vergroot je je creatieve inslag en geef je vol zelfvertrouwen presentaties.

Je resultaat

Je hebt een creatieve basishouding ontwikkeld en gebruikt creatieve oplossingen om je doelen te realiseren. Daarbij geef je op effectieve wijze presentaties en beheers je de technieken om je persoonlijke presentatie boeiend te maken.

Aanpak

Dit HBO-trainingsprogramma is opgebouwd op basis van stevige inhoud, waarbij je praktisch en gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling aan de slag gaat. Het programma start met een online intake. Hierin formuleer je je leerdoelen en persoonlijke ontwikkelingsvraag. De trainers en trainingsacteurs verwerken dit in het programma. Tijdens de bijeenkomsten komen zij hier regelmatig op terug en geven je hier feedback op. Deze feedback en de voortgang in je ontwikkeling leg je vast in je persoonlijk actieplan. Hiermee heb je goed zicht op je ontwikkeling en ontwikkelstappen. Je persoonlijk actieplan is direct de kern van de HBO-eindopdracht, waarmee je je ontwikkeling borgt. Dat garandeert dat je dit HBO-trainingsprogramma afrondt met zichtbaar resultaat.

In het HBO-trainingsprogramma werk je aan twee specifieke onderwerpen: creativiteit en presenteren. Je gaat praktisch aan de slag met oefeningen, opdrachten en presentaties. Zo leer je alles meteen toe te passen, zodat je het ook in je werk gaat gebruiken. In de training Creativiteit en Resultaat ga je met creativiteitstechnieken werken. Je oefent met het aanboren en benutten van creativiteit en leert om vanuit onverwachte invalshoeken te kijken. Daarnaast ga je ook aan de slag met de opbrengsten van je creatieve blik. Je zorgt er zo voor dat je vindingrijke en inventieve oplossing of aanpak geaccepteerd en gebruikt wordt. Als onderdeel van deze training speel je mee in de Sharktank, een van onze serious games.

In de training Zelfverzekerd Presenteren ga je heel praktisch aan de slag met het geven van presentaties. Je kijkt eerst naar het doel en de opbouw van je presentatie. Hierbij houd je ook de vorm van de presentatie in het oog. Van de trainer krijg je veel bruikbare tips om zo natuurlijk mogelijk te presenteren en om effectief om te gaan met stress of spreekangst. Je geeft verschillende oefenpresentaties, waarbij je het geleerde in praktijk brengt.

Door de praktijkgerichte aanpak met veel oefenen ontwikkel je een creatieve basishouding die je praktisch toepast op uitdagingen en problemen op je werk. Ook geef je zelfverzekerd boeiende presentaties met impact.

Serious game

Onderdeel van het programma is de serious game Sharktank. Deze game maakt je leerproces leuk, solide en effectief. Tijdens de game stap je in een fictieve uitdagende werkelijkheid, waarbij je leert door ervaren en doen.

Creatieve en innovatieve ideeën genereren die ook nog eens uitvoerbaar zijn? Dat kun je leren! Tijdens de Sharktank game werk je in teams samen om tot het beste idee van de dag te komen. Je leert om stapsgewijs de verschillende fases van het creatieve proces te doorlopen. Je zult merken dat daarbij jullie idee nog beter wordt, met als resultaat een succesvolle Sharktank.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Dit gecertificeerde HBO-trainingsprogramma is waardevol voor iedereen die zijn creativiteit wil vergroten. Je wilt vrijer denken en uitdagingen vanuit nieuwe invalshoeken benaderen. Je wilt je creativiteit ook gebruiken bij het geven van presentaties en je presentaties op een natuurlijke en zelfverzekerde manier geven.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Het programma is als volgt opgebouwd:

Persoonlijke intake

 • Vastleggen leerdoelen
 • Persoonlijke ontwikkelvraag

Creativiteit en Resultaat

(2 dagen)

 • Creativiteitstechnieken
  • Het 4-stappenmodel voor aanboren en benutten van creativiteit
  • Creatieve technieken
  • Kijken vanuit verrassende invalshoeken
  • Formuleren van inspirerende vraagstukken
  • Grote hoeveelheden originele ideeën produceren
  • Ideeën omvormen tot oplossingen en acties
  • Creatief en doelmatig beslissen
  • Hoe krijg je je nieuwe oplossing en aanpak geaccepteerd?
  • Sharktank
  • Genereren van innovatieve ideeën
  • Fases van creatieve proces
  • Het doel
  • De doelgroep
  • De voorbereiding
  • Gebruik van audiovisuele hulpmiddelen
  • Mogelijkheden van stemgebruik
  • Houding, beweging en gezichtsuitdrukking
  • Omgaan met stress en spreekangst
  • Rust en uitstraling
  • Interactie met de toehoorders
  • Het houden van de presentatie
  • Persoonlijke overtuigingskracht
 • Vertaling naar oplossingen
 • Serious game

Zelfverzekerd Presenteren

(2 dagen)

 • Doel en opbouw van de presentatie
 • Vorm van de presentatie
 • Natuurlijk presenteren

HBO-eindopdracht

 • Zelfreflectie
 • Persoonlijk actieplan om je verder te ontwikkelen

Diploma

Het trainingsprogramma sluit je af met een HBO-eindopdracht die je combineert met je persoonlijke actieplan. Je ontvangt daarmee het diploma ‘Creativiteit en Presentatie’ uit naam van Schoevers. Op het moment dat je verder wilt studeren in een HBO Bacheloropleiding van onze businesspartner NCOI en je toelaatbaar bent tot deze opleiding, kun je dit trainingsprogramma inbrengen als vrijstelling.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opzet van de training

Deze training bestaat uit 4 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Trainingskosten
€ 1.890,-
Trainingsmateriaal
€ 60,-
Eindopdracht
€ 195,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 100,-
Locatiekosten
€ 118,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 2.363,-
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen
Locatie- en arrangementskosten 
Schoevers regelt voor jou een arrangement dat bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). 

Reprorechten en hand-outs 
Voor opleidingen van onze businesspartners worden kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw 
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 3 of 4, HBO Associate degree of HBO Bachelor dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

HBO Trainingsprogramma Creativiteit en Presentatie

HBO-gecertificeerd

Vorm

Deeltijd

Opleidingsniveau

Training

Duur

4 dagen

Eerstvolgende startdatum

12-05-2021

Kostenoverzicht

Aanvragen

Alle deeltijdopleidingen in één overzicht

Wil jij op je gemak al onze opleidingen bekijken? Vraag dan hier onze studiegids aan. Je kunt kiezen voor een studiegids van onze deeltijdopleidingen.

Wij helpen je graag met een persoonlijk opleidingsadvies!

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 uur tot 18:00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via Whatsapp, van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur.

 ​     035 - 7 506 140
      06 - 10 454 608
      Stuur ons een bericht