Online Werken en Agendabeheer

Korte, praktijkgerichte cursus voor supportmedewerkers
Duur 3 Maanden
Vorm Deeltijd
Opleidingsniveau Training
Studievorm Zaterdag, Avond, Dag en E-learning

Online Werken en Agendabeheer

Korte, praktijkgerichte cursus voor supportmedewerkers
Duur 3 Maanden
Vorm Deeltijd
Opleidingsniveau Training
Studievorm Avond, Zaterdag, Dag en E-learning
PDF downloadenKostenoverzicht aanvragenInschrijven

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige situatie en doelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat je gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen terug.
Vraag een opleidingsadvies aan

Het nieuwe werken, digitaal documentmanagement en virtueel vergaderen zijn belangrijke onderwerpen in het dagelijkse werk van de moderne supportmedewerker. In de Schoevers-opleiding Online Werken en Agendabeheer wordt uitgebreid aandacht besteed aan deze onderwerpen. Je krijgt zicht op de ontwikkelingen in het vakgebied van de supportprofessional en gaat aan de slag met online tools voor samenwerking. Onze vakdocenten bereiden je uitstekend voor op de praktijk, zodat je direct met je nieuwe kennis en vaardigheden aan de slag kunt.

Doelgroep

Wil je als supportmedewerker leren omgaan met de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied? Dan is deze korte praktijkgerichte Schoevers-opleiding een absolute aanrader.

Vooropleiding

Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau. Er gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Een goede motivatie is het belangrijkste voor een goed resultaat.

Doel en opzet van de opleiding

In de opleiding wordt enerzijds aandacht besteed aan het beheren van agenda’s, het plannen van vergadercycli en het uitnodigen van personen hiervoor. Daarnaast ontwikkel je vaardigheden op het gebied van hen wieuwe Werken: de digitalisering waarbij jij, je collega’s en leidinggevenden niet gebonden zijn aan een kantooromgeving. Wat betekent deze ontwikkeling voor jouw rol? Met welke digitale tools moet je kunnen omgaan? Juist deze combinatie van kennis en toegepaste vaardigheden maakt deze Schoevers-opleiding zo waardevol voor supportmedewerkers.

In de opleiding wordt gebruikgemaakt van praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heb je toegang tot een prettige online leeromgeving waar je veel informatie vindt, zoals een leerwijzer, praktijkopdrachten en extra praktijkinformatie. Via de leeromgeving kun je ook communiceren met je medestudenten en je docent.

Voorbereiding

Als je de lessen voorbereidt, haal je meer rendement uit de bijeenkomsten. Houd als richtlijn aan dat je ongeveer evenveel tijd bezig bent met de voorbereiding als de duur van de lestijd.

Programma

In dit programma wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Het nieuwe werken
 • Ontwikkelingen in het vakgebied van de supportprofessional
 • Digitaal documentmanagement
 • Online tools voor samenwerking
 • Virtueel vergaderen
 • E-mailetiquette
 • Diverse agenda’s en mailboxen beheren
 • Vergadercycli plannen, personen uitnodigen

Officieel Schoevers-diploma

Je rondt de opleiding af met een digitaal examen. Na een succesvolle afronding van dit examen ontvang je het zeer gewaardeerde Schoevers-diploma ‘Online Werken en Agendabeheer’.

Opleidingsvarianten

De opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster

Kostenoverzicht

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.150,-
Studiemateriaal: € 75,-
Examenkosten: € 195,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten 
Schoevers regelt voor jou een arrangement dat bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). 

Reprorechten en hand-outs 
Voor opleidingen van onze businesspartners worden kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw 
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 3 of 4, HBO Associate degree of HBO Bachelor dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Onze website maakt gebruik van cookies.