Ontvangst en Telefoontechniek

Jij als het klantgerichte gezicht van de organisatie

Ontvangst en Telefoontechniek

Jij als het klantgerichte gezicht van de organisatie

Vorm

Deeltijd

Niveau

MBO-Opleiding

Erkenning

Kostenoverzicht

Aanvragen

Duur

3 maanden

Eerstvolgende startdatum

24-09-2019

Vorm

Deeltijd

Niveau

MBO-Opleiding

Erkenning

Kostenoverzicht

Aanvragen

Duur

3 maanden

Eerstvolgende startdatum

24-09-2019
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als receptioniste of telefoniste ben jij het visitekaartje van de organisatie. De manier waarop je klanten face-to-face of telefonisch te woord staat, bepaalt de eerste indruk van de klant. In de Schoevers-opleiding Ontvangst en Telefoontechniek leer je hoe jij in naam van de organisatie een uitstekende eerste indruk achterlaat. Je leert op klantgerichte wijze mensen ontvangen en te woord staan. In de opleiding is veel aandacht voor concrete praktijkoefeningen die je direct in je werk kunt toepassen. Ook als je op een snelle manier je cv wilt versterken om een leuke baan te vinden in dit werkveld, is dit Schoevers-diploma heel nuttig.

Doelgroep

Wil je graag leren hoe je op de Schoevers-wijze klanten ontvangt, te woord staat en het helemaal naar hun zin maakt? Ben jij graag dat sprankelende gezicht van de organisatie? Schrijf je dan in voor de Schoevers-opleiding Ontvangst en Telefoontechniek.

Vooropleiding

Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Doel en opzet van de opleiding

De opleiding kent een zeer praktijkgerichte aanpak. In het programma staat het ontvangen van gasten en het klantgericht telefoneren centraal. Die echte klantomgang leren we jou op een zeer aansprekende manier. De opleiding wordt verzorgd door docenten met ruime praktijkervaring. Door veel te oefenen met opdrachten krijg je de leerstof snel onder de knie. Als je al een bij de opleiding passende werkomgeving hebt, merk je dat direct. Je leert dingen die je meteen in je eigen werk kunt toepassen.

In de opleiding wordt gebruikgemaakt van praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heb je toegang tot een prettige online leeromgeving waar je veel informatie vindt, zoals een leerwijzer, praktijkopdrachten en extra praktijkinformatie. Via de leeromgeving kun je ook communiceren met je medestudenten en je docent.

Voorbereiding

Als je de lessen voorbereidt, haal je meer rendement uit de bijeenkomsten. Houd als richtlijn aan dat je ongeveer evenveel tijd bezig bent met de voorbereiding als de duur van de lestijd.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Je volgt dit programma in 6 avonden of in 3 dagen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Professionele houding

 • Klantgerichte benadering
 • Persoonlijke uitstraling
 • Houding, gedrag en stemgebruik

Telefoontechniek

 • Inkomend verkeer adequaat afhandelen
 • Telefoonetiquette
 • Spreektempo en articulatie
 • Telefoonnotities maken

Klantgerichtheid

 • Denken en werken vanuit de klant
 • Proactief meedenken met de klant
 • Trots zijn op je organisatie

Lastige gesprekken voeren

 • Luistervaardigheden
 • Samenvatten en doorvragen
 • Rust en kalmte

Gasten ontvangen

 • Bevestigen van de afspraak
 • Ontvangst regelen met (actuele) route en parkeeroverzicht
 • Ophalen en wegbrengen van gasten
 • Gasten niet laten wachten
 • Actief aandacht geven aan wachtende gasten

Officieel Schoevers-diploma

De opleiding wordt afgerond met een mondeling examen. Na succesvolle afronding ontvang je het zeer gewaardeerde Schoevers-diploma ‘Ontvangst en Telefoontechniek’.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

De opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 100,-
Lesgeld
€ 1.259,-
Studiemateriaal
€ 75,-
Examenkosten
€ 260,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 75,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.784,-
Locatie- en arrangementskosten 
Schoevers regelt voor jou een arrangement dat bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). 

Reprorechten en hand-outs 
Voor opleidingen van onze businesspartners worden kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw 
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 3 of 4, HBO Associate degree of HBO Bachelor dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ontvangst en Telefoontechniek

Jij als het klantgerichte gezicht van de organisatie

Vorm

Deeltijd

Niveau

MBO-Opleiding

Erkenning

Kostenoverzicht

Aanvragen

Duur

3 maanden

Eerstvolgende startdatum

24-09-2019

Brochure deeltijdopleidingen

Op je gemak alle deeltijdopleidingen bekijken? Vraag dan onze brochure aan.

Heb je vragen of wil je graag persoonlijk opleidingsadvies?

Neem dan contact met ons op

 ​     035 - 7 506 140
      06 - 10 454 608
     Stuur bericht