Presentatietechnieken

Zelfverzekerd en ontspannen presenteren

Brochure aanvragenInschrijven

Wil jij graag je presentatievaardigheden verbeteren, zodat je beter voor de dag komt bij presentaties op het werk? Dan is deze training jouw kans! Goed presenteren is namelijk geen geheimzinnige gave die voorbehouden is aan een kleine groep mensen. Met de juiste aanpak en een goede voorbereiding kan iedereen een vlotte presentatie geven. Wil je weten hoe je een uitstekende presentatie kunt neerzetten? Volg dan deze leuke en interessante training!

Resultaat van de training

Je kunt op een effectieve manier een presentatie geven. Je leert je presentatie afstemmen op je doelgroep en leert trucjes om met de angst voor het spreken voor een groep om te gaan. Daarnaast beheers je ook technieken waardoor je presentatie boeiender wordt, zoals interactie met het publiek.

Doelgroep

Iedereen die in het kader van zijn werkzaamheden presentaties moet verzorgen.

Aanpak

Tijdens de training wordt er een veilige en laagdrempelige leeromgeving gecreëerd, waarin het doen centraal staat. Er wordt nader ingegaan op de verschillende aspecten die een rol spelen bij het verzorgen van een presentatie: het doel, de doelgroep, de voorbereiding en de presentatie zelf. Uiteraard ga je zelf actief presenteren.
Ervaren en deskundige trainers geven uitgebreide feedback op jouw presentaties en je kunt je eigen presentaties terugkijken. Daarnaast biedt de praktijkgerichte opzet jou de mogelijkheid om veel te oefenen. Hierdoor doe je veel ervaring op met presenteren. Presenteren wordt als een leuke en uitdagende activiteit benaderd, waarbij je eigen persoonlijkheid centraal staat.

Voordat je aan de training begint, vul je een uitgebreid intakeformulier in. Hiermee wordt een maximaal leereffect gerealiseerd tijdens de training.

De training wordt in kleine groepen verzorgd met maximaal 10 deelnemers, waardoor je veel persoonlijke aandacht van jouw trainer krijgt.

Studieprogramma

In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Doel en opbouw van de presentatie

 • Het doel
 • De doelgroep
 • De voorbereiding

Vorm van de presentatie

 • Gebruik van audiovisuele hulpmiddelen
 • Mogelijkheden van stemgebruik
 • Houding, beweging en gezichtsuitdrukking
 • Omgaan met stress en spreekangst

Natuurlijk presenteren

 • Rust en uitstraling
 • Interactie met de toehoorders
 • Het houden van de presentatie
 • Persoonlijke overtuigingskracht

Opzet van de training

Deze training bestaat uit 2 trainingsdagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.
Deze training wordt aangeboden in de regio's Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster

Kostenoverzicht

Trainingskosten: € 1.190,-
Trainingsmateriaal: € 30,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 
Schoevers regelt voor jou een arrangement dat bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). 

Reprorechten en hand-outs 
Voor opleidingen van onze businesspartners worden kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw 
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 3 of 4, HBO Associate degree of HBO Bachelor dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Onze website maakt gebruik van cookies.