HBO Bachelor Communicatie en Organisatie specialisatie Executive officemanagement

specialisatie Executive officemanagement
PDF downloadenKostenoverzicht aanvragenInschrijven

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige situatie en doelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat je gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen terug.
Vraag een opleidingsadvies aan

In de NVAO-geaccrediteerde Bacheloropleiding Communicatie en Organisatie krijg je een brede ontwikkeling op het gebied van personeelsmanagement, facilitymanagement, organisatiekunde en communicatie. Deze opleiding is specifiek ingericht als deeltijdopleiding en leidt je op tot volledig Bachelor. Schoevers biedt je hiermee een mooi programma waarmee je je kwaliteiten kunt versterken en mee kunt in de zware eisen die aan het beroep van supportprofessional gesteld worden. Met een diploma van Schoevers ben je verzekerd van een succesvolle carrière.

Studiefinanciering voor volwassenen

Voor deze HBO-opleiding is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering in het kader van levenlanglerenkrediet.

Studeren zonder passende baan

Onze opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Die praktijk is belangrijk, omdat je daar veel leert. Dit kun je veelal combineren vanuit je baan. Als je geen (passende) baan hebt, kun je toch deelnemen aan deze opleiding. In die situatie pas je de praktijkopdrachten toe op actuele en algemene praktijksituaties. Ook loop je een halfjaar stage. Dat vindt dan plaats vanaf fase 3. Je kunt dit ook combineren met je afstuderen. Als je eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heb je dan al wel een baan die past bij het werkveld van deze opleiding? Dan is een stage niet meer nodig. Je kunt je opleidingskosten volledig aftrekken van je belastbaar inkomen bij je belastingaangifte.

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor ambitieuze supportprofessionals die zich willen ontwikkelen tot topdirectiesecretaresse, managementassistent of executive officemanager. Je wilt de spin in het web zijn op het hoogste niveau. Je wilt opgeleid worden tot volledig erkend HBO Bachelor.

Toelatingsvoorwaarden

Je kunt deelnemen aan deze HBO Bacheloropleiding met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO-niveau 4. Heb je dit niet en ben je minimaal 21 jaar? Dan kun je instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling van Schoevers.

Doel en opzet van de opleiding

Bacheloropleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. Je kunt korter of langer over je opleidingstraject doen. Dit is afhankelijk van je werkervaring, je werkplek en de hoeveelheid tijd die je besteedt aan de opleiding. De kosten zijn gebaseerd op 3 jaar. Heb je langer nodig, dan betaal je geen extra kosten.

De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten, die zelf actief zijn in de praktijk. Dus niet docenten die al jarenlang het contact met de praktijk zijn verloren. Je zult merken dat dit zeer inspirerend is, juist als je nog aan het begin van je carrière staat. Concrete praktijksituaties worden regelmatig met elkaar besproken. Ook ga je in de inspirerende bijeenkomsten in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases. Zo wordt voortdurend de theorie gekoppeld aan de dagelijkse praktijk.

De opleiding bestaat uit 3 fases met 1 avondbijeenkomst per week of 1 dagbijeenkomst per 2 weken. In de afsluitende fase volg je nog 2 modules op de avond of de dag en ga je afstuderen. Het programma is overzichtelijk opgebouwd in de vorm van modules. Door deze modulaire opbouw kun je de opleiding flexibel indelen. Je zult merken dat het behalen van een HBO Bachelorgraad daardoor prima te combineren is met een passende baan.

Online leeromgeving

Tijdens de opleiding heb je toegang tot onze unieke online leeromgeving. Deze biedt je alles wat je nodig hebt om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren. Je vindt in deze online omgeving:

 • Alle praktische informatie over je opleiding
 • Mogelijkheden om te communiceren met je docenten en medestudenten
 • Praktijkcases, opdrachten en oefenvragen om je kennis en vaardigheden op toe te passen. Zo toets je gelijk je voortgang

Programma (240 EC)

Fase 1

 • Zakelijk Nederlands [DE] 8 EC
 • Bedrijfscommunicatie [MO] 8 EC
 • Business English [DE] 8 EC
 • Organisatie en management [DE] 8 EC
 • Organisatiegedrag [MO] 8 EC
 • Vaardigheden managementsupport [ME] 8 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC
 • Eindopdracht [EO] 6 EC

Fase 2

 • Management en leidinggeven [MO] 8 EC
 • Projectmanagement [MO] 8 EC
 • Bedrijfskundig supportmanagement [MO] 8 EC
 • Effectief communiceren en beïnvloeden [ME] 8 EC
 • Business English II [DE]/[ME] 8 EC
 • Eventmanagement [MO] 8 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC
 • Eindopdracht [EO] 6 EC

Fase 3 specialisatie Executive officemanagement

 • Strategisch management [MO] 12 EC
 • Organisatie en verandering [MO] 12 EC
 • Advanced English [MO] 12 EC
 • Managementgame [PF] 12 EC
 • Stageprogramma [PF] 12 EC

Fase 4 vervolg specialisatie

 • Persoonlijk leiderschap [MO] 12 EC
 • Kwaliteit en governance [DE] 12 EC
 • Stageprogramma [PF] 12 EC
 • Afstuderen 24 EC

Examens

De afronding bestaat uit een combinatie van digitale examens [DE], moduleopdrachten [MO], mondelinge examens [ME] en een praktijkportfolio [PF]. In het programma zie je hoe je ieder onderdeel afrondt.

Getuigschrift

Deze opleiding wordt aangeboden door Hogeschool Schoevers. Hogeschool Schoevers is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Het programma is officieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert je dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. Je behaalt met deze opleiding het officiële HBO Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Communicatie en Organisatie’ met de specialisatie Executive officemanagement als extra aantekening. Daarnaast mag je de Bachelorgraad BA (Bachelor of Arts) voeren.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster

Kosten

Dossiervorming: € 200,-
Cursusgeld: € 8.990,-
Examenkosten: € 3.900,-
Competentieontwikkelprogramma
(stage) en projectbegeleiding: € 1.980,-
Afstuderen: € 1.185,-
Diplomering: € 450,-
Studiemateriaal: € 1.590,-

Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze opleiding ook in 3, 12 of 36 termijnen betalen. Deze laatste optie is enkel van toepassing voor particulieren. Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten 
Schoevers regelt voor jou een arrangement dat bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). 

Reprorechten en hand-outs 
Voor opleidingen van onze businesspartners worden kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw 
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 3 of 4, HBO Associate degree of HBO Bachelor dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Onze website maakt gebruik van cookies.