Baangarantie bij je Schoevers-opleiding

Als jij er een van Schoevers bent, staan werkgevers voor je in de rij. Daar zijn wij zo zeker van, dat we je bij veel van onze opleidingen baangarantie bieden. We zoeken na jouw opleiding niet zomaar een baan voor je, maar dé baan waar jouw talent het best tot zijn recht komt. Zo openen onze carrièrecoaches van Schoevers Professionals deuren die voor anderen gesloten blijven. We nemen de tijd om je te leren kennen en om te ontdekken waar jij écht energie van krijgt.

Over Schoevers

De opleidingen waarvoor de baangarantie geldig is zijn voorzien van een kenmerkende baangarantiestempel. Deze vind je bovenaan elke opleidingspagina. Bekijk onderaan deze pagina welke voorwaarden verder aan onze baangarantie verbonden zijn. Voldoe je toch niet aan deze voorwaarden? Ook dan staan onze carrièrecoaches van Schoevers Professionals voor je klaar om je te helpen in jouw zoektocht naar een baan.

Voor wie is de baangarantie?

De baangarantie is voor iedereen die bij Schoevers succesvol een opleiding afrondt en aan de voorwaarden voldoet. De baangarantie helpt jou binnen zes maanden na je studie aan een mooie baan die bij jouw karakter, skills en ervaring past. Zo ben je er direct van verzekerd dat je na je opleiding ook echt aan het werk kunt in de functie waar je voor gestudeerd hebt.

De baangarantie is geldig tot zes maanden na het afronden van je opleiding. Valt jouw Schoevers-opleiding niet onder de baangarantie? Dan kun je alsnog gebruikmaken van de hulp van Schoevers Professionals in de zoektocht naar een baan.

Wil jij van de baangarantie gebruikmaken? Zo werkt het:

Ben jij van plan om een van onze opleidingen met baangarantie te volgen en wil je hier graag gebruik van maken? Lees onderstaande informatie goed door, dan weet je precies wat je van ons kunt verwachten:

1. Meld je aan tijdens het intakegesprek

Geef bij je inschrijving voor de opleiding aan dat je in aanmerking wilt komen voor baangarantie. Let op! Je op een later moment aanmelden is niet mogelijk! Je kunt dan wel nog steeds kosteloos gebruikmaken van de baanbemiddeling van Schoevers Professionals.

2. Wij gaan op zoek naar jouw droombaan

Na het behalen van je diploma spannen wij ons zes maanden lang maximaal in om voor jou een geschikte functie te vinden, rechtstreeks bij een werkgever of via de detachering van Schoevers Professionals.

3. We zoeken een werkplek bij jou in de buurt

De standplaats van de werkgever is binnen een straal van 50 kilometer van jouw woonadres, of is vanaf jouw woonadres binnen één uur te bereiken met het openbaar vervoer.

4. Je krijgt een functie aangeboden

De aangeboden functie is voor onbepaalde of bepaalde tijd. Wanneer de functie voor bepaalde tijd is, is dit minimaal vier maanden.

5. Wij verwachten van jou je volledige inzet

Wanneer je je niet volledig inzet om in aanmerking te komen voor een geschikte functie, bijvoorbeeld door niet op tijd of niet representatief te verschijnen op een sollicitatiegesprek, of wanneer je afziet van een aangeboden functie, vervalt het recht op de baangarantie.

6. Je hebt recht op maximaal drie kansen

Het recht op baangarantie vervalt als blijkt dat na drie sollicitatieprocedures bij drie verschillende organisaties, dit niet heeft geleid tot een aanstelling.

7. Lukt het ons niet? Dan krijg je compensatie

Mocht het ons ondanks onze maximale inspanning niet lukken om binnen de baangarantieperiode van zes maanden een geschikte baan te vinden, dan heb je als compensatie recht op een voucher ter waarde van € 2.500,- te besteden aan een (deel)opleiding, training of training bij Schoevers naar keuze. De voucher is geldig tot zes maanden na het einde van de baangarantieperiode en is niet inwisselbaar voor geld.

Studenten over de baangarantie van Schoevers Professionals

Benieuwd wat andere Schoevers-studenten aan de baangarantie van Schoevers Professionals hebben gehad? Lees hier hun ervaringen:


Willemijn Keukens - HBO Officemanagement

“Dankzij Schoevers Professionals werk ik nu als officemanager bij een gezellige jonge club en heb ik veel verantwoordelijkheden. Ook tijdens het werken hier heb ik nog regelmatig contact met de consultants van Schoevers Professionals en evalueren we hoe het gaat en wat er beter kan. Ik had nooit verwacht dat mijn opleiding mij kon helpen met het vinden van mijn droombaan!”


Marthe Schellingerhout - MBO Directie​secretaresse en HBO Officemanagement

“Toen ik mijn opleidingen MBO Directiesecretaresse en HBO Officemanagement bij Schoevers had afgerond, kon ik dankzij Schoevers Professionals gelijk aan de slag als office assistent. De consultants hielpen mij met het in kaart brengen van mijn sterke en minder sterke punten en vroegen vooral door naar wat ik écht leuk vind om te doen. Dit heeft mij een baan opgeleverd waar ik ontzettend veel heb kunnen leren en waarin ik vakinhoudelijk heel erg ben gegroeid.”

Voorwaarden baangarantie

  • Je volgt een opleiding met baangarantie of hebt deze succesvol afgerond binnen de nominale studieduur met een Schoevers-diploma of -getuigschrift. Vanaf welk moment je van de baangarantie gebruik kunt maken verschilt per opleiding. Vraag hiernaar tijdens je intakegesprek.
  • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar voor werk.
  • Je bent binnen twee maanden na afronding van de opleiding beschikbaar.
  • Je kunt minimaal twee positieve referenties aanleveren van vorige werkgevers.
  • Je hebt de afgelopen vijf jaar minimaal drie jaar (minimaal 32 uur per week) gewerkt.
  • Je hebt voor de modules Nederlands en Engels minimaal een 7 op de eindcijferlijst behaald.