HBO OP MAAT voor supportprofessionals

Wil jij naast je werk een HBO-opleiding volgen, maar twijfel je of een volledige HBO Bachelor of Associate degree echt nodig is? Bij Schoevers kun je nu ook kiezen voor HBO OP MAAT. Hierbij stemmen we je leerroute volledig af op jouw werk- en leerervaring. Wat je al kent, kunt en doet, hoef je met HBO OP MAAT niet opnieuw te leren. Je studeert met minder studiebelasting en bent mogelijk zelfs sneller klaar met je opleiding. 

Voordelen HBO OP MAAT 

HBO OP MAAT kan toegepast worden op alle Associate degrees en HBO Bacheloropleidingen van Schoevers. Met de flexibele leerroute kun je per module bepalen of je door middel van werkervaring of leerprestaties uit het verleden wilt aantonen dat je de stof al beheerst. Die modules hoef je dan niet meer te volgen. De voordelen op een rij: 

  • Je bent mogelijk sneller klaar met je HBO Bachelor of Associate degree
  • Je verlaagt je studiebelasting, waardoor de opleiding minder tijd van je eist. 
  • Je ontwikkelt je als supportprofessional op het hoogste niveau met een officiële Bachelortitel of Ad-getuigschrift, mits je de opleiding succesvol afrondt. 

Hoe werkt HBO OP MAAT? 

Met behaalde erkenningen en met wat je al weet en beheerst, kun je met HBO OP MAAT in een flexibele leerroute je getuigschrift behalen. Deze route is persoonlijk en verschilt dus per student. 

Tijdens de toelatingsprocedure beantwoord je een aantal gerichte vragen om te bepalen of je in aanmerking komt voor HBO OP MAAT. Hiervoor heb je een passende werkplek nodig en moet je relevante werkervaring hebben in het vakgebied van je opleiding.  

Wanneer uit de toelatingsprocedure komt dat je in aanmerking komt voor HBO OP MAAT, krijg je toegang tot een online leeromgeving die gericht is op HBO OP MAAT voor jouw opleiding. Een vakinhoudelijke studiecoach bespreekt met jou welke mogelijkheden er zijn. Die zijn afhankelijk van wat je al kunt, kent en doet in de praktijk en jouw eigen wensen. Op basis van jouw voorkennis en werkervaring kun je modules van tevoren laten valideren. Deze modules hoef je dan niet meer te volgen. Samen met jou stellen we een leerroute op maat op. 

Persoonlijk advies 

Heb je nog vragen over hoe jij HBO OP MAAT kunt inzetten voor jouw opleiding en welke voordelen het jou kan opleveren? Onze opleidingsadviseurs sparren graag met jou over de mogelijkheden. Je kunt hen bereiken via 035 – 7 506 140 of plan een persoonlijk gesprek in (online of op locatie in Hilversum).