What’s Next?

De nieuwe technologie is steeds nadrukkelijker aanwezig in ons dagelijkse werk. De impact ervan is groot: het bepaalt de manier waarop we communiceren, hoe en waar we ons werk doen, maar vooral ook wélk werk we doen. Managementondersteuners nemen steeds vaker deel aan of leiden projecten, organiseren evenementen en houden zich bezig met marketing, communicatie en het managen van verandering. Om jouw nieuwe rol maximaal te kunnen vervullen, biedt Schoevers een reeks korte en lange Secretary Next-opleidingen aan, waarin specifiek deze nieuwe ontwikkelingen en veranderingen centraal staan, speciaal voor ervaren secretaresses en officemanagers.


Secretary Next: secretaresse-opleiding op HBO-niveau

De veranderende rol van de managementondersteuner brengt naast nieuwe werkzaamheden ook extra verantwoordelijkheden met zich mee. Het is dan ook logisch dat voor de functie van (directie)secretaresse of officemanager steeds vaker een kandidaat op HBO-niveau wordt gezocht. De opleiding Secretary Next bestaat uit 6 modules op HBO-niveau, die je naar keuze in 1 jaar of in 2 jaar kunt doorlopen. Centraal staat de module Next Supportmanagement, waarin je kennismaakt met de nieuwe technologische ontwikkelingen die voor supportprofessionals relevant zijn. Je gaat onder meer aan de slag met de nieuwste applicaties en tools, social media, mobiel werken en ondersteunen op afstand en natuurlijk het nieuwe werken. Naast deze technologische update ga je aan de slag met projectmanagement, online marketing en communicatie en finance. Daarmee ben jij optimaal voorbereid op je nieuwe rol. En om ervoor te zorgen dat je die rol vol zelfvertrouwen kunt uitvoeren, volg je de modules Persoonlijk en effectief leiderschap en Effectief communiceren en Beïnvloeden. Met zo'n achtergrond kun je een nog grotere bijdrage leveren aan het succes van je organisatie en je manager nog meer werk uit handen nemen. 


Word specialist in je vakgebied

Zijn niet alle modules van de opleiding Secretary Next voor jou interessant, dan kun je ook kiezen voor een van onze drie Secretary Next-specialisaties. In deze opleidingen volg je de module Next supportmanagement, aangevuld met twee andere modules.
Wordt er van jou verwacht dat je proactief op situaties inspeelt, deadlines bewaakt, veranderingen doorvoert en mensen in beweging weet te krijgen? Kies dan voor de specialisatie Persoonlijke Invloed en Effectiviteit, met de extra modules Persoonlijk en effectief leiderschap en Effectief communiceren en beïnvloeden.
Wil jij als managementondersteuner op strategisch niveau extra meerwaarde bieden voor het management? Wil je kunnen meedenken en ondersteuning bieden op het gebied van organisatiestrategie, management, besluitvorming en processen? En is het essentieel dat je begrijpt welke financiële zaken aan bod komen in meetings en jaarverslagen? Dan is de specialisatie Business Essentials jouw volgende stap. Daarin ga je naast met Supportmanagement aan de slag met een module Management en organisatie en een over Finance.
Als jij zelf een team aanstuurt – bijvoorbeeld in projecten, als officemanager of teamleider – of gaat aansturen, dan vormt de specialisatie Effectief Leidinggeven een waardevolle aanvulling op jouw kwaliteiten als managementondersteuner. In de modules Persoonlijk en effectief leiderschap en Praktisch leidinggeven ontdek je welke vorm van leidinggeven het beste bij jou past en hoe je die het beste kunt inzetten om maximale resultaten te behalen met jouw team.


Korte specialisatieprogramma’s

Wil je wel je kennis en vaardigheden actualiseren, maar niet een jaar uittrekken voor een opleiding? Dan is de opleiding Next Supportmanagement een goed alternatief. Je kunt het programma in 3 maanden doorlopen, of een specialisatiemodule toevoegen en de opleiding in 6 maanden afronden. Krijg je de smaak te pakken? Dan kun je de specialisaties stuk voor stuk doorlopen. De module Next Supportmanagement hoef je namelijk maar één keer te doorlopen en krijg je in een volgende specialisatie vrijgesteld. Zo werk je op een prettige en efficiënte manier aan je competenties als secretaresse, in het tempo dat jou het beste uitkomt. Je kunt kiezen uit de specialisaties op de gebieden Organisatiemanagement, Eventmanagement, Projectmanagement, Effectief communiceren en beïnvloeden en Online marketing.