Hoe vind ik een stageplek?

Bij Schoevers vinden we stages erg belangrijk. Want waar krijg je de lesstof beter onder de knie dan in het werkveld? We begrijpen wel dat het moeilijk kan zijn om een stagebedrijf te vinden dat bij je past. Daarom helpen we jou met de volgende tips alvast op weg.

1. Zorg ervoor dat je cv mooi en up-to-date is

Een mooie en professionele foto mag niet ontbreken. Werkgevers onthouden een cv beter als er een gezicht op staat. Zet je meest recente werkervaring en opleidingen bovenaan en laat minder relevante bijbaantjes buiten beschouwing of zet ze ergens apart. Een krantenwijk bijvoorbeeld voegt vaak niet zoveel toe. Ook kan het handig zijn om een link naar jouw LinkedIn-pagina toe te voegen. Maak je cv niet langer dan 2 A4’tjes, zodat het overzichtelijk blijft.

2. Bedenk in welke richting je jezelf wilt ontwikkelen

Begin op tijd met oriënteren en breng voor jezelf goed in beeld hoe jouw ideale stageplek eruitziet. Wat zijn jouw interesses en welke werkzaamheden sluiten hierop aan? En sluiten de werkzaamheden ook aan op de eisen vanuit je opleiding? Bekijk ook of het leerbedrijf de juiste deskundige begeleiding kan bieden. Dit is belangrijk, omdat je stageopdrachten goed uitvoerbaar moeten zijn binnen de organisatie. Zo kun je wat je leert direct toepassen in de praktijk.

3. Zoek op meerdere manieren

Het internet is een handig medium voor het vinden van de juiste stageplaats. Veel bedrijven maken gebruik van sociale media om aandacht te vragen voor openstaande vacatures. Ook kun je scrollen door een lijst aan beschikbare stageplekken op de websites van bijvoorbeeld het SBB of Stagemarkt. Werkt jouw buurman in hetzelfde beroepenveld? Zet dan vooral je eigen sociale kring in om erachter te komen of er in jouw omgeving vraag is naar stagiairs.

4. Open solliciteren

Heb je een leuk leerbedrijf gevonden dat voldoet aan jouw wensen, maar hebben zij geen openstaande vacatures? Stuur dan alsnog een sterke motivatiebrief om de interesse van het bedrijf te wekken. Onthoud ook altijd dat de beller sneller is. Kun je het telefoonnummer van de organisatie achterhalen? Toon dan direct initiatief door te bellen. Dit is een van de belangrijkste competenties als stagiair, zeker voor een functie als managementondersteuner.

5. Schoevers helpt je verder

Om je zoektocht naar een stage wat makkelijker te maken, helpen we je bij Schoevers vanaf de start van je opleiding al op weg. Bij Schoevers heb je een eigen carrièrecoach. Hij of zij bereidt je voor op de arbeidsmarkt met praktijkgerichte workshops. Je coach is op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen het werkveld en bekijkt samen met jou jouw mogelijkheden. Ook stellen jullie samen een persoonlijk e-portfolio op om jezelf bij toekomstige werkgevers onderscheidend te kunnen presenteren.

Lukt het ondanks alle inspanningen nog niet om een stageplek te vinden? Dan kun je altijd aankloppen bij Schoevers Professionals. Schoevers heeft een krachtig netwerk binnen de top-500 bedrijven van Nederland. Deze organisaties stellen exclusieve stageplaatsen beschikbaar aan studenten van Schoevers. De consultants van Schoevers Professionals weten precies welke vacatures er openstaan en kunnen jou heel gericht verder helpen in jouw zoektocht naar de perfecte stage. Kijk hier voor meer informatie over Schoevers Professionals.