Hoe is het om stage te lopen als Schoevers-student?

In je Schoevers-voltijdopleiding ga je ook stage lopen. Benieuwd hoe dat is? Lees dan het verhaal van Sanne Dijkstra. Zij volgde een HBO-opleiding bij Schoevers en liep stage als officemanager bij marketingbureau Caldera Group. Sanne, inmiddels werkzaam als management assistente bij fonQ, blikt terug op een fijne stage- en werkperiode bij Caldera Group.

‘Een onwijs leuk avontuur’

Deze periode is zo goed bevallen, dat Sanne hier inmiddels nog steeds werkt: Zelf ben ik, vanuit mijn HBO-opleiding Officemanagement bij Schoevers, begonnen als stagiaire officemanagement bij Caldera en daarna ben ik blijven plakken. Ik heb me mogen ontwikkelen van stagiaire officemanagement naar Office & Traffic Manager en dat is een onwijs leuk avontuur geweest.”

Goede begeleiding

Gelukkig stond Sanne er tijdens haar stage niet alleen voor: ze kreeg veel begeleiding vanuit het bedrijf. “Je hebt namelijk een heel fijne manager die jou coacht en het beste uit jou wil halen. Daarnaast werk je met fijne collega's die je ondersteunen en altijd willen helpen. Maar het is ook absoluut aan jezelf hoe jij je gaat ontwikkelen.”

Wat doe je als stagiaire?

Wat je tijdens je stage doet, is op iedere stage natuurlijk weer anders. Hoe zagen Sannes dagen eruit? Voor officemanagers is dit soms lastig uit te leggen,” vertelt Sanne. “Over het algemeen houd je je bezig met het ontzorgen van je collega's. Je zorgt dat alles aan de achterkant zo geregeld is, dat zij zo goed als mogelijk hun werk kunnen uitvoeren. Concreet: je zorgt dat de facturen elke maand eruit gaan, dat we leuke nieuwe collega’s mogen verwelkomen, dat de directie up-to-date is over lopende, operationele zaken en natuurlijk dat we elk half jaar een fantastisch teamuitje hebben!”

Centrale rol van de secretaresse

Dat het lastig uit te leggen is wat je precies doet, heeft te maken met de centrale rol van secretaresses. “Je kunt soms aan het eind van een hele drukke dag naar je to-do list kijken en denken ‘ik heb hier niets van afgestreept!’, maar vergeet nooit dat je als officemanager het middelpunt van de organisatie bent. Je krijgt vragen van de directie, je collega's, leveranciers, partnerbedrijven en klanten. Je pakt verzoekjes op die spoed hebben en soms gaat de telefoon de hele dag door.”

Belangrijke eigenschappen

Welke eigenschappen heb je nodig in een stage als die van Sanne? “Je houdt van afwisseling, van alles weten en overal van op de hoogte zijn. Je houdt van contact met mensen en van regelen. Je bent proactief, nauwkeurig en zelfstandig. Je bent een kei in Nederlands en hebt ook nog eens een flinke dosis humor,” aldus Sanne.
Bezit jij deze eigenschappen? Dan past het vak van managementondersteuner zeker bij jou. Volg dan een opleiding bij Schoevers, en wie weet loop jij binnenkort ook zo’n leuke stage als Sanne! Kom met ons kennismaken op de Open Avond of vraag een persoonlijk kennismakingsgesprek aan. Meteen meer weten? Bel 035 – 7 506 140 of stel je vraag online, dan vertellen we je meer.