Menu

Het nieuwe schooljaar gaat bijna van start, maar hoe is zo’n eerste jaar?

Nog even en het nieuwe schooljaar gaat van start, maar hoe is zo’n eerste jaar en met name hoe zijn de eerste weken…? Student Teun Groot heeft zijn eerste jaar nu achter de rug en wij blikken met hem terug op het afgelopen studiejaar.

Afwisseling tussen theorie en praktijk

Vorig jaar april was Teun klaar voor een nieuwe opleiding. Schoevers klonk hem bekend in de oren want zijn moeder heeft in het verleden een studie bij Schoevers gevolgd. Een bezoek aan de open dag wekte zijn interesse en het aanmeldformulier voor de studie Marketing & Communicatie werd opgestuurd. “Wat mij het meeste aansprak was de begeleiding, de communicatie en afwisseling tussen theorie en de praktijk. En na een jaar kan ik nu zeggen dat vooral de afwisseling tussen praktijk en theorie mij heel goed bevalt. De theorie die we op school meekrijgen moeten we op stage toepassen en daar leer je heel veel van.”

Eerste weken Schoevers 

De eerste weken van zijn eerste jaar stonden vooral in het teken van kennismaken en introductie. “We hadden eerst een introductiedag waarbij we op een leuke manier kennis met elkaar maakten. Zoals verschillende samenwerkingsopdrachten waarbij naar voren kwam wie je bent, wat je doel is met de studie en hoe je bij Schoevers terecht bent gekomen. De eerste week bestond uit drie dagen waarin we vooral de nodige informatie van onze studiecoaches en carrière coaches kregen over de indeling van het schooljaar en de begeleiding van Schoevers daarbij. De studiebelasting was dus niet zo hoog de eerste weken.”

Docenten zijn makkelijk te benaderen

Met genoeg studiepunten op zak mag Teun na de zomer aan jaar twee beginnen maar hoe heeft hij het eerste jaar ervaren? “Zeer positief. De vakken sloten goed op elkaar aan en waren interessant. Docenten boden ons genoeg uitdaging en we kregen goede begeleiding van de studiecoach. Zij zijn altijd beschikbaar voor ons. Als je vragen hebt loop je heel gemakkelijk bij ze langs en zijn per e-mail ook goed bereikbaar.”

Niet wachten tot het laatste moment

Teun geeft de startende studenten de volgende tip mee: “Plannen in het eerste jaar is heel belangrijk. Maak voor jezelf een duidelijk overzicht met wat je moet doen en wanneer de deadlines zijn. In het eerste jaar volg je ook een gezamenlijke module, waarbij je opdrachten met een klasgenoot uitvoert. Als je samenwerkingspartner dan wacht tot het laatste moment dan kan dat best wel frustrerend zijn als jij het al af hebt of andersom. Maak daarom met elkaar duidelijke afspraken, daar leer je ontzettend veel van.”

Bekijk onze nieuwe studiegids

Naast je baan een opleiding of training volgen? Bekijk het vernieuwde aanbod van Schoevers in onze studiegids 2021/2022. Of je nu net begint of al heel ervaren bent, een basisopleiding zoekt of je wilt specialiseren: je vindt jouw supportprofessional-opleiding in onze nieuwe studiegids. Blader hem op je gemak door en kies je opleiding.

Wij helpen je graag met een persoonlijk opleidingsadvies!

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 uur tot 18:00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via Whatsapp, van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur.

 ​     035 - 7 506 140
      06 - 10 454 608
      Stuur ons een bericht