Professioneel Secretaresse

Uitdagend programma voor op-en-top regelaars
Duur 27 Maanden
Vorm Deeltijd
Opleidingsniveau MBO-Opleidingen
Studievorm Zaterdag, Avond, Dag en E-learning

Professioneel Secretaresse

Uitdagend programma voor op-en-top regelaars
Duur 27 Maanden
Vorm Deeltijd
Opleidingsniveau MBO-Opleidingen
Studievorm Avond, Zaterdag, Dag en E-learning
PDF downloadenKostenoverzicht aanvragenInschrijven

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige situatie en doelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat je gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen terug.
Vraag een opleidingsadvies aan

Het beroep van de secretaresse is afwisselend en veelzijdig en dat zie je terug in de Schoevers-opleiding Professioneel Secretaresse. Communiceren, organiseren en klantgericht handelen vormen de kern van alle Schoevers-opleidingen. Na het afronden van deze opleiding behoor je dan ook tot de top in jouw vakgebied. Je verwerkt post en e-mails, notuleert, beheert agenda’s en bent de spil van de organisatie of afdeling. Bovendien kun je prima uit de voeten met Word, Excel, Outlook en PowerPoint en weet je hoe je deze middelen efficiënt inzet bij je dagelijkse werkzaamheden. Schoevers weet als geen ander hoe de dagelijkse praktijk van de secretaresse eruitziet en onze docenten delen hun ervaring graag met jou.

Doelgroep

Je bent een op-en-top regelaar. Je organiseert en coördineert graag en vindt heldere communicatie belangrijk. Je wilt de top bereiken in je vakgebied en daarvoor ook een topdiploma halen. Als je aan de slag wilt in een internationale omgeving, kies dan voor de opleiding Internationaal Secretaresse.

In deze opleiding gaan we op hoog niveau met Word aan de slag en ontwikkel je basisvaardigheden voor het gebruik van Excel en PowerPoint. Ben je al bekend met Word, Excel en PowerPoint? Dan adviseren wij je om de opleiding Secretaresse te volgen. Je volgt dan hetzelfde programma, op de 3 computervaardigheidstrainingen na.

Vooropleiding

Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen. De opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau 3 of 4. Het gemiddelde instroomniveau in de opleiding is HAVO en MBO, maar ook HBO’ers die een overstap maken nemen deel aan deze opleiding. Door hard te werken en een goede motivatie kun je ook vanuit een lagere opleidingsachtergrond instromen.

Doel en opzet van de opleiding

Het programma bestaat uit de modules van de opleiding Secretaresse en een apart kort en intensief trainingsprogramma gericht op computervaardigheden. De opleiding kent een zeer praktijkgerichte aanpak. Het programma wordt verzorgd door ervaren vakdocenten. Als je al een bij de opleiding passende werkomgeving hebt, merk je dat direct. Je leert dingen die je meteen in je eigen werk kunt toepassen. In de opleiding wordt gebruikgemaakt van praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heb je toegang tot een prettige online leeromgeving waar je veel informatie vindt, zoals een leerwijzer, praktijkopdrachten en extra praktijkinformatie. Via de leeromgeving kun je ook communiceren met je medestudenten en je docent.

Voorbereiding

Als je de lessen voorbereidt, haal je meer rendement uit de bijeenkomsten. Houd als richtlijn aan dat je ongeveer evenveel tijd bezig bent met de voorbereiding als de duur van de lestijd.

Programma

De opleiding bestaat uit de modules van de opleiding Secretaresse en een programma gericht op computervaardigheden. Voor de modules voor Secretaresse geldt dat bij het aantal bijeenkomsten wordt uitgegaan van de avondvariant. Bij de dagvariant heb je altijd 2 bijeenkomsten op dezelfde dag. Het programma gericht op computervaardigheden wordt in dagbijeenkomsten georganiseerd. In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Ontvangst en telefoontechniek

(6 bijeenkomsten)

Correct Nederlands

(6 bijeenkomsten)

Plannen en organiseren

(6 bijeenkomsten)

Notuleren

(6 bijeenkomsten)

Online werken en agendabeheer

(6 bijeenkomsten)

Zakelijke correspondentie

(6 bijeenkomsten)

Word advanced

(2 dagbijeenkomsten)

 • Sjablonen en opmaakprofielen
 • Documenten opmaken
 • Tabellen maken en stijlen toepassen
 • Elektronische verwijzingen in teksten
 • Documentstructuur en tekstkoppen
 • Illustraties in documenten
 • Tekeningen in WordArt en grafieken

Excel basis

(2 dagbijeenkomsten)

 • Kennismaken met Excel
 • Een werkmap maken
 • Tekst en getallen invoeren
 • Cellen selecteren, kopiëren en verplaatsen
 • Berekeningen uitvoeren met Excel
 • Cellen en kolommen opmaken
 • Grafieken kiezen en invoegen
 • Afdrukken van paginabereik

PowerPoint advanced

(2 dagbijeenkomsten)

 • Startdia maken
 • Diaovergang aanbrengen en verwijderen
 • Animatie toevoegen
 • Effectopties en tijdsinstellingen
 • Diavoorstelling instellen
 • Hyperlinks en actie-instellingen
 • Diavoorstelling uitzenden
 • Doorlopende en aangepaste voorstellingen
 • Video maken van een presentatie

Officieel Schoevers-diploma

De module Ontvangst en telefoontechniek rond je af met een mondeling examen. De modules Zakelijke correspondentie en Notuleren worden afgerond met een schriftelijk examen. De module Plannen en organiseren sluit je af met een praktijkopdracht. De overige modules worden afgerond met een digitaal examen. Naast deze modules volg je nog trainingen gericht op computervaardigheden. Aan deze trainingen zijn geen examens gekoppeld. Na een succesvolle afronding van alle modules en het volgen van de trainingen, ontvang je het zeer gewaardeerde Schoevers-diploma ‘Professioneel Secretaresse’. Met dit diploma zijn je carrièreperspectieven uitstekend!

Opleidingsvarianten

De opleiding duurt 15 of 27 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 18 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 36 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. Daarnaast zijn er 5 trainingsdagen van 09.30 uur tot 16.30 uur voor computervaardigheden. Door de unieke combinatie van onderdelen zijn er verschillende werkdagen waarop je dit programma volgt.

Studievarianten

Je kunt dit programma volgen in 15 of 27 maanden. De opleiding is in beide varianten exact hetzelfde met hetzelfde aantal bijeenkomsten, waarbij het tempo in de variant van 27 maanden lager ligt. Als je ervoor kiest om de opleiding in 15 maanden te volgen heb je gemiddeld iedere week 1 avondbijeenkomst of 1 dagbijeenkomst eens in de 2 weken. Als je de opleiding volgt in 27 maanden, heb je gemiddeld eens in de 2 weken een avondbijeenkomst of 1 dagbijeenkomst per 4 weken.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster

Kostenoverzicht

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 5.090,-
Studiemateriaal: € 550,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
€ 260,- (mondeling)
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze opleiding ook in 5 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten 
Schoevers regelt voor jou een arrangement dat bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). 

Reprorechten en hand-outs 
Voor opleidingen van onze businesspartners worden kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw 
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 3 of 4, HBO Associate degree of HBO Bachelor dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Onze website maakt gebruik van cookies.