Verkiezing Secretaresse van het Jaar 2018: een culinair en spectaculair event!


Op dinsdag 17 april was het zover: de verkiezing van de Secretaresse van het Jaar 2018, die werd gehouden in het futuristische Miele Experience Center.

Afvalrace

Schoevers organiseerde dit jaar in samenwerking met partners Pimm Solutions en Experis de 33e editie van deze prestigieuze verkiezing. Nieuw dit jaar was dat kandidaten niet zichzelf konden nomineren, zij moesten door iemand anders – bijvoorbeeld een manager of collega – worden voorgedragen. In de aanloop naar het event werden uit het totale aantal genomineerde kandidaten 10 kanshebbers voor de titel geselecteerd. Na 3 spannende voorrondes bleven er uiteindelijk 3 finalistes over: Floor Schliekelmann, Jolanda Maasakkers en Mira Wingelaar. Zij mochten live voor het aanwezige publiek een presentatie geven over waarom zij de award en de bijbehorende titel verdienden.

Middagprogramma

Maar voordat het zover was, konden de deelnemers aan het middagprogramma letterlijk en figuurlijk een kijkje nemen in de keuken van Miele. Onder leiding van de chef-koks van Miele gingen zij namelijk aan de slag met het bereiden van gemarineerde zalm met incatomatensalade en een zelfgemaakte vinaigrette. De werkplekken waren voorzien van alle benodigde materialen en gereedschappen en natuurlijk stond de topapparatuur van Miele tot hun beschikking. Tijdens het koken werden de deelnemers getrakteerd op een aantal heerlijke amuses en aansluitend op een heerlijk diner.

Verkiezing en winnares

Daarna was het zover: de verkiezing van de Secretaresse van het Jaar! De kandidaten werden niet alleen beoordeeld door een deskundige jury, ook de ruim 250 vakgenoten die zich hadden aangemeld voor het event mochten hun stem uitbrengen. Jolanda Maasakkers werd de uiteindelijke winnares. Zij zit al 20 jaar in het vak en is directiesecretaresse bij SDK Vastgoed bv (VolkerWessels). Volgens het juryrapport is Jolanda "een gedegen vakvrouw die tijdens het nominatietraject voor de titel een enorme groei heeft laten zien. Zij moedigt mensen aan te blijven leren en is daarmee een fantastische ambassadeur voor het secretaressevak." Jolanda heeft als ambassadeur van het secretaressevak een druk jaar voor de boeg, waarin ze presentaties over het vak gaat geven aan vakgenoten, bedrijven en overheden, een aantal radio- en tv-interviews zal geven. We gaan dus zeker nog van haar horen de komende tijd!

Workshops en Style Update

Terwijl de vakjury beraadslaagde over de kandidaten, konden de gasten een van de drie interessante workshops volgen, die aansloten bij het thema 'Fit for the Future': Fit for Different Ideas, Fit for Digital Transformation en Fit for Change. Tijdens deze workshops kwamen de '21st Century Skills' uitgebreid aan bod: digitale vaardigheden, samenwerken, communicatie, zelfredzaamheid, creativiteit, kritisch denken en sociale en culturele vaardigheden. Ook het onderwerp learning agility speelde een belangrijke rol. Want hoe ga je om met alle veranderingen in jouw organisatie en in het vakgebied?
Na de bekendmaking was het woord aan style- en imagocoach Nienke Politiek, die ook de 3 finalisten had voorbereid op hun presentatie. Zij vertelde over het belang om jezelf onderscheidend te presenteren. Je bent immers niet alleen het visitekaartje van 'de zaak', maar ook je eigen visitekaartje. Ze legde uit dat kleding een echte communicatietool is, die grotendeels je eerste indruk bepaalt. Met een overtuigend verhaal wilde zij alle aanwezigen inspireren om met hun kleding een krachtige uitstraling te creëren.

Connecten en kennis delen

Als afsluiting was er een gezellige netwerkborrel, want het event was natuurlijk ook bedoeld om contacten te leggen. Tijdens deze avond bleek wel dat het niet alleen belangrijk is om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen via opleidingen en trainingen, maar vooral ook om deze kennis te delen. Zoals winnares Jolanda het zo mooi omschrijft: "Wat vooral belangrijk is, is: blijf je inlezen, doe je opleiding, pak je cursus, zorg dat je gewoon lekker up-to-date bent. Aangehaakt bent ook met de jongere generatie, die weten altijd wel weer de laatste nieuwste dingetjes van apps of wat er ook maar op de markt is. Dat houdt je up-to-date en is hartstikke leuk om te doen. Dat brengt je zeker verder!"
 
Na een bijzonder geslaagde avond vertrokken alle gasten met een goed gevulde goodiebag en een prachtige bos bloemen weer naar huis.Het volledige fotoverslag is terug te vinden op Flickr.